Γενικά Παπαγάλοι και τύχη-γρουσουζιά

chrysovalantis

PB New Member
Εγγραφή
10 Απρ 2009
Μηνύματα
72
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σε όλα τα μέλη του φόρουμ!
Προχθές είχα μια συζήτηση με έναν φίλο μου και κάποια στιγμή του λεω ότι θα πάρω παπαγαλάκια. Αυτός έντρομος με κοιτάει και με λέει:
"Όχι δεν κάνει! Είναι γρουσουζιά!" Δεν είχε όμως κανένα επιχείρημα για να το στηρίξει. Οι περισσότεροι από εσάς έχετε παγάλους διαφόρων ειδών και έχετε ζήσει πολλά μαζί τους. Πείτε μου. Έχει βάση αυτό που είπε; Εσείς τι πιστεύετε; Έχετε ξανακούσει αυτή την αντίλιψη;

Περιμένω απαντήσεις. 🙂
 
Ναί...
Επίσης είναι γρουσουζιά να έχεις καθρέφτη απέναντι απο το κρεβάτι, μόνο οι μαύρες γάτες φέρνουν κακοτυχία, και το τρεχούμενο νερό μέσα στο σπίτι φέρνει χαρά. Α, ναί, και αν ο πρώτος που θα μπει στο σπίτι την πρωτοχρονιά πατήσει με το αριστερό πρώτα όλος ο χρόνος θα πάει χάλια!

Φυσικά και είναι αδύνατον να ισχύουν όλα αυτά. Οι προλήψεις είναι μέσα στο μυαλό μας.
Μιά φίλη μου πίστευε οτι τα καναρίνια φέρνουν γρουσουζιά!
 
Και εγώ είμαι άνθρωπος που δεν πιστεύει σε αυτά. Αλλά λέω μήπως και...
Αλλά από την άλλη σκέφτομαι. Άμα ήταν έτσι όλα τα πετ σοπ που έχουν παπαγάλους θα έκλειναν από τη γρουσουζια... Τι να πω...
 
Και οι παπαγάλοι είναι ζωντανά πλάσματα με στομάχι, καρδιά, εγκέφαλο, νεφρά, και όλα τα όργανα. Πώς είναι δυνατόν ένα οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα να φέρνει δυστυχία, ή ευτυχία; Πιστεύω οτι οι προληπτικοί άνθρωποι απλώς φορτώνουν την ευθύνη των κακοτυχιών τους σε άλλα πράγματα έξω απο το περιβάλλον τους.
 
Όχι δεν φέρνουν γρουσουζιά. Έγω πρωσοπικά δεν πιστευω στη γρουσουζιά.
 
Και οι παπαγάλοι είναι ζωντανά πλάσματα με στομάχι, καρδιά, εγκέφαλο, νεφρά, και όλα τα όργανα. Πώς είναι δυνατόν ένα οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα να φέρνει δυστυχία, ή ευτυχία; Πιστεύω οτι οι προληπτικοί άνθρωποι απλώς φορτώνουν την ευθύνη των κακοτυχιών τους σε άλλα πράγματα έξω απο το περιβάλλον τους.

Συμφωνώ μαζί σου, αλλά ευτυχία φέρνουν. 🙂
 
den mporo na fantasto oti kapoios apo ta meli tou foroum tha mporouse na apantisi NAI :D
 
Η αντίληψη αυτή επικράτησε με το πέρασμα του χρόνου επειδή οι περισσότερες ράτσες παπαγάλων ζουν πολλά χρόνια, με συνέπεια να φεύγει από τη ζωή πρώτα ο ιδιοκτήτης. Η πιο εύκολη εξήγηση (γιατί έτσι μας βολεύει); Φταίει ο παπαγάλος! Με αυτή τη "λογική" όμως, το ίδιο γρουσούζηδες είμαστε κι εμείς για τα καναρίνια, τα σκυλιά ή οποιοδήποτε άλλο ζώο ή πτηνό έχουμε στην κατοχή μας και ζει λιγότερο από μας! Πόση αρνητική ενέργεια και κακοτυχία μπορεί να μας φέρει μια ψυχούλα που βρέθηκε στα χέρια μας χωρίς καν να μπορεί να εκφέρει γνώμη γι' αυτό; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
 
Να διευκρινήσω ότι εγώ δεν πιστεύω στο ότι ο παπαγάλος φέρνει γρουσουζια. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις...
 
Κι εγώ να διευκρινήσω με τη σειρά μου ότι το ΕΛΕΟΣ αναφέρεται στην αντίληψη που επικρατεί και όχι σε κάποιον προσωπικά.:)
 
Ουφ! Γιατί νόμιζα ότι όλα τα τα παραπάνω σχόλια πήγαιναν σε εμένα...
Πάντως κάποιο μέλος του φόρουμ ψήφισε "ΝΑΙ"...
 
NAI! Εγω φερνω γρουσουζια στουs παπαγαλουs! Exω και αποδειξειs!


:D

Ελα ρε Γιαννη, απλα μου φαινεται τι σου λειπε ενα ματοχαντρο σε πρωτη φαση. Σε δευτερη φαση νομιζω πως καποιος σ εφτισε.
 
χαζομαρες... Ειναι ωραιο να κρατας εθιμα και να μεταφερεις αντιλιψεις απο παλαιοτερες γενιες σε νεοτερες, αλλα σαν παραμυθια.
αν πιστευει καποιος οτι κατι του φερνει ατυχια τοτε σιγουρα οτι του συμβαινει θα το αποδιδει σε αυτο...
ειχε γινει καποτε ενα τεστ πανω στο θεμα της γρουσουζιας και τις τυχης, δυνοντας το ιδιο αντικειμενο σε δυο διαφορετικες οικογενιες.στη μια ειπαν οτι το αντικειμενο φερνει τυχη και στην αλλη οτι φερνει γρουσουζια... Οπως φανταζεστε οτι γινοταν το απεδιδαν σε αυτη το αντικειμενο.Χωρις μεγαλες αλλαγες στις ζωες του δηλωναν οτι αυτος που ειχε το "τυχερο"αντικημενο του εφερε τυχη και αυτος που ειχε το ''ατυχο" του εφερε γρουσουζια και ατυχια... Ολα ειναι στο μυαλο μας. Εισαι αυτο που θα πιστεψεις...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Back
Top