Γενικά Ο Gray, ένας blue Timbrado;

kasapidis giorgos

PB New Member
Εγγραφή
16 Αυγ 2022
Μηνύματα
87
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ήταν στην προτεραιότητα μου η απόκτηση ενός ζευγαριού Μαλινουά, φυσικά θα έψαχνα από μήνα Οκτώβριο με Νοέμβριο.

Να όμως που ένας φίλος γνωρίζοντας την αδυναμία που έχω με τα καναρίνια, και την αναζωπύρωση στο να ασχοληθώ ξανά μετά από 35 χρόνια, θεώρησε να "απαλλαγεί" από ένα μικρό καναρινάκι, που επίσης του το έκαναν δώρο. Μάλιστα μου είπε ότι είναι Blue Timbrato, έτσι του είχαν πει.

Εγώ δεν γνωρίζω πολλά για Timbrato. Το πουλάκι είναι 4 1/2 μηνών και θα έλεγα ότι "στρώνει" φωνή, και μάλιστα έχει αρκετές εναλλαγές στο τραγούδι του. Τον συμπάθησα αλήθεια τον Gray και είναι 1 εβδομάδα που τον έχω. Τον βάφτισα με αυτό το όνομα και ελπίζω ότι του πάει.

Θέλω να ρωτήσω αν όντως υποστηρίζει αυτή την ράτσα. Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, όπως είπα τον συμπάθησα, και αυτός εμένα, και έχοντας αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση, και χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Ευτυχώς που έχω μεγάλο γωνιακό μπαλκόνι, ώστε αργότερα όταν με το καλό αποκτήσω και ένα ζευγάρι Μαλινουά να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην φωνητική ιδιοσυγκρασία τους, μιας και ο Gray είναι λίγο φωνακλάς!

Ξέχασα να αναφέρω ότι ο Gray είναι σκουφάτος και σε αυτό με δελέασε η απόκτηση του, μιας και είχα ιδιαίτερη αδυναμία.

Καλοδεχούμενο κάθε σχόλιο και ενημέρωση!
 

Συνημμένα

  • Gray canary_ 027.webp
    Gray canary_ 027.webp
    92,5 KB · Προβολές: 71
  • Gray canary_ 028.webp
    Gray canary_ 028.webp
    88,6 KB · Προβολές: 72
  • Gray canary_ 037.webp
    Gray canary_ 037.webp
    86,1 KB · Προβολές: 72
  • Gray canary_ 006.webp
    Gray canary_ 006.webp
    105,4 KB · Προβολές: 72
  • Gray canary_ 013.webp
    Gray canary_ 013.webp
    210,8 KB · Προβολές: 72
Τελευταία επεξεργασία:
Έχω ακριβώς ιδια πουλια.ε
Και εγω οταν τον πηρα ετσι μου ειχαν πει πως τα λένε.blue.
Βασικα ξεκηνησα με ενα τέτοιο αρσενικό και μια θυυλική κίτρινη.
Καναμε 3 γέννες και μεταξύ αυτών που γεννήθηκαν ειναι και ενας τέτοιος σαν τον πάτερα ίδιος
 
Πάρα πολύ όμορφο πουλάκι και παρόλο που είναι σκουφατο η κορμοστασιά των τιμπραντο είναι φανερή. Να το χαίρεστε. Και πολύ όμορφο κλουβακι και αξεσουάρ γενικά τι έχετε πολύ όμορφο μπράβο σας
 
@kasapidis giorgos αν θέλετε μπορείτε να του βάζετε νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα για ένα τέταρτο τουλάχιστον να ακούει εκπαιδευτικά βίντεο τιμπραντο τώρα που είναι μικρό ακόμα να εμπλουτίσει το ρεπερτόριο του και είναι και ένας τρόπος να το παροτρύνετε να κελαηδαει περισσότερο
 
Φαίνεται "αλητάκος"(με την καλή έννοια 😂)το αν είναι ντιμπραντο ,(κατ'εμε εμφανισιακά υποστηρίζει),μικρη σημασία έχει!!!!!!καλά ακούσματα να έχετε και καλός ορίσατε και πάλι στο χόμπι!!!!!!
 
@kasapidis giorgos πολύ όμορφος ο Gray σου! Φατσουλας! Αγαπημένη φωτογραφία το τζακουζι του!! Βασιλιά τον έχεις! Μπράβο σου που είναι όλα τακτοποιημένα κ περιποιημένα. Αν έχω κάτι να πω είναι, ότι οι πατηθρες που τουχεις είναι μεν υπέροχες αλλά θα άλλαζα την μια πατηθρα ώστε να υπάρχει ποικιλία στα πατήματα. Δηλ. να μην είναι μόνο πατηθρες με 12+ διάμετρο αλλά κ μια 8-10 mm. Κ πρόσεξε το "βρακάκι" του κλουβιού να μην είναι σε ύψος που μπορεί να πιαστούν τα νύχια του. Να το χαίρεσαι κ καλές μελωδίες!
 
Να είσαι καλά αγαπητή Μαίρη, δεν μπόρεσα να βρω σε διαφορετικό μέγεθος, το ψάχνω πάντως, επίσης τον παρακολουθώ με πολύ προσοχή και όπου βλέπω ότι υπάρχει πρόβλημα επεμβαίνω. Είναι τρομερά δραστήριος και είναι αξιαγάπητο πλάσμα, ήδη είμαστε φιλαράκια.

Σχετικά με το προσωπικό μήνυμα που σε είχα στείλει, με τη παραγγελία μεγαλύτερου μπανιερού, βόλεψε και δεν χρειάστηκε να αφαιρεθεί η σούστα από το πορτάκι της ζευγαρώστρας.

Σε ευχαριστώ από καρδιάς, χαιρετισμούς στον αγαπημένο Σοφοκλή!!😊
 
@kasapidis giorgos σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Έχεις δίκιο τέτοια πατηθρα κλαδί ούτε εγώ έχω βρει σε μικρή διάμετρο. Δεν ξέρω εάν μπορεί να μειωθεί η διάμετρος με τρίψιμο της πατηθρας που έχεις χωρίς να χαλάσει. Μια άλλη φτωχότερη επιλογή από θέμα εμφάνισης είναι αυτή
Αλλά κ αυτή αλλά είναι 10-12 mm.


K πάλι να τον χαίρεσαι τον κούκλο σου!
 
@Niva99 αλήθεια σε ευχαριστώ πολύ!!
[automerge]1662659942[/automerge]
@MARY58 αχ.. πόσο καλή είσαι. Ήδη έχω παραγγείλει αυτές με την Οξιά. Σίγουρα δεν ταιριάζουν, και αν έχεις παρατηρήσει στην φωτογραφία που τσιμπολογεί το φρούτο του έχει πλαστική πατήθρα. Χρησιμοποιεί όλες, βλέπεις είναι πολύ δραστήριος. Θα δω και για τις άλλες πατήθρες σε κάποια άλλη παραγγελία να προμηθευτώ.😊😀
 
Τελευταία επεξεργασία:
@kasapidis giorgos με κάνεις κ κοκκινιζω! Λοιπόν ένα άλλο tip που έπιασε με τον δικό μου, είναι οι ποτίστρες κενού αέρος. Τσεκαρε τες. Ο Σοφοκλής τις λατρεύει κ παίζει μαζί τους. Του βάζω μαζί κ μια κλασική ποτίστρα αλλά σημασία δεν της δίνει. Η φωτογραφία με το φρούτο όλα τα λεφτά! 😊
 

Σχετικά θέματα

Back
Top