Γενικά Παπαγάλος ανεβοκατεβάζει το κεφάλι του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mikekick
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mikekick

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιουλ 2008
Μηνύματα
32
Πόλη
Αθήνα
Καλήμερα φιλαράκια μου,
να πούμε καλό χειμώνα. Άντε καλό φθινόπωρο μιας και μόλις γύρισα από διακοπές όπως και οι περισσότεροι από εσάς. Εγώ βέβαια άφησα τον gogo στον πατέρα μου και τον φρόντιζε,έλα ντε όμως που τον αγάπησε και δεν ήθελε να μου τον δώσει πίσω,τρόμαξα να του τον πάρω.Άρχισε να λέει λίγο και το όνομα του,(να σας θυμίσω τον έχω 2 μήνες είναι μωρό)αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι όταν του λέω< πως σε λένε; gogo>, κουνάει το κεφάλι του δεξιά και αριστερά (πως λέμε ας πούμε εμείς το όχι)κάπως έτσικαι μετά ανεβοκατεβάζει το κεφάλι του 😕, μήπως ξέρει κανείς να μου πει τι σημαίνουν αυτά που κάνει; Εντομεταξύ μόλις τον βγάζω από το κλουβί ανοίγει τα φτερά του σαν να θέλει να πετάξει η να την κάνει.. (λέτε;)
 
Η κινηση του κεφαλιου πανω κατω μπορει να δειχνει αρκετα πραγματα οπως έκφραση αγάπης (μπορει να προσπαθει ενα πουλι-κυριως τα αρσενικα- να ανεβασει τροφη απο το στομαχι του για να ταισει το αγαπημενο του προσωπο, αυτη η κινηση ειναι συνηθως λιγο πιο εντονη απο αυτην του παιχνιδιου), μπορει ομως και να δειχνει διαθεση για παιχνιδι, χορο η να ζηταει απλα να τον παρεις να καθισει στο χερι σου. :)

Το οτι ανοιγει τα φτερα του το κανει για να ξεμουδιασει και να τα γυμνασει. Μην τον εμποδιζεις οταν το κανει αυτο διοτι το εχει αναγκη... Πεταει η εχει ψαλιδισμενα φτερα; Ειναι καλο να τον αφηνεις να πεταει λιγο μεσα σε ασφαλες δωματιο, γυμναζει ετσι τους μυες του στηθους και τα βοηθαει πολυ στην αναπνοη! 😉
 
τα έχουν ψαλιδίσει τα φτερά, καμιά φορά όταν τον έχω στο χέρι και είναι κοντά το κλουβί πετάει και πάει στο κλουβί του, οκ ευχαριστώ για την απάντηση, μήπως ξέρεις και γιατί όταν του μιλάω κουνάει το κεφάλι σαν αρνητικά δηλαδή δεξιά αριστερά, αυτό το κάνει μόνο όταν του μιλάω.
 
Δεν το κουναει αρνητικα... :D Σου εξηγησα τι σημαινει το κουνημα του κεφαλιου... 😉

Oταν του μιλας χαιρεται και συμβαινει καποιο απο αυτα που σου ειπα πιο πανω...
 
Back
Top