Γενικά Παπαγάλοι και ένταση ήχου

seemsfunny

PB Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2017
Μηνύματα
1.113
Πόλη
Ιωάννινα
Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάποιο παρόμοιο θεμα. Η ένταση ήχου δημιουργεί πρόβλημα στους παπαγάλους; Δεν βλέπω την Λινκ να ενοχλείται ή να φοβάται από την ένταση. Επίσης πλησιάζει κανονικά τα ηχεία.
 
Θα πρέπει να προκαθορίσουμε την ένταση και τα όρια της με μονάδες ήχου (decibels) κι όχι αόριστα.
Γιατί υπάρχει ένταση μουσικής που είναι ευπρόσδεκτη από όλα τα όντα και ένταση που σκοτώνει κάθε ακουστικό κύτταρο.
 
Αυτο αν δεν κάνω λάθος κάπου εκεί είναι και το όριο στα κέντρα διασκέδασης.
Για ποιο λόγο να φτάσει τόσο δυνατά η μουσική;
Γιατί θα πρέπει να φτάσουν ζώα και άνθρωποι στα όριά τους;
 
Σε καμία περίπτωση δεν θα το βάλω τόσο δυνατά ενώ είναι στο ίδιο δωμάτιο και η Λινκ αλλά ρωτάω γενικά για την ένταση και τους παπαγάλους. Τα 75 ντεσιμπέλ έτυχε να τα δω στο κουτί από τα μικρά μου ηχεία. Η ένταση ήταν πάντα ένα θέμα που είχα από μικρός απλά τώρα υπάρχει και η Λινκ οπότε το κοιτάζω το θέμα.
 
Δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος από την αίσθηση άνεσης που προσφέρει η σωστή σε ένταση μουσική.
Πειραματισμοί και όχι δε χωρούν στους ανθρώπους που συμβιώνουν (με αγάπη) με τους φίλους τους.
Όρια μόνο σε πειραματικό επίπεδο μπορούν να υπάρξουν και να καθοριστούν... εκεί που ο θάνατος έχει μόνο επιστημονικό "κόστος"...
 
Για να απαντήσω στο ερώτημα σου, θα ηθελα να γνωρίζω την ένταση σε db του ήχου που βγαζει η συγκεκριμένη ράτσα παπαγάλων και σε ποιες συχνότητες κυμαίνεται. Φυσικά δεν τα γνωρίζω, οποτε δεν μπορώ να απαντήσω. Παρολαυτά λόγω του οτι σε ενα πετσοπ κόντεψα στην κυριολεξία να κουφαθώ απο ενα τετοιο πουλί, που μάλλον είχε τα ψυχολογικά του το καημένο, παρατήρησα όμως ότι όλα τα άλλα ίδιας ράτσας που βρίσκονταν στην ίδια κλούβα, δεν αντιδρούσαν στον ήχο, οποτε ειτε κι αυτά είχαν κουφαθεί ειτε συνηθίσει.
Μπορεις λοιπόν εσύ ή κάποιος άλλος να βρει αυτά τα δύο στοιχεία; Αν ναι, τα συγκρίνεις με εντάσεις και συχνότητες του ειδους μουσικής που ακούς και βλέπεις σταδιακά και μεμονωμένα την αντίδραση της φίλης σου.
 
Βρήκα αυτό εδώ

A thread showing how loud a parrot can be according to its genera. This does not include frequency, just dB. Disagree or agree? Tell me in the posts
smile.gif
enjoy!

Parrotlet-65dB

Budgies- 68dB

Cockatiels- 75dB

Lovebird- 83dB

Poicephalus- 89dB


We are now in a level of sound of which sustained exposure results in hearing loss and immense pain.


Lorikeet-90dB

Caique- 93dB

Pionus-96dB

This level of sound can cause permanent hearing loss in only a short exposure time. This sound level causes HIGH amounts of pain, with the exception of the deaf, hearing impaired and those used to hearing these sounds.


