Διατροφή Παίζει ρόλο στη διατροφή των καναρινιών το χρώμα της αυγοτροφής;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sotos82
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sotos82

PB New Member
Εγγραφή
24 Νοε 2020
Μηνύματα
92
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Καλησπέρα! Παιζει κανένα ρόλο η αυγοτροφη(εμπορίου χύμα) στα καναρίνια αν είναι το χρωμα της ξασπρουλο ή κίτρινο έντονο?
 
Ο σημαντικότερος ρόλος που μπορεί να παίξει μια χύμα τροφή, έχει να κάνει με την υγεία των πουλιών. Σε αυτό το κομμάτι, τα αποτελέσματα είναι σε γενικές γραμμές αρνητικά.

Όσον αφορά το χρώμα, ισχύει και εδώ η παροιμία, που σε μια παράφραση της λέει ότι με τις... χύμα τροφές... καναρίνια δεν βάφονται.
 
Η Benelux ειναι θεωρητικά καλυτερη απο τις χυμα κιτρινες "βιταμινες" αλλα το χαμηλό ποσοστό πρωτεΐνης 10% την θετει πρακτικά σε χαμηλοτερη κατηγορία απο τις υπόλοιπες γνωστές αυγοτροφες.

Να προτιμας συσκευασμενα προιοντα,το χυμα απο το τσουβαλι ειναι λαχειο και στο ποιο προιον ειναι τελικα αλλα και σε τι κατασταση ειναι.
 
αυγοτροφη(εμπορίου χύμα)
εμπορίου παίρνω συνέχεια
είχα πάρει τις Benelux
Επομένως η ερώτησή σου για το αν παίζει κάποιο ρόλο το χρώμα της αυγοτροφής (κίτρινο ή λιγότερο κίτρινο) αφορά στη διατροφική της αξία, σωστά; Γιατί αρχικά αντιλήφθηκα μάλλον λάθος την ερώτηση.
 
@Stavros σωστά ναι, κ αν είναι προτιμότερο η μια απο την αλλη...
[automerge]1614096735[/automerge]
@Tony Forpus το θέμα είναι οτι δεν βρίσκω συσκευασμενες εδώ στην Αλεξανδρούπολη μονο χύμα, κ η Benelux που πήρα ηταν απο τσουβαλι χυμα απο οτι με είπε αυτός που την πουλάει
 
@Stavros σωστά ναι, κ αν είναι προτιμότερο η μια απο την αλλη...
Παιζει κανένα ρόλο η αυγοτροφη(εμπορίου χύμα) στα καναρίνια αν είναι το χρωμα της ξασπρουλο ή κίτρινο έντονο?
Αυτό που έχει σημασία είναι τα διατροφικά της στοιχεία και κυρίως το ποσοστό πρωτεΐνης που περιέχει στη σύστασή της. Η πρωτεΐνη είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τη δίνουμε στα πουλιά. Αυτά πρέπει να κοιτάζεις όταν αγοράζεις μια αυγοτροφή.

Τη χύμα την αποφεύγεις γιατί δεν μπορείς να ξέρεις τι περιέχει και για άλλους ακόμη λόγους που περιγράφονται εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/
 
Καλησπέρα! Παιζει κανένα ρόλο η αυγοτροφη(εμπορίου χύμα) στα καναρίνια αν είναι το χρωμα της ξασπρουλο ή κίτρινο έντονο?
Στο εμπόριο υπάρχουν χύμα αυγοτροφές σε χρώμα όχρα, μπέζ, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο , κόκκινο, σκούρο καφέ. Κανένα ρόλλο δεν παίζει η επιλογή. Όποια απο αυτές και να πάρεις θα κάνεις την ίδια ζημιά στην υγεία των πουλιών αν την χρησιμοποιήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα σαν βασική αυγοτροφή.
 
Back
Top