Αναπαραγωγή Πάροτλετ τρώνε τη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Annatsag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Annatsag

PB New Member
Εγγραφή
28 Απρ 2020
Μηνύματα
63
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Έχω δύο πάροτλετ 4 ετών περίπου, πριν 2 χρόνια τους είχα βάλει φωλιά, είχαν κάνει αυγά αλλά τα έτρωγε το αρσενικό (νομίζω). Από τότε τους έβαλα πριν λίγες ημέρες φωλιά, την κοίταξαν καλά καλά, και το θηλυκό (νομίζω) μπαίνει μέσα και σκάβει το πάτωμά της, τι να κάνω δεν ξέρω. Υπάρχει περίπτωση να χρειάζονται το πριονίδι ή να βγάλει τη φωλιά και να τα αφήσω να ηρεμήσουν; Ευχαριστώ!
 
@Annatsag καλημέρα.
Τους έχεις κάνει κάποια διατροφική προετοιμασία, ώστε να μην τους λείπουν απαραίτητα στοιχεία και να μειωθεί η πιθανότητα να φάνε πάλι τα αυγά που θα γεννηθούν;
Αν θέλεις, πες μας τι τροφές τους δίνεις...και τις μάρκες τους, τι συμπληρώματα επίσης και με τι συχνότητα τα παρέχεις. Και θα σου πούμε σε ποια σημεία ίσως χωρούν βελτιώσεις.
 
Καλημέρα, δεν έχω δώσει κάτι παραπάνω από την τροφή που τους έχω. Τους βάζω αυγοτροφή και η τροφή τους είναι Νutribird, Psittacus, Prestige, Nutri-berries.
 
Καλημέρα. Σε τι φάση βρίσκονται; Εξακολουθούν και με το υλικό που τους έβαλες, να ροκανίζουν τη φωλιά;
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλησπέρα! Τώρα το θηλυκό είναι συνέχεια μέσα στη φωλιά. Κάποια στιγμή που τρόμαξε και βγήκε άνοιξα και είδα ότι έχει 2 αυγά. Που και που ακούω θόρυβο σαν να χτυπάει κάτι. Επίσης είδα ότι στο μπροστινό μέρος έχει χάσει τα φτερά της. Δεν ξέρω τι να κάνω έχω ανησυχήσει...
 
Καλησπέρα, ναι στο στήθος έχουν φύγει πάρα πολλά φτερά, έχω φοβηθεί, έχω δει ότι έχει 3 αυγά αλλά κάθε φορά που πλησιάζω ανοίγουν το στόμα και φουσκώνουν, στεναχωριέμαι πάρα πολύ.
 
Δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι, συμβαίνουν αυτά στην αναπαραγωγή.
Στο στήθος θα βγάλει ξανά καινούργια φτερά, μάλλον άργησες να βάλεις υλικό στην φωλιά γι'αυτό την έστρωσε με τα φτερά της.
Επίσης είναι φυσιολογικό να μην αφήνουν να πλησιάσεις την φωλιά τους.
Τα πουλιά την περίοδο της ωοτοκiας και της εκκόλαψης των αυγών αλλάζουν συμπεριφορά, ενστικτωδώς προστατεύουν την φωλιά και τα μικρά τους και θεωρούν εισβολέα όποιον προσπαθεί να τα πλησιάσει, ακόμη και τον φροντιστή τους.
Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την αναπαραγωγή τους διάβασε το παρακάτω άρθρο.
 
Καλημέρα! Μετά από αρκετές ημέρες πουλάκια δεν έχουν βγει... Είδα ένα αυγό σπασμένο μία ημέρα και κάποια στιγμή που βγήκε η θηλυκιά είδα 4 αυγά μέσα στη φωλιά. Μήπως να βγάλω τη φωλιά ή να περιμένω λίγες ημέρες;
 
@Annatsag , ο συνήθης χρόνος επώασης σύμφωνα με το άρθρο είναι 18-19 ημέρες ή λίγο παραπάνω για κάποιο από τα υποείδη. Αν στις 4 /4 /24 είχες 2 αυγά στη φωλιά και τώρα έχουν γεννηθεί 5 αυγά στο σύνολο, και με δεδομένο ότι γεννά κάθε 2η ημέρα, αντιλαμβάνεσαι ότι το 5ο αυγό γεννήθηκε 10/4/24, επομένως μπορεί κάποια αυγά να είναι ένσπορα και να επωάζονται ακόμη. Το οποίο σημαίνει ότι καταληκτική ημερομηνία επώασης θα έχεις στις 02/05/24.
Οπότε περιμένεις, δεν πειράζεις τη φωλιά και συζητάμε πάλι το τι θα κάνεις τα αυγά σε αυτήν την ημερομηνία.
 
Kαλησπέρα! Ακούω φωνούλα, βγήκε ένα πουλάκι, βέβαια δεν έχω καταφέρει να το δω, την περισσότερη ώρα είναι και τα δύο μέσα στη φωλιά και αν πάω να πλησιάσω αγριεύουν. Πρέπει να βάλω κάποια άλλη τροφή μέσα στο κλουβί;
 
ωωω, να το χαίρεσαι. Μάλλον αυγό σφικτό (υπό βρασμό για 12 λεπτά) το οποίο θα αλλάζεις κάθε λίγες ώρες (2-4) ή αυγοτροφή.
Για περισσότερες τροφές συμπληρωματικές ίσως θα μπορούσε να μας πει ο @jk1980
 
Παιδιάαααα δεν το ακούω το πουλάκι, δεν ξέρω τι γίνεται... Να ανοίξω τη φωλιά;
 
Πάει το πουλάκι, βγήκαν και τα δύο έξω, άνοιξα τη φωλιά και πουθενά το πουλάκι. Μόνο 3 αυγά έχει... τι το κάνανε;
[automerge]1713886406[/automerge]
Πολύ στεναχωριέμαι τι να κάνω; Αυτή μόλις με είδε να ανοίγω τη φωλιά ήρθε να με φοβερίσει... Τι να κάνω;
 
Back
Top