Macaw- 105 dB

Psittacula-111dB

Quaker-113dB

Eclectus-115dB


Amazon- 124dB

Cockatoo-135dB

Conure-155dB

Surprised about the conure? That was a nanday conure. Louder than a jet airplane taking off at 100'! The rest of them are rough estimates, according to the dB rule of 10=2x, and my experiences of me experiencing some of these screams...
eek.gif
Props to those with loud screamers... get your hearing aids ready! Bird health and supplies aren't their only bill!
53.gif

Αλλά δεν ξέρω αν βοηθάει. Η ερώτηση μου ήταν αν η δυνατή μουσική (όχι στο τέρμα) μπορεί να ενοχλήσει την Λινκ. Για 30-60 λεπτά που θα χαλαρώσω στο σπίτι πίνοντας καφέ με δυνατά την ένταση. Από περιεργια και μόνο όμως θα το ψάξω παραπάνω το θέμα.

Η σελίδα που βρήκα τα db είναι αυτή εδώ http://www.parrotforums.com/general-parrot-information/33087-parrot-noise-levels.html
 
Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάποιο παρόμοιο θεμα. Η ένταση ήχου δημιουργεί πρόβλημα στους παπαγάλους; Δεν βλέπω την Λινκ να ενοχλείται ή να φοβάται από την ένταση. Επίσης πλησιάζει κανονικά τα ηχεία.
Στον Μάριο πχ η δυνατή ένταση ήχων (φωνής-μουσικής κτλ) δημιουργεί μεγάλη ψυχολογική ένταση, εκνευρίζεται, φουντώνει και προσπαθεί να την υπερβεί ( 😛 αδύνατον) με τις κραυγές του.
 
ενώ είναι στο ίδιο δωμάτιο και η Λινκ
Η απορία σου μου φαίνεται λογική. Γι' αυτό προτείνουμε άλλωστε να διατηρούμε τα πουλιά σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που βρισκόμαστε εμείς συνεχώς καθημερινά, στον οποίο δεν υπάρχουν σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας, φωτισμού, ησυχίας κ.λπ.
 
Η ένταση ήχου δημιουργεί πρόβλημα στους παπαγάλους;
δεν ξέρω σίγουρα. Μπορεί ναι μπορεί όχι.
όμως εγώ πιστεύω αυτό που λέει η Σισσυ, γιατί το κάνουν και τα δικά μου.
επηρρεάζονται από την ένταση των ήχων και φωνάζουν και εκείνα περισσότερο απ'ότι συνήθως.
 
Σε ολα τα κινητα πλεον κατεβαζεις εφαρμογη που μετρα τα db, την χρησιμοποιουν μαλιστα για προχειρες μετρησεις και οι μουσικοφιλοι! Δοκιμασε να μας πεις
 
Η απορία σου μου φαίνεται λογική. Γι' αυτό προτείνουμε άλλωστε να διατηρούμε τα πουλιά σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που βρισκόμαστε εμείς συνεχώς καθημερινά, στον οποίο δεν υπάρχουν σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας, φωτισμού, ησυχίας κ.λπ.
Σωστα τα λες Σταυρο αλλα ως κοινωνικα οντα οι παπαγαλοι τρελαίνονται για ανθρωπινη παρεα, δραστηριοτητα! Το να βαλω τον δικο μου σε αλλο δωματιο χαμηλης δραστηριοτητας θα μελαγχολησει 🙄 μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα που λενε!
 
Το να βαλω τον δικο μου σε αλλο δωματιο χαμηλης δραστηριοτητας θα μελαγχολησει

εκτός του ότι μπορεί να βάλει τις φωνές και τα ντεσιμπέλ του να ενοχλήσουν τους γείτονες 😀
 
