Πτερόρροια Ο παπαγάλος μου χάνει υπερβολικά πολλά φτερά

Πόλη
Ηράκλειο
Όνομα
Μαρ
Καλησπέρα στην ομάδα. Όπως είχα αναφέρει θα έφευγα για ταξίδι στο εξωτερικό για αρκετό καιρό και θα αναλάμβανε την γιασμιν το αγόρι μου. Δυστυχώς λόγω εξεταστικής περιόδου που έπεσε ακριβώς στις ημερομηνίες που.θα έφυγα και γύρναγα, έδωσα την ευθύνη στη μητέρα μου. Της είχα εξηγήσει αναλυτικά τι πρέπει να κάνει κάθε μέρα και να την βγάζει έξω, όμως αυτό το ενα πράγμα που δυσκολεύτηκε και δεν πήρε στα σοβαρά ήταν το μπάνιο. Από σχεδόν έναν μήνα που έλειπα την είχε κάνει μπάνιο 2 φορές εκ των οποίων ήταν απλά 10 ψεκασιες νερό. Γύρισα εχθές και ήταν σε άθλια κατάσταση το πέτρωμά της , έτσι ακριβώς όταν την έφερα πρώτη μέρα σπίτι. Στον πάτο του κλουβιού ήταν μονάχα 3 φτερά μιας και η μητέρα μου είχε καθαρίσει το υπόστρωμα την ίδια μέρα. Οποτε δεν ξερω ποσα πολλα ηταν τις υπόλοιπες μερες . Της έκανα μπάνιο μιας και δεν μπορούσα να την βλέπω σε τέτοια κατάσταση, της έφυγαν αλλά 2 φτερά στο μπάνιο και ύστερα που στέγνωσε και πέταξε λιγάκι, την έβαλα πίσω στο κλουβί. Σήμερα έχει γίνει ο κακός χαμός με τα φτερά στον πάτο του κλουβιού. Παρα μα πάρα πολλά φτερά κάτω.
Να πω ότι ξανά ξεκίνησα αμέσως συμπλήρωμα για την πτερόρροια γιατί η μάνα μου με το ζόρι άλλαζε κάθε μέρα το νερό. Τώρα αναγκαστικά θα της βαζω πάλι μια βδομάδα συνεχόμενα και μπάνιο καθημερινά μέχρι να στρώσει λίγο το πέτρωμα και να τη βοηθήσει στην πτερόρροια.
Συγγνωμη για τον μεγαλο προλογο . Η ερώτηση μου είναι, μπορεί να έγινε λόγω άγχους που έλειπα τόσο καιρό? Λόγω απώλειας μπάνιου? Είχαν μείνει πολλά φτερά πάνω της που λόγω μειωμένης άσκησης τα έβγαλε τώρα? Ή απλά περνάει μια έντονη πτερόρροια? Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή. 1000002376.webp

καλημερα
Ενα φτερο πτησης νομιζω οτι διακρινω και λογικα δεν ειναι απο τα πρωτευοντα
Ανεφερες οτι μετα το μπανιο πεταξε αρα ταχτοποιησε εντατικα και στεγνωσε το πτερωμα του και διατηρει την πτητικη ικανοτητα
Αρα δεν μπορει να εχει χασει παρα πολλα φτερα .πουπουλα ναι οκ φαινεται.
Μολις ανεβασεις μια καθαρη φωτογραφια της θα σου πουν τα παιδια αν ειναι κατι που δειχνει περα απο την τυπικη πτεροροια. Δεν εχω μνημες απο τα δικα μου ringneck ως προς αυτο το θεμα να σου πω
Αλλα ,το πιθανοτερο οι αλλαγες στο προγραμμα της, την διατροφη και το κατα ποσο ειχε προσβαση σε enrichment ενασχολησεις να την εκαναν να ασχολειται λιγο περισσοτερο με το grooming εν μεσω πτεροροιας που η αληθεια ειναι ζορικη διαδικασια οργανικα.
Δεν χρειαζεται τοσο αγχος. και αναλογα την φαση και την ηλικια μπορει να γινει λιγο πιο ευερεθιστη.Μην το παρεις προσωπικα οτι σου θυμωσε την πληγωσες επεσε σε καταθλιψη..φαση ειναι θα περασει

