Γενικά Παπαγάλοι και τύχη-γρουσουζιά

ολα αυτα ειναι για μενα βλακειες. Οι παπαγαλοι μονο χαρα φερνουν.
 
Eιλικρινα δε μπορω να ακουω τετοια πραγματα! Τι προκαταληψεις ειναι αυτες στην εποχη μας; Ακου ο παπαγαλος γρουσουζια!?Μαλλον αυτοι που τα λενε αυτα ειναι γρουσουζηδες και μιζεροι ανθρωποι! Τι να πω!
 
Η όμορφη έμφάνισή τους σε συνδυασμό με την δυναμική και γεμάτη ζωντάνια προσωπικότητά τους, ο παιχνιδιάρικος και τρυφερός χαρακτήρας τους μόνο καλή τύχη μπορεί να φέρει στον ιδιοκτήτη τους. Το ταμπεραμέντο τους και η προσωπικότητά τους καθώς και η φροντίδα τους μπορεί όχι μόνο να φέρει τύχη, αλλά και να στηρίξει ψυχολικά ανθρώπους που το χρειάζονται.

Γενικά η συνύπαρξη με πουλιά και ζώα μόνο θετικά συναισθήματα αναπτύσει στον άνθρωπο! Μην ξεχνάτε οτι πολλές μονάδες στήριξης ανθρώπων ( ηλικιωμένων, ασθενών, εξαρτημένων κτλ)στο εξωτερικό και τελευταια και στην χώρα, χρησιμοποιούν την επαφή των ανθρώπων με τα πουλιά και να ζώα για να αναπτύξουν στους ανθρώπους έννοιες όπως υπευθυνότητα, ευαισθησία, σεβασμό, κάλυψη συναισθηματικών αναγκών, κοινωνική επαφη, πρωτοβουλία και θετική δράση. Αρα σε καμια περίπτωση Γρουσουζιά, παρα μόνο καλή τυχη!
 
Τα ζώα μόνο καλό κάνουν στους ανθρώπους. Τι βλακείες είναι αυτές; Όταν συμβαίνουν αναποδιές στη ζωή μας θα πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες σε αυτούς που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους;
 
δεν ειμαστε καλα... :Dδεν μπορει να πιστευει καποιος τετοια πραγματα. Για τους παπαγαλους;:)αυτα ανοικουν στον μεσαιωνα.
 
ειχε γινει καποτε ενα τεστ πανω στο θεμα της γρουσουζιας και τις τυχης, δυνοντας το ιδιο αντικειμενο σε δυο διαφορετικες οικογενιες.στη μια ειπαν οτι το αντικειμενο φερνει τυχη και στην αλλη οτι φερνει γρουσουζια... Οπως φανταζεστε οτι γινοταν το απεδιδαν σε αυτη το αντικειμενο.Χωρις μεγαλες αλλαγες στις ζωες του δηλωναν οτι αυτος που ειχε το "τυχερο"αντικημενο του εφερε τυχη και αυτος που ειχε το ''ατυχο" του εφερε γρουσουζια και ατυχια... Ολα ειναι στο μυαλο μας. Εισαι αυτο που θα πιστεψεις...

Αλλοι εχουν τα περιστερια, τις μαυρες γατες και τα χρυσοψαρα για γρουσουζικα. Παρολα αυτα οι κινεζοι συντηρουν χρυσοψαρα σε λιμνουλες για καλη τυχη. Επισης ξερω ατομα που εχουν μαυρες γατες για καλοτυχια στο σπιτι.
To εχω ακουσει και εγω αυτο σχετικα με το τεστ.. Οντως ολα ειναι στο μυαλο και οι πραγματικοι υπαιτιοι για την γρουσουζια ειναι η νοοτροπια των ανθρωπων και οχι τα ζωα.
Ειναι ομως λιγο οπιστροδρομικο να μιλαμε για γρουσουζια στο 21ο αιωνα!
 
Προσωπικά πιστεύω πως ένα ζώο είτε αυτό ονομάζεται πουλί, είτε ψάρι ή οτιδήποτε άλλο έμβιο ον πως δεν μπορεί να φέρει ούτε γρουσουζιά αλλά ούτε τύχη. Είναι κι αυτός ένας ζωντανός οργανισμός... Πώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ή θετικά την τύχη κάποιου; Όμως, συμφωνώ πως παίζει ρόλο στην ψυχολογία των ανθρώπων.

Άλλους ένα κατοικίδιο μπορεί να τους κάνει ευτυχισμένους γιατί έχουν την ανάγκη από συντροφιά, να νιώσουν ότι κάποιος είναι εκεί... όπως πολλοί ηλικιωμένοι έχουν σκυλάκια ή κάποιο άλλο ζωάκι και στην κυριολεξία το έχουν σαν παιδί τους.

