Ο σκύλος μου δεν τρώει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Toliscr7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα σε όλους μόλις γύρισα από τον κτηνίατρο και μου είπε ότι έπαθε σοκ από τα δυναμιτακια ο σκύλος μου είπε να τον βγάζω όσο ποιο πολλές βόλτες μπορώ και μου πρότεινε να του δώσω την τροφή barf δεν έχω ξαναδώσει αυτήν την τροφή
 
Συνήθως αυτά τα προβλήματα βγαίνουν σιγά σιγά με την ομοιοπαθητική . σε μικρότερη ένταση . Συνήθως χτυπάμε ένα τενεκέ , ρίχνουμε κάνα αθυρματάκι μικρό όμως , όχι πολύ έντονο ώστε να συνηθίσει και να μην τρομάζει . Βέβαια θέλει και λιχουδιές . Αυτά κάναμε παλιά στα κουτάβια για την κροτοφοβία . Τώρα δεν ξέρω . Καλή συνέχεια.
 
μου πρότεινε να του δώσω την τροφή barf δεν έχω ξαναδώσει αυτήν την τροφή
Αρκετα αμφιλεγομενη η συγκεκριμενη τροφη,εγω δεν θα την εδινα.
 
Συμφωνώ ότι η τροφή αυτή είναι αμφιλεγόμενη αν και φίλος μου που την έδινε για πολλά χρόνια δεν είχε κανένα πρόβλημα. Εγώ βασικά δεν κατάλαβα γιατί ο κτηνίατρος να του αλλάξει την διατροφή από ξηρή σε ωμή. Η συγκεκριμένη διατροφή θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο πως θα τη προσαρμόσεις στην καθημερινότητα του.
 
Μη κάνεις το λαθος και δωσεις b.a.r.f μονο στη σκεψη "ωμο" κρεας.Εγω δε θα το εδινα γιατι δυσκολεύεσαι να βρεις και γιατρο,μπορει να μεταφέρει ασθενειες και γενικα δε ειναι καλο.Με την παροδο των χρκνων θα ξεχαστει τελειως καθως πλεον δινουν ολοι κροκετες-κονσερβες.
 
@Tony Forpus απλά μου την πρότεινε εγώ δίνω κροκετα και καμοια φορά κονσέρβα
[automerge]1616188649[/automerge]
@giannisvlg ναι ξέρω έδινε ένας γείτονας μου μέχρι που έπαθε σαλμονέλα και παραλίγο να πέθαινε
 
@Toliscr7 έδινα barf στο doberman που είχα επί 9 χρόνια. Με βάση την εμπειρία μου δεν θα ξαναέδινα. Θα προτιμουσα μια καλή ξηρά τροφή για άπειρους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Στην τιμή που έχει φτάσει το barf και η χάλια ποιότητα που εχει(πλεον στις εποχές μας) πιστεψε με δεν αξίζει.
Επίσης η εναλλαγή από ξηρά σε barf και το αντίθετο βιάζει το στομάχι του σκύλου(διαρροιες κλπ). Όποτε αποφασιζεις ή barf ή κάποια καλυτερη ξηρά τροφή.
Κ κάτι τελευταίο. Στη θέση σου δεν θα ξαναπηγαινα σε αυτόν τον κτηνίατρο μετά την προταση του αυτή για αλλαγή σε barf για λίγες ημέρες. Μόνο διάρροια στο σκυλο σου θα σου προσφέρει αυτό.
Αν έχεις άλλη απορία ρωτα.
[automerge]1616189521[/automerge]
@Toliscr7 κονσέρβα μην ξαναδώσεις. Είναι σα να τρως το σβάν του στρατου.
Πάρε μια premium τροφούλα να δεις πως θα την κάνει. Θα δώσεις κοντά στα 60 αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
[automerge]1616189693[/automerge]
ναι ξέρω έδινε ένας γείτονας μου μέχρι που έπαθε σαλμονέλα και παραλίγο να πέθαινε
Σαλμονέλα επαθε επειδή ο γείτονάς σου παράτησε ώμο κρέας για ώρες έξω πριν το δώσει. Το πεπτικό συστημα του σκυλου έχει φτιαχτεί έτσι ώστε η κένωσή του να προλαβαινει να σχηματιστεί οποιοδήποτε μικρόβιο.
 
@PantelisTs κονσέρβες τους δίνω (δύο σκύλους έχω) μια στο τόσο δηλαδή πολύ σπάνια και δίνω της royal canin
 
@Toliscr7 μην τους αλλάζεις την ρουτίνα τους. Δείξε ποια τροφή χρησιμοποιείς σε τι σκυλιά.
Ηλικία κιλά φυλο και ποσο-τι άσκηση κάνουν.
[automerge]1616190438[/automerge]
Απ ότι είδα έκανες το εμβόλιο της λυσας σε ένα σκυλο 12 ετών που μένει σε αστικό περιβαλον και δεν έχει καμία επαφή με αλεπούδες.
Μήπως το ιικό φορτίο είναι απλά too much για την ηλικία του και θέλει λίγο παραπάνω χρόνο να συνέλθει?
Δώσε λίγο παραπάνω βόλτες και παιχνίδι για να κουραστεί και να ανέβει ψυχολογικά.Σε συνδυασμό με την αγαπημένη του λιχουδιά ή με το να φας μαζί του(κοντά του την ώρα που τρώει) ίσως να πιάσει. Σε μένα έπιανε παντως πάντα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τον Ερμή του δίνω την sam's field και τον Ρόκυ του δίνω την royal canin.ο Ερμής βγαίνει ανα δύο μέρες βόλτα για δύο ώρες και κάνει μαζί με μένα πέντε χιλιόμετρα και ο Ρόκυ βγαίνει ανα δύο μέρες για μια ώρα
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2021-03-19-23-43-39-655_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.webp
    Screenshot_2021-03-19-23-43-39-655_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.webp
    45,3 KB · Προβολές: 3
  • Screenshot_2021-03-19-23-42-13-169_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.webp
    Screenshot_2021-03-19-23-42-13-169_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.webp
    33,3 KB · Προβολές: 3
Back
Top