Ασθένειες Πάροτλετ κάνει εμετό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ζιζι
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ζιζι

PB Known Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.160
Πόλη
Κωνσταντινούπολη
Παιδιά καλησπέρα.
Χρόνια πολλά. Καλή χρονιά! Πριν λίγο ο Σαχαμπ, που ήταν καλά όλη την ημέρα, άρχισε να κουνάει το κεφάλι του δεξιά αριστερά και μετά έκανε εμετό. Του έδωσα αμέσως καρβουνακι αλλά μόλις τρώει λίγο κάνει πάλι εμετό.
Δεν έφαγε κάτι καινούργιο σήμερα και δεν πλησίασε τίποτα όσο ήταν εκτός κλουβιου.
Τι να κάνω; Πώς να τον βοηθήσω;
 
Καλησπέρα και καλή χρονιά Ζωή. Το πιο πιθανό είναι να μην έχει κάτι παθολογικό, απλά προσπαθεί να σε ταΐσει. Σε βλέπει σαν όμοια του. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί από παπαγάλους που μεγαλώνουν μόνοι μαζί με τον ιδιοκτήτη τους. Προσπάθησε να του αποσπάσεις την προσοχή, με κάποιο παιχνίδι ίσως, όταν το κάνει αυτό και όποτε μπορέσεις παρ' του ένα δεύτερο πουλάκι για παρέα. Είναι πιο φυσιολογικό να ταΐζονται μεταξύ τους, παρά αυτό εσένα. Προσωπικά το προτείνω σε όλους τους ιδιοκτήτες παπαγάλων.
 
Νερό βγάζει ή κάτι σαν πολτό; Πάντως όταν ταΐζονται μεταξύ τους αυτό κάνουν. Τρώνε, πίνουν νερό και ταΐζουν. Και ύστερα επαναλαμβάνουν την διαδικασία.
Ήταν μόνος στο κλουβί του όταν άρχισε να το κάνει.
Μήπως προσπαθούσε να ταΐσει κάποιο παιχνίδι;
 
Όχι. Πήρε τον καθημερινό μεσημεριανό του υπνακο και όταν ξύπνησε άρχισε να κουνάει το κεφάλι και να κάνει εμετό. Έβαλα το χέρι μου μέσα για να του βάλω καρβουνακι και ήταν επιθετικός, προσπαθούσε να με δαγκώσει, κάτι που δεν έκανε ποτέ. Περίμενα 3-4 λεπτά και επειδή δεν πλησιασε το καρβουνακι, άνοιξα την πόρτα του κλουβιου, πέταξε αμέσως και ήρθε σε εμένα. Του έδωσα με το χέρι μου καρβουνακι, έφαγε και έκανε εμετό, ακόμη μια φορά τα ιδια. Στο τέλος του έδωσα και δεν έκανε εμετό. Τον έβαλα πίσω στο κλουβί, άρχισε να τρώει κεχρί και κοιμήθηκε. Σε δύο λεπτά ξύπνησε, έφαγε κεχρι, ήπιε νερό και τώρα πάλι έχει το κεφαλάκι στις φτερούγες και κοιμάται.
[automerge]1546357004[/automerge]
βγάζει ή κάτι σαν πολτό
Σαν νερό είναι αυτό που βγάζει.
 
Ζωή, νομίζω είχα διαβάσει ότι αν προσπαθεί να ταϊσει, το κάνει με τροφή που απλά ήταν στον πρόλοβο και όχι από το στομάχι... Στον εμετό συνήθως λερώνεται και το προσωπάκι τους...
Μπορεί να έχει καταπιεί και κάτι συνθετικό από κανά παιχνίδι και προσπαθούσε να το αποβάλλει.
 
Γιώργο, σκέτο νερό βγάζει. Πολύ τρόμαξα. Πρώτη φορά είδα παπαγάλο να κάνει εμετό. Τώρα τρώει πάλι. Μίλησα και με τον εκτροφέα και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό και ότι κάνει κινήσεις για να ταισει άλλο πουλάκι, ό,τι είπε δηλαδή και ο Γιάννης, όμως είναι λογικό να βγάζει και νερό; Σταμάτησε βέβαια τώρα. 4 φορές το έκανε και μου κόπηκαν τα πόδια.
[automerge]1546359128[/automerge]
IMG_20190101_185923_5_800x400.webp
Συγγνώμη για το θέαμα πρωτοχρονιάτικα.
Μου είπε να μην του δώσω λαχανικά για λίγες μέρες. Έχει διάρροια;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σαν νερό είναι αυτό που βγάζει.
Μου κάνει εντύπωση. Δεν το έχω ξανακούσει αυτό. Τελοσπάντων, άφησε μόνιμα το καρβουνάκι μέσα στο κλουβί για λίγο διάστημα. Αν είναι κάποιο είδος ελαφριάς δηλητηρίασης λογικά με το καρβουνάκι θα συνέλθει. Όπως και να έχει παρακολούθα το και αν δεν βελτιωθεί πήγαινε το σε κάποιον πτηνίατρο.
 
