Αναπαραγωγή Πάλι τα ίδια, οι καρδερίνες πέταξαν τα μικρά στον πάτο

Πέρυσι έβαλα 2 ζευγάρια καρδερινες κ δάχτυλιδωσα 15 πουλάκια από δυο γέννες στο κάθε ζευγάρι. Ήταν πουλιά που αγόρασα από εκτροφέα με δαχτυλίδι κλπ. Τάιζαν κ δεν μου δημιούργησαν πρόβλημα. Το ζευγάρι που είχε ξεκινήσει νωρίτερα το άφησα κ για Τρίτη γεννα, είχα πάρει ήδη 8 πουλιά από αυτό. Βγαίνουν λοιπόν 5 μικρά κ φτάνουμε στην 5η ημέρα, δεν έχω αλλά δαχτυλίδια κ ζητάω από έναν άλλο που είμαστε στον ίδιο σύλλογο κ μου φέρνει πέντε δάχτυλιδια. Τα τυλλιξα όπως κάνω πάντα με λευκοπλαστ στο χρωμα του δέρματος κ τα πέρασα, ξέχασα όμως να βάλω γάντια, κάτι που κάνω πάντα όταν ασχολούμαι με τις φωλιές των καρδερινων κ την επόμενη το πρωί η φωλιά ήταν χαλασμένη κ τα μικρά πεταμένα στον πάτο κ νεκρά. Όποτε μήπως όταν βγαίνουν τα μικρά κανεις εσυ κάτι κ προβαίνουν σ αυτές τις ενέργειες;

Αν ο νεοσσός επιβιώσει οι πιθανότητες να κληρονομήσει αυτή την συμπεριφορά και να εμφανιστεί στα εγγόνια του είναι πολλές.
Γιάννη καλησπέρα. Αυτο που λες δεν ισχύει. Ολα είναι στον χαρακτήρα του κάθε πουλιου. Μπορει να δεις αδέρφια από την ίδια φωλιά να έχουν τελείως διαφορετική συμπεριφορά.

Γιάννη καλησπέρα. Αυτο που λες δεν ισχύει. Ολα είναι στον χαρακτήρα του κάθε πουλιου. Μπορει να δεις αδέρφια από την ίδια φωλιά να έχουν τελείως διαφορετική συμπεριφορά.
Μα τα αδέρφια δεν έχουν όλα την ίδια γενετική προδιάθεση. Με αυτό το επιχείρημα δεν αποδεικνύεις ότι κάνω λάθος.
Η κληρονομικότητα δεν είναι δική μου ανακάλυψη.

Όποτε μήπως όταν βγαίνουν τα μικρά κανεις εσυ κάτι κ προβαίνουν σ αυτές τις ενέργειες;
Μα εγω δεν επιχείρησα ούτε να κουνήσω την καρδερίνα από την φωλιά. Πόσο μάλλον να πειράξω τα μικρά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να μην μπερδεύουμε περιπτώσεις και καταστάσεις.
Έχουν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά οι καρδερίνες.
Κι ενώ λέμε πως συνήθως δεν υπακούν σε "κανόνες" οι συμπεριφορές των καναρινιών... στις καρδερίνες αυτό είναι ο απόλυτος κανόνος.
Καμία σύγκριση ή αναφορά δε θα μας ταιριάζει για να τις ομαδοποιήσουμε.
Ανεξάρτητες εντελώς, απρόσμενες στην συμπεριφορά τους, δύσκολες σε όλα τους...
Γι αυτό και έχει ιδιαίτερη "αξία" κάθε αναπαραγωγικό αποτέλεσμα από αυτά τα πουλιά.

Μα τα αδέρφια δεν έχουν όλα την ίδια γενετική προδιάθεση. Με αυτό το επιχείρημα δεν αποδεικνύεις ότι κάνω λάθος.
Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι αυτό που ευχόμαστε να επιβιώσει να μην έχει ανάλογες των γονέων του γενετικες προδιαθεσεις.
Τελικά με το νεοσσό τι γίνεται;

Γιάννη εγώ θα σου πω για της καρδερινες επειδή έχω άπειρα παραδείγματα ότι πουλιά που είχα και εχω είτε αρσενικα ειτε θυλικα που δημιουργούσαν διαφορα προβληματα όπως σπάσιμο αυγών, επιθετικη συμπεριφορά, δεν τάιζαν κ. Α... Τα παιδια τους αποδείχθηκαν εξαιρετοι γονείς. Οπως και το αντίθετο. Αυτο μπορώ να στο πω με σιγουριά. Και κάτι ακόμα, σκεψου και ότι και κάποια από τα προβλήματα μπορεί να έχει σχεση και με το ότι της αναγκαζουμε να ζευγαρώνουν σε κλουβιά, μικρά πολλές φορές,της επιλεγουμε εμείς το ταίρι και το σημείο της φωλιάς κ. Α. όλα αυτά σε κάποια πουλιά είναι αρκετά για να μην έχουμε το αποτελεσμα που επιθυμουμε!

Τελευταία επεξεργασία:
κάποια από τα προβλήματα έχουν σχέση και με το ότι τις αναγκάζουμε να ζευγαρώνουν σε κλουβιά (μικρά πολλές φορές), επιλέγουμε εμείς το ταίρι, το σημείο της φωλιάς κ. Α!
όλα αυτά είναι αρκετά για να μην έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε..
πολύ σημαντική παρατήρηση, ιδίως σε αυτά τα πουλιά..

Back