Διατροφή Παιζει ρολο η τροφη των πουλιων στο κελαηδημα;

Ναι τα διάβασα χθες που ρώτησε ο Γιάννης. Τα δικά μου δεν τα τρώνε, τα αφήνουν στην άκρη, οπότε μόνο ως απώλεια μπορώ να το εκλάβω. Πάντως για το χρώμα υπάρχουν και ακίνδυνες βαφές ζαχαροπλαστικής όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στις παιδικές τούρτες.
Κι εγώ ξενίζομαι από το χρώμα, και από το γεγονός ότι η περιγραφή είναι κάπως νεφελώδης.
 
Για αυτή μιλάω αγορά 2/4/15 τιμή 29 ευρώ. Τιμή κιλού 1,45.

WP_20150405_10_51_30_Pro.jpgαααααα.webp
 
Προσωπικά πιστεύω ότι μετράει και στο ''μάτι'' του καταναλωτή.
Κι εγώ έχω την ίδια γνώμη... Διαφορετικά θα ήταν ένα χρώμα.
Σε off the record συζήτηση άνθρωπος "κάποιας εταιρείας" εισαγωγής μειγμάτων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της παρέας μας, μας είπε πως έχουν και ένα επιπρόσθετο σκοπό αυτά τα "μπισκοτάκια"... Να μαζεύουν την υγρασία και να μην αφήνουν τους σπόρους να μαλακώσουν..
 
Για όσους ενδιαφέρονται, η ίδια τροφή χωρίς μπισκοτάκια, υπάρχει σε 20κιλη συσκευασία με 32.90 ευρώ.
Μικρή η διαφορά αν προβληματίζεστε.
 
Aν η σύσταση είναι ίδια με αυτή που έβαλε ο Μιχάλης, γεννιέται το εύλογο ερώτημα... Πως γίνεται με μπισκότα 20 κιλά/29 ευρώ και χωρίς μπισκότα 20 κ /32,90 ...Άρα ποιοτικά τα μπισκότα μάλλον δεν προσθέτουν ποιότητα.
 
Άρα ποιοτικά τα μπισκότα μάλλον δεν προσθέτουν ποιότητα.
Ίσως το περιθώριο κέρδους να είναι τόσο μεγάλο που επιτρέπει πολύ μεγάλη διακύμανση στις τιμές λιανικής από κατάστημα σε κατάστημα. Μπορεί δηλαδή για παράδειγμα η τιμή από το εργοστάσιο της τροφής με τα μπισκότα να είναι 20% υψηλότερη από το ίδιο μείγμα χωρίς μπισκότα αλλά η πρώτη να πωλείται με 25% κέρδος σε ένα κατάστημα ενώ η δεύτερη με 80% σε ένα άλλο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Παιδιά τα μπισκότα είναι 2%. Δηλαδή 400 γρ. στα 20 κιλά. Τι διαφορά τιμής να δώσει η αντικατάστασή τους με canary seed; Αν συνέβαινε το ίδιο με το niger seed, τι διαφορά τιμής θα έδινε;
Αν ρίξετε μια ματιά στο site της εταιρείας, και σ' αυτά που δεν περιλαμβάνουν μπισκότα, έχει αρκετές επιλογές με διαφορετικές συστάσεις σπόρων, ανάλογα με την εποχή και την μικρότερη ή μεγαλύτερη ανάγκη σε λιπαρούς σπόρους. Μην κοιτάτε που εδώ στην Ελλάδα δεν δίνουμε σημασία σ' αυτά και μόνο κάποιοι εκτροφείς τα προσέχουν.
 
Παιδια παντως τη χυμα εδω στην λευκαδα την πληρωνω 2€ τι 1,40€ και αλεες τιμες. Εδω να δεις τι σημαινει ακριβο 😀
Θα βρεις ένα eshop E-shops για online αγορές τροφών και θα ψωνίζεις συσκευασμένα ό,τι χρειάζεσαι για τα ζώα σου. Αν έχεις λίγα σε μικρές συσκευασίες.
 
Θέλω να καταλάβω κάτι.
Τα χρωματιστά μπισκοτάκια στις τροφές της versele laga (υπάρχουν και στην τροφή για τα budgies), έχουν πολύ μικρό ειδικό βάρος.
Αν είναι τόσο σκουπίδια αυτά τα συγκεκριμένα γιατί τα προσθέτει η εταιρεία όταν ούτε στο συνολικό βάρος κερδίζει κάτι αξιόλογο για να υποθέσουμε ότι αποσκοπεί στο κέρδος;
Που πάει το μυαλό σας;
Γιατί δεν σας κρύβω κι εγώ χρησιμοποιώ αυτήν την εταιρεία και κάποιες άλλες όπως την Deli nature, θεωρώντας ότι τα προϊόντα τους υφίστανται περισσότερους ποιοτικούς ελέγχους.
Μαρία δεν το κάνουν για το βάρος αλλά για τον όγκο(γεμίζει τη σακούλα) και για να ''γεμίσει'' το μάτι κάποιων που δεν το ψαχνουν όσον αφορά στη σύσταση-μένουν μόνο στην ποικιλία δλδ υποθέτουν ότι όποια έχει τα περισσότερα συστατικά είναι καλύτερη...
 
Ενώ, οι άλλοι οι ψαγμένοι, που αγοράζουν μείγμα μόνο με σπόρους γνωρίζουν την πιστοποίηση καταλληλότητά τους από το συναπτόμενο έγγραφο.
 
Back
Top