Γενικά Ο παπαγάλος μου περνά πολλές ώρες στον πάτο του κλουβιού παίζοντας

@Panosfros η τελευταία δεν μας πέτυχε μάλλον. Πρέπει να βγάλεις τα μπροστά κομμάτια για να μπορέσει να βγει η σχάρα, αυτό είναι το θέμα,και βίδες μπορώ να αλλαξω και την σχάρα μπορώ να κοψω,το θέμα είναι τι γίνεται μετά..πιο πολύ θα έλεγα το προβλημα είναι το ότι κάθεται κάτω παρα η σχάρα γιατί ότι και να βάλω πάλι θα κάθεται,με ή χωρίς σχάρα. Είτε θα αλλαξω σχάρα (δύσκολα) αλλά και παλι φοβάμαι πως θα σκουντουφλάει και μπορεί να χτυπήσει από το ύψος που πηδάει, είτε θα την βγάλω τελείως και θα πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω.
 
Εγώ πάντως δεν μπορώ να το χωνέψω πως σε ένα τόσο ακριβό κλουβί δεν βγαίνει η σχάρα για πλύσιμο.
Άμα αναστηλώσεις την πίσω πλευρά της σχάρας και η μπροστινή πλευρά πάει λίγο πιο πίσω, δεν βγαίνει από την τρύπα του ταξιου?
[automerge]1630183554[/automerge]
Ανασηκωσεις*
 
@Panosfros καλά δεν ήταν και ακριβό, λύση ανάγκης ποτε δεν μου άρεσε. Όχι δεν βγαίνει δεν κουνιέται σχεδόν καθόλου. Αλλά και να βγει δεν κάνουμε τίποτα,το μόνο εύκολο είναι να την βγάλω (απλά δεν είχα τον τροχό τόσο καιρό)
 
Προσοχή με τον τροχό είναι ένα από τα πιο ύπουλα εργαλεία και στο λέω εγώ που τον δουλεύω κάθε μέρα.

Αλλά και να βγει δεν κάνουμε τίποτα
Συμφωνώ δεν είναι λύση να την βγάλεις. Απλά για των καθαρισμό της σκαλωσα εγώ 😁.
Πράγματι το κενό προς τα έξω είναι μεγάλο όμως.
 
@christina07 Καλησπερα!
Αν εβγαζες την σχαρα του κλουβιου και την εβαζες με καποιο τροπο πιο πανω;
Δηλαδη να μειωνες την αποσταση ωστε να μην υπαρχει κινδυνος απο την πτωση! Γιατι αν καταλαβα καλα πεφτει απο καποιο Α υψος και ειναι μωρουλι ακομα και κανει τα δικα του 😍
Και απο κατω απο την σχαρα βαζεις σε αποσταση χιλιοστων κατι που να επιτρεπεται για τους παπαγαλους! Να βγαινει για να καθαριζεις και για να μην εχεις προβλημα μην τυχον και σφηνωσει το κεφαλακι του (κυριως για το βραδυ που κοιμασαι)
Αν μπορει να γινει, καντο μεχρι να μεγαλωσει και οταν μεγαλωσει παιρνεις αλλο κλουβακι! 😁
 
@Elli αυτό θα βόλευε παρα πολύ, αλλά τι να βάλω από κάτω αν σηκωσω τόσο την σχάρα; και αν είναι τόσο κοντά για να μην σφηνώσει το κεφάλι πάλι δεν θα ακουμπάει στις ακαθαρσίες του;
 
Λοιπόν η λύση δεν είναι τόσο δύσκολη.
-Παίρνεις ένα καλής ποιότητας κουνελοσυρμα και με όσο το δυνατόν μικρότερο τετράγωνο κενό. Σίγουρα το κεφαλάκι του δεν θα χωράει να σφηνώσει.

-Ως προς το ύψος της πτώσης που κάνει μπορείς να βάλεις το κουνελοσυρμα σε όποιο ύψος θέλεις χρησιμοποιώντας δεματικα ώστε να στερεωθεί. Πιστεύω πως αν του δώσεις και λίγα κενά ώστε να μην είναι και τελείως τεντωμένο να απορροφά κάποιους κραδασμούς.

-αν οι κουτσουλιές δεν είναι τύπου Godzilla τότε οι περισσότερες θα φεύγουν στη κάτω σχάρα και στο ταψί ωστόσο όπως ήδη κάνεις θα χρειάζεται συχνό καθαρισμό για αυτές που μένουν.. σε μια κλούβα πτήσης που είχα φτιάξει για να μην τρομάζω πολύ τα πουλιά μου και να είμαι και γρήγορος είχα πάρει βούρτσα μπάνιου που είναι για να τρίβουμε τη πλάτη μας και καθάριζε πάρα πολύ καλά και γρήγορα.
 
Να το πετάξετε όχι γιατί το κλουβί είναι καλό σε γενικές γραμμές. Μπορείτε να το πουλησετε αλλά η ουσιαστική διαφορά με το νέο κλουβι θα είναι το διάκενο στα κάγκελα-σχαρα.
 
@Geokilkis ή θα χαριστεί, να πουληθεί δύσκολο (όχι λόγο κατάστασης,μια χαρά είναι το κλουβι αν αλλάξουμε τις βίδες δηλαδή όλα τα αλλά είναι καινουρια) Ναι ισχύει αυτό,ρίχνω μια μάτια στα κλουβια τώρα,να δω και πάλι τον χώρο μου και για προσωρινά θα κάνουμε αυτό με το κουνελοσυρμα ώστε να είμαστε ήσυχοι,ευχαριστώ και πάλι!
 
Back
Top