Οι άνθρωποι πολλές φορές θεωρούν πως κάτι τους φέρνει τύχη (ή και το αντίθετο) γιατί θέλουν να πιστεύουν σε κάτι και να παίρνουν ελπίδα και κουράγιο μέσα από αυτό και να πιστεύουν ότι θα τους φέρει τύχη κι ότι θα δουν καλύτερες ημέρες... Τους δίνει δύναμη, απλά πιστεύουν σε κάτι. Αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί σωστό, αλλά αν κάποιον τον βοηθάει για να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητά του και να νιώσει καλά, τότε εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Την τύχη του ο καθένας την διαμορφώνει σύμφωνα με τις επιλογές και τις κινήσεις που κάνει, ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν νομίζω πως παίζει ρόλο κάτι άλλο σε αυτό.

Εγώ αυτό πιστεύω. :)
 
Γρουσουζιά φέρνουν, για αυτό δεν έχω πιάσει το λόττο τόσα χρόνια! (μήπως φταίει που δεν παίζω; :D)
Ο καθένας μας ορίζει την τύχη του, και όχι τα κατοικίδια του.
 
Το ειχα ακουσει και εγω πριν χρονια απο μια γνωστη μας. Η ιδια μαλιστα, οντας πεπεισμενη για το κακο καρμα που της φερνει ο παπαγαλος της, κρεμασε το κλουβι στο μπαλκονι τον χειμωνα(για να ξορκισει το κακο;) και τελικα ο παπαγαλος της ψοφησε. Συμπερασμα, η ιδια και οι προκαταληψεις της εφεραν γρουσουζια στον παπαγαλο παρα το αντιθετο.
 
Ax! Τι να πω; Οσο υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι...Αλλα καλυτερα για να μην παιρνουν ζωα στο σπιτι τους γιατι σιγουρα με αυτες τις αντιληψεις θα ειναι δυστυχισμενα αυτα μαζι τους.
 
Δυστυχως οπως βλεπεις υπαρχουν. Παρολα αυτα πρεπει να ακουστει και η αντιθετη γνωμη εστω κι αν ειναι παραλογη για τους περισσοτερους απο εμας, δημοκρατια εχουμε!
 
Εγώ πιστεύω ότι φέρνουν γρουσουζιά, όχι μόνο στο σπίτι ή στο μαγαζί αλλά γενικότερα στην παγκόσμια οικονομία. Και το πιστεύω αυτό γιατί λόγω PB οι κάτοχοι παπαγάλων αυξάνονται ραγδαία, ενώ παρακολουθώ με λύπη ότι ταυτόχρονα η οικονομία πάει απ το κακό στο χειρότερο. Η λύση που προτείνω είναι να κλείσει το PB τους παπαγάλους, όπως έκανε και με τα ιθαγενή, μήπως και δούμε καμμιά άσπρη μέρα.
 
😀! Εγω συμφωνω με ολους και κυριως με τη τζωρτζινα! Οι παπαγαλοι-και γενικοτερα τα ζωα-δημιουργουν στον ανθρωπο συναισθηματα ιδια μ αυτα ενος παιδιου! Σε κανουν να χαλαρωνεις και να βλεπεις πιο θετικα τα πραγματα.. Πως μπορει αυτο το συναισθημα να φερει κατι αρνητικο;

αυτοι που τα λενε πιστευω πως ειναι ανθρωποι που απλα δεν εχουν ευθυνη τον πραξεων τους κ βρισκουν τις διαφορες προληψεις ως καταφυγιο. (πωπω.. Απολυθηκα απ τη δουλεια! Ο παπαγαλος φταιει που ειναι γρουσουζης! Πολυ βολικο!)

οσο γι αυτον που ψηφισε ναι,ισως του τυχαν πολλα ασχημα πραγματα σε συνδυασμο με την αποκτηση παπαγαλου,τι να πω.. Αυτα ομως ειναι απλες συμπτωσεις κ οσο πιστευουμε οτι ειναι κατι παραπανω,υποσυνειδητα θα το κανουμε κατι παραπανω!
 
Εγώ πιστεύω ότι φέρνουν γρουσουζιά, όχι μόνο στο σπίτι ή στο μαγαζί αλλά γενικότερα στην παγκόσμια οικονομία. Και το πιστεύω αυτό γιατί λόγω PB οι κάτοχοι παπαγάλων αυξάνονται ραγδαία, ενώ παρακολουθώ με λύπη ότι ταυτόχρονα η οικονομία πάει απ το κακό στο χειρότερο. Η λύση που προτείνω είναι να κλείσει το PB τους παπαγάλους, όπως έκανε και με τα ιθαγενή, μήπως και δούμε καμμιά άσπρη μέρα.


Βαλε και μια φατσουλα να καταλαβουμε οτι το λες για πλακα. 😉
 
Ελάτε τώρα βρε παιδιά δεν το πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα, είναι δυνατόν; Τα πουλάκια μόνο χαρά φέρνουν στον ιδιοκτήτη.
 
Συμφωνω κι εγω με τον Νεκταριο...
Λες και ειμαστε τιποτα κατινες της γειτονιας που βαριομαστε και λεμε βλακειες...
 
Back
Top