Ασθένειες Παπαγάλος τρώει συνέχεια τα φτερά του

Στελαρας

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουν 2008
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας.. Μπαινω κατευθειαν στο θεμα αναφεροντας την κατασταση του παπαγαλου μου.. Τρωει συνεχεια τα φτερα του και οταν ειναι μεσα και εξω απο το κλουβι του..☹
βεβαια τον εχω μαζι με εναν αλλον αρσενικο ζακο(σε διαφορετικο κλουβι).. Οταν τον πηρα ηταν μια χαρα και μολις πηγα διακοπες και τον πιρα μαζι μου εκει ηταν και ο αλλοσ αρσενικος.. Βεβαια αυτο μπορει να μην εχει καμια σχεση αλλα δεν ξερω το αναφερω..

Ευχαριστω και παρακαλω απαντηστε οσο πιο γριγορα γινεται..
Στελιος
 
στελάρα μοναξια, πληξη, βαρεμαρα, μονοτονια, ελειψη βιταμινων η ιχνοστοιχειων, αναγκη για ταιρι και ζευγαρωμακαι αλλα!
καποιο απο τα παραπάνω εχει.

για να τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχή και να αρχισουμε να ψαχνουμε την αιτια ανοιξε θεμα στην αντιστοιχη κατηγορια και παμε!
 
Οι αιτιες μπορει να ειναι πολλες... Ολες αυτες που ανεφερε ο Νασος και αλλες...

Τι τρωει ο παπαγαλος σου; Εχει καποιο σταθερο προγραμμα υπνου; Παιζει σημαντικο ρολο κι αυτο. Μπανιο τον κανεις; Αν οχι να τον κανεις καθημερινα θα βοηθησει να ηρεμησει το ερεθισμενο δερμα και να βγουνε νεα φτερα! Για τροφη ειναι καλο να τρωει πελετς που ειναι πληρης διατροφη και οχι σπορους. Εχει παιχνιδια; Αν οχι πρεπει να εχει παρα πολλα παιχνιδια να παιζει. Οχι καθρεφτακια! Περνας χρονο μαζι του η μενει ολη μερα μονος του; Ειναι καλο να του δινεις φρεσκα φρουτα-λαχανικα εποχης καθε μερα!

Δεν παιζει ρολο ο αλλος παπαγαλος που ειδε ο δικος σου. Ισως φταει η μετακινηση και το στρες των διακοπων. Εσυ πηγες διακοπες αλλα το πουλι ισως στρεσαρεται με την τοσο μεγαλη αλλαγη λιγων ημερων, τη μετακινηση, το θορυβο, το κακο προγραμμα υπνου...
 
ευχαριστω παιδια..λοιπον αρα εγω τι πρεπει να κανω ακριβως για να του ξαναβγουνε φτερα. Για να πω την αλη8εια δεν του δινω βιταμινες..σπορους και φιστικια.. Του αλλαζω νερο καθε μερα(σχεδον)δεν τον κανω μπανιο και επισης δεν του δινω ουτε λαχανικα συχνα.. Ο αλλος ομως που του συμπεριφερομαι αναλογα γιατι δεν εχει τετοια αντιδραση;
 
ευχαριστω παιδια..λοιπον αρα εγω τι πρεπει να κανω ακριβως για να του ξαναβγουνε φτερα. Για να πω την αλη8εια δεν του δινω βιταμινες..σπορους και φιστικια.. Του αλλαζω νερο καθε μερα(σχεδον)δεν τον κανω μπανιο και επισης δεν του δινω ουτε λαχανικα συχνα.. Ο αλλος ομως που του συμπεριφερομαι αναλογα γιατι δεν εχει τετοια αντιδραση;

Αν δε θελεις να εμφανισει και ο αλλος το ιδιο προβλημα πρεπει να κανεις δραστικες αλλαγες στη ζωη τους.

Εχω να σου προτεινω:
  1. Τροφη πελετς για αφρικαν γκρευ.
  2. Φρεσκα φρουτα-λαχανικα εποχης καθε μερα καλα πλυμμενα (απαγορευονται αβοκαντο, κρεμμυδια, καφες, αλκοολ)
  3. Τροφες πλουσιες σε πρωτεινες οπως βρασμενο ρυζι, μαγειρεμενο κοτοπουλο, φρεσκο καλαμποκι ωμο και τυρι κιτρινο οχι αλμυρο και καλυτερα λαιτ ενα μικρο κομματι 2-3 φορες την εβδομαδα
  4. Σταθερο προγραμμα υπνου ειναι καλο για 10 ωρες σε ξεχωριστο δωματιο με ησυχια, χωρις τηλεοραση και φωνες με πληρες σκοταδι.
  5. Μπανιο καθε μερα τουλαχιστο τωρα που μαδιεται
  6. Πολλα παιχνιδια με διαφορα σχηματα και χρωματα και ξυλινα για να ασχολουνται. Ειναι πολυ εξυπνα πουλια και χρειαζονται δραστηριοτητες ολη την ημερα.
Κατα την αποψη μου αυτα ειναι τουλαχιστο τα βασικα για να εχεις εναν υγιη και ευτυχισμενο παπαγαλο. :)
 
