Γενικά Παπαγάλοι και δέντρα μπονσάι. Τοξικά ή όχι;

Πέρα από την τοξικότητα θα πρέπει να σκεφτούμε και το οξυγόνο που καταναλώνουν τα δέντρα. Φαντάζομαι ένα δέντρο δεν θα είναι πρόβλημα αλλά ίσως κάποιοι γνωρίζουν περισσότερα για το θέμα

Πέρα από την τοξικότητα θα πρέπει να σκεφτούμε και το οξυγόνο που καταναλώνουν τα δέντρα. Φαντάζομαι ένα δέντρο δεν θα είναι πρόβλημα αλλά ίσως κάποιοι γνωρίζουν περισσότερα για το θέμα

Δεν μιλάμε για την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού αν κι εγώ έχω την μεγαλύτερη κέντια σε μια γωνία της κρεβατοκάμαρας κοντά στο παράθυρο. Εξάλλου δεν έχουν άρωμα και δεν κοιμόμαστε με κλειστές πόρτες. Ίσα ίσα η Αρέκα που ανέφερα πιο πριν ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα http://www.momtastic.com/webecoist/2009/04/08/air-purifying-plants/

Εντάξει παιδιά, αλλά προφανώς και δεν το έθεσα σωστά το ζήτημα. Το θέμα λοιπόν είναι ο Ερνέστο να μπορεί να μασουλήσει / κόψει και κανένα ψιλό κλαδάκι χωρίς όμως ένα εύρωστο φυτό να επηρεάζεται. Ο φίκος λυράτα https://community.petbirds.gr/media/Φίκος-λυράτα-–-fiddle-leaf-fig-–-ficus-lyrata.2009/, φαίνεται να είναι καλή περίπτωση πάντως.

Nαι και μπορεί κανείς να τον βρει κλαδωτό. Για μικρόσωμα πουλιά όπως πάροτλετ, μπάτζι κτλ αντέχει άνετα θεωρώ. Πάλι επειδή μου αρέσει πάρα πολύ προσωπικά δεν θα άφηνα να χαλάσουν το σχήμα των φύλλων του.
FiddleLeafFigGroupFHS18

Βγαίνει και σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη αλλά η τιμή του θεωρώ πως θα είναι φαρμακερή.
images

λεμονιά, μανταρινιά, πορτοκαλιά maria p δεν τα βρηκα στον καταλογο, γιατι;
Μάλλον κουράστηκα και δεν ολοκληρώθηκε το θέμα. Ωστόσο υπάρχουν γενικά τα εσπεριδοειδή άλλα είμαι από κινητό τώρα.

Ξεφεύγει το θέμα από τα μπονσάι αλλά κάτι σε τέτοιο στυλ θα βόλευε φαντάζομαι για τον Ερνέστο και όχι μόνο. Φακές σε κεσεδάκι από γιαούρτι ή κάτι παρόμοιο.

fakes.jpg

Και στο τελος μετα απ ολα αυτα ο Ερνεστο να μην ασχοληθει με τα φυτα!
Εμενα ο δικος μου το μονο που τον νοιαζει ειναι να βρεθει σε ωμο οταν ειναι εξω! Η να δαγκωσει καμμια ζωγραφια του μικρου!
Με φυτα ασχολειται μονο μεσα στο κλουβι του!

😀 διόλου απίθανο Τάκη. Επειδή βλέπω όμως ότι διαθέτει τρομερή περιέργεια για τα πάντα, νομίζω ότι αν κάνω μια "σύνθεση" ας πούμε "ζούγκλα" θα είναι ένας λόγος για να ασχοληθεί και να εξερευνήσει.

Καλημέρα! (Επίσης καλό Πάσχα, χρόνια πολλά ! Εύχομαι να είστε όλοι καλά!)
Πολύ κρίμα που δεν έχουμε στοιχεία για το μπονσαι... Είχα βρει ένα εκπληκτικό Κιτ με 4 διαφορετικούς σπόρους, εργαλεία, βιβλίο κλπ... Αλλά ούτως ή άλλως η καναρα θα απογειωνοταν μόλις το έβλεπε...

• Like
Αντιδράσεις: jk1980
Back