Ασθένειες Ο παπαγάλος μου κοιμάται κάτω στο κλουβί

Έλενα Κν

PB New Member
Εγγραφή
8 Οκτ 2022
Μηνύματα
30
Πόλη
Κύπρος
Καλημέρα σας.Σας στέλνω μήνυμα γιατί ψάχνω απεγνωσμένα να δω τι συμβαίνει στον παπαγάλο μου.Τον πήγα στον γιατρό και μου είπε πως δεν έχει κάτι μονάχα το ήπαρ του από τα πολλά σπορακια είναι λίγο ερεθισμένο αλλά να του κόψω τα σπορακια και θα γίνει καλά.Καναμε εξετάσεις αίματος, κόπρανα.Ομως ο Λάζος μερικές φορές κοιμάται κάτω στο κλουβί και αυτό με ανησυχεί.Δυστυχως μένω στην Κύπρο και δεν έχω επιλογές από γιατρούς.Μπορει κάποιος σας παρακαλώ να με βοηθήσει;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Πιθανότατα το πουλάκι είναι άρρωστο. Κοιμάται μόνο το βράδυ στον πάτο του κλουβιού, ή όλη την ημέρα? Μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία του? Επίσης σε ποιον πτηνίατρο τον πήγες? Μπορείς να δεις και αυτό:
 
Πιθανότατα το πουλάκι είναι άρρωστο. Κοιμάται μόνο το βράδυ στον πάτο του κλουβιού, ή όλη την ημέρα? Μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία του? Επίσης σε ποιον πτηνίατρο τον πήγες? Μπορείς να δεις και αυτό:
Από Κύπρο είπε είναι!!!
Επίσης κάποια πουλιά μπορεί απλά να προτιμάνε τον πάτο! Πρώτα πρέπει να έχουμε και άλλα στοιχεία όπως ώρες ύπνου και εμφάνιση για να πούμε μάλλον είναι άρρωστο
 
Screenshot_2022-10-08-05-21-12-055_com.yunyi.smartcamera.webp
[automerge]1665213443[/automerge]
Τώρα τρώει λαχανικά φρούτα πέλετς.και δεν ξέρω γιατί κοιμάται κάτω στο κλουβί.ολη μερα είναι μια χαρά. Βοηθήστε με σας παρακαλώ.
[automerge]1665213535[/automerge]
Κοιμάται μόνο το βράδυ γιατί όλη την υπόλοιπη μέρα είναι έξω και παίζει στο δωμάτιο του.Δεν κοιμάται από την αρχή πάει για ύπνο στς 7 κ γύρω στις 4 τα ξημερώματα πάει κάτω στο κλουβί.Συγνωμη αν στέλνω πολλά μηνύματα αλλά πρώτη φορά μπαίνω στο site.
[automerge]1665213711[/automerge]
Κοιμάται μόνο το βράδυ γιατί όλη την υπόλοιπη μέρα είναι έξω και παίζει στο δωμάτιο του.Δεν κοιμάται από την αρχή πάει για ύπνο στς 7 κ γύρω στις 4 τα ξημερώματα πάει κάτω στο κλουβί.Συγνωμη αν στέλνω πολλά μηνύματα αλλά πρώτη φορά μπαίνω στο site.@meniam
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Έλενα Κν μια χαρά είναι τα μηνύματα σου μην ανησυχείς ☺️. Η διατροφή του είναι μια χαρά και αφού τρώει πέλλετ είναι τέλεια! Ακόμα δεν είπες το είδος όμως και θα ήθελα και μια φωτογραφία του πουλιού με φως ημέρας για να φαίνεται η ποιότητα του φτερώματος και το βλέμμα του! Μέσα στην ημέρα κάθεται φουσκωμένο; Πάντως ηρέμησε ☺️δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς αμέσως πιθανόν να μην είναι κάτι αλλά ακόμα και να είναι θα βρεθεί λύση. Ποια είναι η ηλικία του;
 
@meniam Είναι green cheek conure.Ειναι 4 σε χρόνων.Καθεται φουσκωμένος όταν ξεκουράζεται.Δεν με αφήνει να ανεβάσω φωτογραφία.Λεει ειναι μεγάλο το αρχείο.
[automerge]1665216659[/automerge]
@meniam received_542345557661853.webp
 
@Έλενα Κν καλά φαίνεται γενικά το πρόσωπο του και το φτέρωμα του. Το να κοιμάται κάποιες ώρες την νύχτα κάτω δεν το θεωρώ κακό ούτε δείγμα ασθένειας. Αν τρώει πίνει κανονικά, οι κουτσουλιες είναι φυσιολογικές και έχει ενέργεια ζωντάνια και παίζει είναι καλά. Έχω έναν ενδιασμο για το μέγεθος του κλουβίου, νομίζω είναι μικρό! @Ledagcc εσύ τι λες;; Δεν ξέρω αν μπορείς να στείλεις δείγμα κουτσουλιας σε ένα εργαστήριο που έχουμε εδώ στην Κομοτηνή, είναι πολύ εξυπηρετικοί και αρκετά σωστοί οπότε θα μπορούσες να κάνεις ένα τσεκ ότι όλα είναι εντάξει να είσαι σίγουρη
 
@Έλενα Κν Δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση το πουλάκι. Στον πάτο του κλουβιού το πιθανότερο να πάει τα βράδια για να κοιμηθεί ώστε να ξεκουράζεται χωρίς να έχει την έγνοια ότι θα πέσει. Η δικιά μου ενώ κοιμάται στα κάγκελα καμία φορά πηγαίνει και κοιμάται μέσα στα μπολ και μετά το πρωί ξυπνάει και είναι εντάξει. Το ότι κάθεται φουσκωμένος όταν ξεκουράζεται είναι απόλυτα φυσιολογικό ειδικά όταν ο καιρός είναι κακός και προσπαθούν να ανεβάσουν την θερμοκρασία τους.
Νερό δεν πίνει πολύ μόνο τον χειμώνα?
Το κλουβί δεν θα το έλεγα και ακατάλληλο αλλά δεν είναι καλό καθώς είναι ψηλό και όχι μακρύ. Τα πουλιά πετάνε οριζόντια και όχι κάθετα. Επίσης ένας παράγοντας για την επιλογή ενός κλουβιου για παπαγάλο είναι να μπορεί να ανοίξει τα φτερά του εντελώς χωρίς να ακουμπάνε στα κάγκελα.
 
@Ledagcc Τώρα που έχει λίγο τρελαθεί ο καιρός εδώ στην Κύπρο έχει σταματήσει να πινει πολύ νερό.Ρε παιδιά αλήθεια πολύ σας ευχαριστώ δεν ξέρετε πόσο σημαντική είναι η κουβέντα σας για εμένα.Μιας και εδω υπάρχει ένας μόνο πτηνιατρος σε όλη την χώρα και μου λέει πως δεν έχει κάτι.Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.🙏🙏🙏
 
@Έλενα Κν Λογικό είναι τον χειμώνα να μην πίνει πολύ νερό. Έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται τόσο πολύ όσο το καλοκαίρι όπως και οι άνθρωποι!
Άσχετο αλλά τι μετάλλαξη είναι ο μικρός?
 
@Έλενα Κν Καλά το είχα υποψιαστεί. Το πουλάκι δεν είναι Green cheek conure αλλά είναι Crimson bellied conure.
Είναι στο γένος Pyrrhura όπως και τα Green cheek conure. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην φροντίδα. Τα ίδια χρειάζονται.
 
Back
Top