Γενικά Πέθανε ο Σπάικ μας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rene Gn
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Rene Gn

PB New Member
Εγγραφή
25 Φεβ 2022
Μηνύματα
16
Πόλη
Αχαΐα
Δεν περίμενα ποτέ ότι θα κλάψω έτσι. Σήμερα μας έφαγε ενα μεγαλο πουλι το σπαικ μας. Δεν μας είχε κάτι προϊδεάσει ότι περνάνε μεγάλα πουλιά έξω από το μπαλκόνι μας και πάλι το είχαμε σε σημείο που το βλέπαμε πάντα. Λιγα λεπτά κοίταξε αλλού ή μητέρα μου και ένα είδε ένα μεγάλο πουλί πάνω από το κλουβί. Βρήκαμε τον σπαικ χωρίς φτερά και ήδη νεκρό όταν το έδιωξε. Δεν ξέρω τι πουλί ήταν και γιατί να φάει ένα καναρινακι.. ειχα διαβασει καποια στιγμη για αετο, αλλα αετος δεν ηταν απο οτι ειπε η μαμα. Πραγματικά παιδιά δεν περίμενα να κλάψω ετσι, είχαμε 3 μέχρι τώρα αλλά ο σπαικ μας ήταν τόσο έξυπνος και τόσο χαρωπός που παρόλο ππυ εχω μεγαλωσει πλεον δεν αντεξα!Περίμενα πάνω από το κλουβάκι του μήπως και ανασαίνε, καθώς είχα διαβάσει εδώ περιπτώσεις που έζησαν τα πουλάκια αλλά τίποτα. Σας τα γράφω αυτά γιατί ξέρω ότι θα με καταλάβετε ως γονείς θα πω τέτοιων πλασμάτων καναρινιων και μη. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι προσέξτε τα όσο μπορείτε. περισσότερο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πολύ λυπηρό το γεγονός. Σε συμμερίζομαι, ειλικρινά. Μου έχει συμβεί όπως και σε πολλούς από εμάς.

Αλλά τώρα πρέπει να δράσεις / δράσετε με τη μητέρα σου. Θα πρέπει να αναλάβετε μια κατασκευή προστασίας, με κοτετσόρυρμα, κουνελόσυρμα ή ατσαλόσιτα τα οποία θα πρέπει να μπουν σε μια σχετική απόσταση από τα κλουβιά σας, ώστε αν ορμήξει κάποιο αρπακτικό, παρότι τα σύρματα θα λυγίσουν, να μην μπορεί να φτάσει στα κάγκελα των κλουβιών. Αυτό στην περίπτωση που έχετε τα άλλα δύο πουλιά ή αν πάρετε κάποιο νέο. Πάνω στο τελευταίο επίσης, θέλω να σου πω ότι συχνά οι φροντιστές pet, όπως εσύ, κι ιδιαίτερα οι συναισθηματικοί τύποι, που δένονται πολύ με τα κατοικίδιά τους, φροντίζουν (βασικά ενίοτε πιέζονται για να το κάνουν αυτό), να πάρουν ένα νέο pet, όχι για να αντικαταστήσουν το χαμένο, αλλά για να διοχετεύσουν κάποια συναισθήματά τους προς αυτό. Κρίνε μόνη σου αν θα πράξεις έτσι, σκέψου το τουλάχιστον, θα είναι λίγο πιο εύκολο για εσένα, ειδικά στη φάση πένθους στην οποία βρίσκεσαι. Αν όμως αποφασίσεις να πάρεις άλλο πουλάκι, φρόντισε να μη μοιάζει πολύ του Σπάικ σου, θα μπορούσε ας πούμε να είναι άλλο χρώμα, ακόμα και άλλο είδος (π.χ. παπαγαλάκι). Αν επιλέξεις μάλιστα άλλο είδος, πριν το πάρεις, ρώτησέ μας εδώ ή διάβασε για τις βέλτιστες συνθήκες φροντίδας του, ώστε να ξέρεις πως μπορείς να κινηθείς.

😟
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σας ειλικρινά!! Το εκτιμώ
Επίσης να πω ότι τελικά ήταν γεράκι..το έψαξα λίγο και εδώ στο φόρουμ και από ότι φαίνεται έχει γίνει μάστιγα..
 
Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου και περισσότερο για τον τρόπο που έγινε αυτή.

Γνωρίζω περίπτωση σε πυκνοκατοικημένη περιοχή των Αθηνών, ένα σαΐνι πέρασε από κενό πλαϊνής τέντας (σε μπαλκόνι σχεδόν ολοκληρωτικά κλεισμένο).
 
Η απώλεια του είναι αισθητή στο σπίτι μας από χτες.. Τουλάχιστον το πουλακι μας εφυγε σε καλή κατάσταση με όσα διάβασα εχτές για περιπτώσεις που βρίσκουν τα καναρινακια τους σε τραγική κατάσταση.. Βέβαια είναι ότι ποιο βάναυσο για τα καημένα και στεναχωριέμαι τόσο πολύ όταν σκέφτομαι πόσο πόνεσε...Θέλω όμως να σας ρωτήσω κάτι που γυρνάει στο μυαλό μου από χτες.. Αμέσως αφότου έγινε η επίθεση ο σπαικ μας είχε σχεδόν τα ματάκια του ανοιχτά και αρκετή ώρα αργότερα έκλεισαν εντελώς.. Γιατί έγινε αυτό; αντανακλαστικα ή μήπως ήταν ακόμα ζωντανό; ξέρει κανείς;
 
Back
Top