Αυτό θα κάνω, δεν γίνεται να κάνω και κάτι διαφορετικό. Μήπως τον πείραξε το μπροκολο και το αυγό που έφαγε 🙄 Σκέφτομαι να βάλω ηλεκτρολύτες στο νερό του, όμως θα υπάρχει πρόβλημα με το καρβουνακι;
 
Καλύτερα να βάλεις κόλλα Α4, για να τσεκάρουμε τις κουτσουλιές. Έτσι όπως τις βλέπω δεν είμαι σίγουρος αν έχει διάρροια. Μάλλον όχι θα έλεγα. Για καλό και για κακό κόψε λαχανικά, φρούτα και αυγό για καμιά εβδομάδα-δέκα μέρες.
Σκέφτομαι να βάλω ηλεκτρολύτες στο νερό του, όμως θα υπάρχει πρόβλημα με το καρβουνακι;
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αντιβίωση και γενικά φάρμακα δεν δίνουμε μαζί με καρβουνάκι.
 
Όπως σου είπαν, κόψε τα έξτρα πράγματα και έχε του μονο τή τροφή του! Παρακολουθησε τον λιγες μερες να δεις! Μπορει οντως να τον πειραξε κατι! Τωρα να κάνει να σε ταΐσει δε ξέρω γιατι θα έπρεπε να βγάζει τροφή!
 
Έτσι όπως τις βλέπω δεν είμαι σίγουρος αν έχει διάρροια. Μάλλον όχι θα έλεγα.
και εγώ δεν νομίζω,ότι έχει διάρροια.
λίγη παραπάνω προσοχή στην διατροφή του αυτές τις μέρες και περαστικά του
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά.
Έχει 3 ώρες να κανει εμετό και φαίνεται καλά τώρα. Έφαγε και άρχισε να παίζει. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι και αύριο καλά.
 
Περαστικά στον μικρούλη ευχομαι!
Οι κουτσουλιές δεν είναι διάρροια όποτε ας ελπίσουμε ότι ήταν τυχαίο γεγονός!
Να είσαι καλά.
Έτσι είναι πάντα οι κουτσουλιές του αλλά για καλό και για κακό θα σταματήσουμε τα έξτρα για λίγο. Εμένα με έπιασε πονοκέφαλος από την τρομάρα και αυτός είναι τώρα κρεμασμένος ανάποδα και παίζει. Πρέπει και να τον βάλω για ύπνο αλλά φοβάμαι να τον σκεπάσω. Θέλω να τον βλέπω
 
Ζωή δεν είναι ασυνήθιστος ο εμετός στους παπαγάλους όταν είναι αδιάθετοι. Από την περιγραφή σου εγώ πιστεύω ότι είναι εμετός, παρακολούθησέ τον και βλέπουμε. Μόνο σπόρια και νερό για καμιά εβδομάδα όπως σου είπαν ήδη. Αν βρεις και βάλεις και ηλεκτρολύτες στο νερό ακόμη καλύτερα.
 
Ανέστη, έβαλα Almora plus. Να βάλω και αυριο δηλαδή ηλεκτρολυτες ή μόνο σήμερα;
Τα κοκατιλακια μου πάντως δεν τα είδα ποτέ να κάνουν εμετο.

Eγώ θα έβαζα για καναδυο μέρες μέχρι να σιγουρευτώ ότι δεν κάνει άλλον εμετό. Η Winter έκανε εμετό τα 2-3 πρώτα βράδια που την φέραμε στο σπίτι, ίσως απο το στρες της αλλαγής, δεν ξέρω τι να υποθέσω για τον δικό σου. Ας ευχηθούμε να είναι κάτι παροδικό και τυχαίο.
 
Back
Top