καταρχήν για πες μας λιγα λογια για τη ζωη του και τις συνηθιες του!
ποσο καιρο τον εχεισ,τι ηλικια εχει, που τον εχεισ?σε κλουβι, σε σταντ, εξω;
ο αλλος που λες ποτε τον πηρες, διακοπες πηγες μαζι με αυτον η τον αφησες πισω; Και για ποσο καιρο;
ποσες ωρεσ τη μερα ειναι μονος του και γενικα κανε μια περιγραφη της ζωης του και της καθημερινοτητας του,θα βοηθησει πολυ!
 
ανεστη ας βρουμε πρωτα την αιτια και μετα του λεμε για διατροφή, παιχνιδια κλπ.
γιατι το σημαντικοτερο ειναι να σταματησει να το κανει πριν του γινει συνηθεια οπως εμενα!
 
ευχαριστω πολυ.. Θα προσπαθησω γιατι ειμαι και μαθητης και δεν τα προλαβαινω ολα..

γεια :D
 
λοιπον.. Οταν τον πρωτοπηρα ηταν μονος του... Μετα που πηγα διακοπες εκει ηταν και ενος φιλο μου ο παπαγαλος(αρσενικος) και τους ειχαμε διπλα διπλα στα κλουβια.. Απο τοτε αρχιζε να τρωει τα φτερα του..στις διακοπες ηταν 1,5-2 χρονων και τωρα ειναι 3.. απο τοτε μια βγαζει φτερα και μετα τα ξανατρωει..

λοιπον τωρα κα8ε μερα του βαζω μισο κυπελακι φιστικια(τρελενεται) μαζι με σπορους.. Του αλλαζω νερο και τιποτα αλλο.. μερικες φορες χαιδευω τον αλλον παπαγαλο(επειδη οταν φιγαμε απο τισ δικοπες τον πηρα μαζι τον παπαγαλο του φιλου μου)τον βλεπω και τρωει τα φτερα και τους βαζω λιγο τις φωνες δηλαδη με ενα "οχι".. αλλα νομιζω οτι δεν κανω σωστα.. Οπως ειπα δεν τον κανω μπανιο... (οταν εννοεις μπανιο πως δηλαδη😉 και τις περισσοτερες ωρες ειναι μονος του(μαζι με τον αλλον εννοειτε, στο μπαλκονι του σπιτιου μου).. Εχω παρει μια βιταμινη απο ενα μαγαζι "bogena multi-vit"λεγεται.. Δεν ξερω μηπως φταει και αυτο.. Με τον αλλον παπαγαλο οποτε τους βγαζω εξω απο το κουβι τσακωνονται.. (και εξω απο το κλουβι τρωει τα φτερα του)

Αυτα.. Εαν θες και αλλα πες μου :D
 
.. Οπως ειπα δεν τον κανω μπανιο... (οταν εννοεις μπανιο πως δηλαδη😉

μπορεις να τον κανεις μπανιο με ψεκαστηρι... Τωρα που ειναι και καλοκαιρι και κανει ζεστη μπορεις να τον κανεις μπανιο 2-3 φορες την μερα...
να τον βρεχεις παντου...
 
βασικα κι εγω αυτο το προβλημα εχω με τη ροζελα μου... Της εχει γινει συνηθεια. Δυστυχως!
προλαβε το...
 
επισης μπορεις να το απασχολεις με διαφορες λιχουδιτσες ωστε να ασχολειται με αυτο και οχι με τα φτερα του...
 
αρα δεν ξεκίνησε τωρα το φαγωμα ειναι απο καιρο ε;
κοιτα για να ειναι καλα ο παπαγαλος σαν τον γριζο πρεπει να ασχολεισαι αρκετα μαζι του και να του εχεισ αρκετα παιχνιδια στο κλουβι του να ασχολειται οταν ειναι μονος του! Αλλιως πλητει και βαριεται απιστευτα και γιαυτο κανει και αυτο που κανει, οχι να τρωει τα φτερα του απλα να τα μαδαει!

θα σου ελεγα να τους βαλεις μαζι σε μεγαλο κλουβι αλλα αφου δεν τα πανε καλα δεν οφελει! Μηπως ειναι και οι 2 αρσενικοι;
παιζεις μαζι τους. Ασχολεισαι γενικα;η ειναι μονοι τους ολη μερα; Ειναι ημεροι;τους πιανεις;
σε ρωταω για να μην αρχισει να μαδιεται και ο αλλος στο τελοσ!
 