@filomathis Καλημέρα. Τα φτερά που είναι κάτω είναι από κοιλιά, κεφαλι και φτερούγες ,δεν είναι πούπουλα επίσης το μεγάλο φτερό δεν είναι πτησης , είναι της ουράς από εκείνα κοντά στην αμαρα. 😊. Οι μονες ενασχολησεις ηταν δύο παιχνίδια και ότι έβγαινε αλλά καθόταν μόνο στο παρκακι για περίπου 1 ώρα. Δλδ εκτός κλουβιου ήταν πολύ λιγότερο από όσο την είχα συνηθίσει να βγαίνει. Σχετικά με το πρόγραμμα τα μόνα που άλλαξαν ήταν το ότι δεν έκανε μπάνιο και οι λιγότερες ώρες που ήταν έξω. Ευχαριστώ για τα άρθρα, θα κοιτάξω αν είναι κάτι που δεν γνωρίζω ως τωρα

• Like
Αντιδράσεις: ianos
πέταξε λιγάκι
Βασει αυτου που ειπες, αναφερθηκα σε πτηση.

δεν είναι πούπουλα επίσης
Ολα φτερα ειναι .Απλα τα πρωτευοντα και δευτερευοντα συνηθως αποκαλουνται φτερα οπως και της ουρας ενω τα υπολοιπα τα λεμε συνηθως πουπουλα και ειναι πολλες οπως ειδες στα αρθρα τα ειδη και ο ρολος τους

1739197561792.webp

το μεγάλο φτερό δεν είναι πτησης

Ασυμετρο μου φανηκε και για αυτο ειπα πτησης. Αλλα επι της ουσιας και της ουρας πτησης ειναι αφου παιζουν ρολο στην αεροδυναμικη και στην πτητικη συμπεριφορα.
θα κοιτάξω αν είναι κάτι που δεν γνωρίζω ως τωρα

1739197046620.webp

1739197052088.webp
https://opensanctuary.org/how-do-feathers-work/

Δεν μου δειχνει κατι περιεργο η εικονα του. Η πρωτη πτεροροια που περναει ειναι, απο τοτε που την εχεις παρεα σου?

Συνημμένα

• 1739196957052.webp
    1739196957052.webp
    4,2 KB · Προβολές: 1
  • 1739197224361.webp
    1739197224361.webp
    13,5 KB · Προβολές: 1
Τελευταία επεξεργασία:
@filomathis οκει ναι κάτι δεν είχα καταλάβει συο προηγούμενο μήνυμα. Εγώ σαν φτερά πτησης αναφέρθηκα μόνο για την φτερούγα γι αυτό το είπα. Αυτη ειναι σιγουρα η δεύτερη πτερόρροια της. Όταν την πήρα είχε ήδη περάσει μια και είχε ακόμα καρφάκια στο κεφαλάκι πχ και είχε περάσει το "μπεμπέ" στάδιο οπότε με βάση και το δαχτυλίδι της ,ειναι 2 ετών. Αλλά ναι αυτή είναι η πρώτη πτερόρροια που ξεκίνησε μαζί μου

• Like
Αντιδράσεις: ianos
μια σκέψη είναι αλλά δεν έχω παπαγάλο, ότι απλά συνεχίζει την πτερόροια
Μια πολυ σωστη σκεψη και προσεγγιση θα προσεθετα.
ξεκινησε το τοτε post τελη δεκεμβρη και τελειωσε 11/1

Το κοινο μεταξυ των Posts αν τα κανεις μια αναγνωση εκ νεου συνολικα ειναι no offense μαλλον οτι εσυ @mouloudaki στρεσσαρεσαι πιο πολυ απο το ringneck :-)
οι τοτε απαντησεις ειναι σε κοινη γραμμη με τις τωρινες
και οι φωτο που εβαλες τοτε και οι σημερινες δειχνουν βελτιωση και φαινεται οτι βγηκαν τα φτερα που αντικατεστησαν τα κομμενα
Στις λιγες μερες που ελειψες μηπως αλλαξαν και οι ωρες που εμενε εκτεθειμενη σε φως η γενικη θερμοκρασια στο χωρο?
Μπορει απλα να μπερδευτηκε λιγο ο παπαγαλος.
οση καλη θεληση να ειχε η μητερα σου αποκλειεται να την κανακευε οσο εσυ και να τηρουσε κατα γραμμα τις οδηγιες σου. Λογικο ειναι.