Ούτε εγώ γνωρίζω τα όρια σε db που μπορεί να αντέξει, χωρίς να πάθει ακουστική βλάβη, ο παπαγάλος σου Άγγελε αλλά έτσι και αλλιώς διαφωνώ με όλο αυτό και θα σου πω το γιατί. Κάθε τι που δεν απολαμβάνουμε και γίνεται στην υπερβολή του μας στρεσαρει και μας είναι ενοχλητικό. Αυτό ισχύει για πουλιά και ανθρώπους. Όταν παλιότερα ζούσα ακόμα με τους δικούς μου και ανέβαζα λίγο την ένταση σε ένα είδος μουσικής που αυτοί δεν συμπαθούσαν κυριολεκτικά και μεταφορικά τους τρελαινα. Το ακουστικό τους τύμπανο προφανώς και άντεχε την ένταση αλλά ο εγκέφαλος τους <καταστρέφωνταν>. Το ίδιο παθαίνω εγώ πλέον όταν αναγκάζομαι να ακούω την Ντόρα την εξερευνητρια στη δια πασων. Φαντάζομαι μόνο την ενόχληση που θα έχουν τα πουλάκια μας που όπως και να έχει δεν έχουν αποκτήσει ακόμα μουσική παιδεία. Και εγώ είμαι υπέρ στο να έχουν τα πουλιά την <εδρα>τους σε ένα χώρο πιο ήρεμο χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι την υπόλοιπη ημέρα δεν θα κινούνται σε όλο το σπίτι μαζί μας. Απλά πιστεύω ότι, σε εμένα προσωπικά, αν είχα τα πουλιά στο σαλόνι μου, με κόσμο, καλεσμένους και δύο πιτσιρίκια να ουρλιάζουν είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετραωρο αντί για συμπληρώματα θα τους έσπαγα στο νερό lexotanil και χάπια για τις αϋπνίες. Συμφωνώ βέβαια ότι υπάρχει κάποιο δίλημμα σε αυτό και διαφέρει ανά περίπτωση και σπίτι.
 
Δεν διαφωνώ καθόλου με όλες τις παραπάνω απόψεις. Τις περισσότερες μέρες έλειπα από το πρωί μέχρι το βράδυ και γυρνούσα για ύπνο στο σπίτι. Οπότε ήταν φουλ στην ησυχία. Τώρα που ήρθε ο χειμώνας και χαλάρωσε η δουλειά είμαι περισσότερες ώρες στο σπίτι αλλά και πάλι μια στο τόσο θέλω να ακούσω δυνατά 5-6 τραγούδια. Μέχρι στιγμής όμως άσχετα με τις μουσικές επιλογές η Λινκ δείχνει το ίδιο ήρεμη και ίσα ίσα όταν έχω μουσική πηγαίνει προς τα ηχεία. Το θέμα είναι ότι της αρέσει αλλιώς θα απομακρυνόταν αλλά κατά πόσο της κάνει καλό ή κακό είναι η ερώτηση. Δεν πρόσεξα ποτέ όμως να προσπαθεί να ακουστεί πιο δυνατά από την μουσική.
 
Θεωρω εφοσον το πουλι ειναι στον ιδιο χωρ με εσενα οτι δε χρειαζεται να το βαλεις στο τερμα! Το να βαλουμε να ακουσουμε μουσικη σε νορμαλ ενταση δεν ειναι κακο ουτε νομιζω οτι θα τυς προξενησει κατι. Κι εγω βαζω μοσικη αλλα σε νορμαλ επιπεδα!
 
Επιπλέον μη ξεκινάς με την μέγιστη ένταση που σκοπεύεις ν' ακούσεις, για να του δώσεις χρόνο προσαρμογής.
Πιο επικίνδυνο θεωρώ το φόβο του αιφνίδιου ισχυρού ήχου.
Τα δικά μου όταν ενοχλούνται από συναγερμούς πχ, κατόπιν ξύνουν τα αυτιά τους, παρόλο που τα χαροποιεί. Θεωρώ πως ταυτόχρονα έχουν και κάποια ενόχληση. Παρατήρησέ το στη δική σου.
 
Μάλλον έχω εκφράσει λάθος την απορία μου. Ας το δούμε από την αρχή το θέμα. Ας υποθέσουμε ότι έρχεται ένας καινούργιο γείτονας δίπλα από εμένα και βάζει πολύ δυνατά την μουσική που ακούει. Είναι ακόμη καλοκαίρι και έχουμε και οι δύο πόρτες-παράθυρα ανοιχτά. Η ένταση της μουσικής του θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Λινκ;

Μαρία θα το κοιτάξω αυτό.
 
Back
Top