να του εχεισ αρκετα παιχνιδια στο κλουβι του να ασχολειται οταν ειναι μονος του! Αλλιως πλητει και βαριεται απιστευτα και γιαυτο κανει και αυτο που κανει, οχι να τρωει τα φτερα του απλα να τα μαδαει!

Νασο δεν ειναι απολυτο οτι ολοι οι παπαγαλοι ασχολουνται με παιχνιδια...η δικια μου ουτε που τα αγγιζει...
 
λοιπον.. Οταν τον πρωτοπηρα ηταν μονος του... Μετα που πηγα διακοπες εκει ηταν και ενος φιλο μου ο παπαγαλος(αρσενικος) και τους ειχαμε διπλα διπλα στα κλουβια.. Απο τοτε αρχιζε να τρωει τα φτερα του..στις διακοπες ηταν 1,5-2 χρονων και τωρα ειναι 3.. απο τοτε μια βγαζει φτερα και μετα τα ξανατρωει..

Αυτα.. Εαν θες και αλλα πες μου :D
Ο λογος κατ' εμε ηταν το στρες απο την αλλαγη περιβαλλοντος και οχι το αλλο πουλι...

Ειναι οτι χειροτερο μπορεις να κανεις για τη διατροφη του. Συγνωμη που σου το λεω ετσι ωμα αλλα ετσι εχουν τα πραγματα. Ειναι σαν να ταιζεις ενα παιδι μονο πατατακια.

και γιατι συνεχιζεις να τους βγαζεις απο τα κλουβια τους ταυτοχρονα; Το καλυτερο ειναι να βγαζεις ενα διωρο τον καθενα εναλλαξ για να μην υπαρχει ενταση και προβληματα!

Σωστα νομιζεις πως δεν κανεις σωστα. Σου τραβαει την προσοχη με την συμπεριφορα του αυτη και εσυ φωναζεις "Οχι". Ειναι ομως κι αυτο προσοχη εστω και αρνητικη. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μη λες και να μην κανεις τιποτα απολυτως. Ουτε να τον κοιταξεις και να βγεις απο το δωματιο μολις παρεις ειδηση οτι εβγαλε και κραταει ενα φτερο. :)
 
Νασο δεν ειναι απολυτο οτι ολοι οι παπαγαλοι ασχολουνται με παιχνιδια...η δικια μου ουτε που τα αγγιζει...

ρε αναστασια αμα δεν εχει τι να κανει μεσα στο κλουβι, πληττει! Και αμα πλητει αρχιζει και μαδιεται!
 
λοιπον να σ πω την αλη8εια ο αλλος με συμπα8ει περισσοτερο απο οτι ο δικος μου.. Ο δικος μου δειχνει συμπα8εια στον πατερα μου.. Ναι ειναι και οι δυο αρσενικοι.. Και εχω προσπα8ησει να τουσ βαλω στο ιδιο κλουβι. Γενικα ναι παιζω μαζι τουσ αλλα οσο προλαβαινω.. Επισης οταν χαιδευω τον αλλο, ο δικος μ εκεινη τη στιγμη τρωει τα φτερα του.. Μπορει να φταει η παρουσια του αλλου αρσενικου;ξεχασα να σ πω οτι εξω απο το κλουβι του τον βγαζω πολι συχνα(ανα 1-2 μερες).. Και επειδη μια φορα τον ειχα βρει μεσα στα σκουπιδια και κοιμοταν απο τοτε εχω να τον βγαλω 1 βδομαδα.. :D θες τιτποτα αλλο;
 
ρε αναστασια αμα δεν εχει τι να κανει μεσα στο κλουβι, πληττει! Και αμα πλητει αρχιζει και μαδιεται!

σε αυτο δεν αντιλεγω αλλα υπαρχουν και καποιοι παπαγαλοι [ο δικος μου ας πουμε] που οταν καθεται στο κλουβι δεν ασχολειται καθολου με τα παιχνιδια της... Προτιμα να καθεται ετσι... Ξερω κι εγω;
 
ναι ειναι και οι δυο αρσενικοι.. Και εχω προσπα8ησει να τουσ βαλω στο ιδιο κλουβι...
φιλε Στελαρα,
δεν συγκανουν ιδιου φιλοι παπαγαλοι... Ειδικα αρσενικοι που ειναι πολυ ζωηροι... Ισως τα θηλυκα ναι αλλα αρσενικο... Ειναι λιγακι δυσκολο.

επισης οταν χαιδευω τον αλλο, ο δικος μ εκεινη τη στιγμη τρωει τα φτερα του.. Μπορει να φταει η παρουσια του αλλου αρσενικου;
φυσικο ειναι αφου σε βλεπει να ασχολεισαι μαζι του... Καλυτερα να τα εχεις σε χωριστα δωματια για να μην βλεπει ποτε ασχολεισαι μαζι του και ποτε με το αλλο και ζηλευει.
 
Back
Top