@MARY58 @filomathis @Tony Forpus
Σας αναφέρω όλους μην κάνω εκατό ποστ ξεχωριστά χαχαα . Αρχικά ναι αυτά τα φτερά που βλέπετε είναι 2 μέρες που γέμισε τον πάτο. Μια έξτρα πληροφορία που έμαθα από τη μάνα μου είναι ότι πετούσε, άρα γυμναζοταν (δεν πετούσε επειδή φοβόταν ή κάτι) απλά την έβγαζε μερικές φορές στο σαλόνι και πηγαινοερχοταν δωμάτιο-σαλόνι χαχαχα. Μου είπε επίσης ότι όσο έλειπα είδε μόνο 2-3 φτερά που μου έκανε τρομερή εντύπωση.... δε ξέρω τι φάση. Εννοείται πως συνεχίζει την πτερόρροια. Καρφάκια ναι έχει βγάλει, στο κεφαλάκι φαίνονται.
Ευτυχώς επειδή την ξέρω τη μάνα μου ,τηρούσε τις οδηγίες εκτός το μπάνιο που την δυσκόλευε. Δεν άλλαξε τίποτα στη ρουτίνα ξύπνημα-ύπνος.
Το ότι στρεσαρομαι πιο πολύ εγώ αυτό ειναι σίγουρο, μια την έχω 😆❤️
Μέχρι σήμερα έχει βγάλει περίπου αλλά 15 φτερά

Μέχρι σήμερα έχει βγάλει περίπου αλλά 15 φτερά
Ομολόγα. Τα κρατάς τα φτεράκια ....😁🤭
Χαλάρωσε. Από ότι φαίνεται η μαμά σου καλά τα έκανε. Μην αγχώνεσαι γιατί το στρες δεν κάνει καλό ούτε σε μας, ούτε στα πουλάκια. Καλό βράδυ.

@mouloudaki ποσό σε καταλαβαίνω δεν φαντάζεσαι 😂! Από την πρώτη μέρα που πήραμε τον ιβαν(ζακο) στο σπίτι έβλεπα φτερό πεσμένο και με έλουζε κρύος ιδρώτας!αυτο που με καθησύχαζε κάθε φορά ήταν ο έλεγχος του παπαγάλου και μετά των φτερών!σε πρώτη φάση αν τα φτερά είναι με το «καλάμι» τους και δεν έχουν ίχνη αίματος είμαστε οκ από θέμα πτεροφαγιας!σε δεύτερη φάση αν δεν παρατηρούμε κενά η φτέρωμα σαν «λαδωμένο» δεν έχουμε πρόβλημα είναι φυσιολογική πτερορροια !❤️

@Ιβαν τον Ιβάν δεν χορταίνει το μάτι να τον βλέπεις, θα ανησυχούσα και εγώ μη πάθει κάτι τέτοιο όμορφο παιδί χαχαα !! Αλλά εγώ φρίκαρα λέω συγνώμη κοπέλα μου πότε πρόλαβες να χάσεις τόσα φτερά;; σήμερα οριακά 40 φτερά έχουν πέσει. Αντε να τελειώνει αυτή η φασουλα γιατι έχει γίνει θηρίο ανήμερο, ολόκληρος δεινοσαυρος 😆

@mouloudaki δεν ξέρω αν δίνεις κάτι σε συμπληρώματα ,εγώ έχω παρατηρήσει ότι βοηθούν βιταμίνες της nekton για πτερορροια και ακόμη περισσότερο prime της hagen!να διευκρινήσω ότι δεν μου τις έχει προτείνει κάποιος ειδικός ,τις προμηθευτικά μετά από δίκη μου έρευνα! Μην ξεχνάς αυτή την απαιτητική περίοδο λίγο αυγό η αυγοτροφη!

Back