Ασθένειες Παπαγάλος τρώει συνέχεια τα φτερά του

λοιπον να σ πω την αλη8εια ο αλλος με συμπα8ει περισσοτερο απο οτι ο δικος μου.. Ο δικος μου δειχνει συμπα8εια στον πατερα μου.. Ναι ειναι και οι δυο αρσενικοι.. Και εχω προσπα8ησει να τουσ βαλω στο ιδιο κλουβι. Γενικα ναι παιζω μαζι τουσ αλλα οσο προλαβαινω.. Επισης οταν χαιδευω τον αλλο, ο δικος μ εκεινη τη στιγμη τρωει τα φτερα του.. Μπορει να φταει η παρουσια του αλλου αρσενικου;ξεχασα να σ πω οτι εξω απο το κλουβι του τον βγαζω πολι συχνα(ανα 1-2 μερες).. Και επειδη μια φορα τον ειχα βρει μεσα στα σκουπιδια και κοιμοταν απο τοτε εχω να τον βγαλω 1 βδομαδα.. :D θες τιτποτα αλλο;

Αφου ο αλλος εχει επιλεξει τον πατερα σου ως τον αγαπημενο του ανθρωπο τοτε δεν τιθεται θεμα ζηλειας προς το προσωπο σου. Γιατι δεν τους κρατας σε ξεχωριστα δωματια να δεις αν θα αλλαξει κατι;

Καθε 2 ημερες δεν ειναι συχνα για να βγαινουνε εξω. Χρειαζονται χρονο και δραστηριοτητα εξω απο το κλουβι καθε μερα, ειναι καλο για τουλαχιστο ενα διωρο. Και 1 εβδομαδα τιμωρια ειναι αδικη και χωρις νοημα για το πουλι.
 
φιλε Στελαρα,
δεν συγκανουν ιδιου φιλοι παπαγαλοι... Ειδικα αρσενικοι που ειναι πολυ ζωηροι... Ισως τα θηλυκα ναι αλλα αρσενικο... Ειναι λιγακι δυσκολο.


Αναστασια δε νομιζω να ισχυει κατι τετοιο. Ξερω πολλες περιπτωσεις που αποδεικνυουν το αντιθετο. Και τα θηλυκα ειναι το ιδιο διεκδικητικα με το χωρο τους.

Τον παν ειναι να μπει μια ιεραρχια της οποιας η κορυφη θα εισαι εσυ!
 
Αναστασια δε νομιζω να ισχυει κατι τετοιο. Ξερω πολλες περιπτωσεις που αποδεικνυουν το αντιθετο. Και τα θηλυκα ειναι το ιδιο διεκδικητικα με το χωρο τους.
το ειπα γιατι ειχα την εντυπωση οτι τα αρσενικα ειναι πιο κυριαρχικα πλασματα...
Τον παν ειναι να μπει μια ιεραρχια της οποιας η κορυφη θα εισαι εσυ!
αυτο ειναι το καλυτερο! συμφωνω και επαυξανω:)
 
Ευχαριστω ρε παιδια.. Θα δω τι θα κανω και αν δουλεψει θα ξαναμιλισω

γεια σε ολους σας :D
 
2 αρσενικά μένουν πιο ευκολα μαζι αποτι 2 θηλυκα!

και το οτι δεν ασχολειτε εσενα με τα παιχνιδια της τη σχεση εχει; Για ποιο λογο τολες;δεν εχω καταλαβει.
και να συγρινουμε 2 διαφορετικα ειδη παπαγαλων ουτε αυτο ειναι σωστο!
 
το λεω γιατι ειπες πρεπει να υπαρχουν παιχνιδια μεσα στο κλουβι... κιεγω λεω οτι δεν ασχολουνται ολοι οι παπαγαλοι το ιδιο με τα παιχνιδια τους... Κι εδωσα παραδειγμα με την δικια μου...
sorry αν εμπλεξα καπως τα πραγματα, δεν το ηθελα.
 
γεια σας και παλι.. Το προβλημα παραμανει το ιδιο οποτε δεν ξερω τι να κανω.. καμια βοη8εια;
 
Τι εννοεις το προβλημα παραμενει το ιδιο; 😕

Τι εκανες απο ολα αυτα που σου προτειναμε;
Ρωταω για να δω τι αλλο μπορει να σκεφτει καποιος να σου πει η μηπως παραλειψαμε κατι η εκανες κατι που δεν επρεπε...
 
Paidia pote vazoune sta poulia ayto to pragma? Voithaei na stamatisi na madaei ta ftera? To exoune oi ktiniatroi mas? Enoxli poli sto pouli? Pos ksinete?
 
πωλινα αυτο το βαζουνε σε σκυλια-γατια οταν εχουν καποια πληγη και δε κανει να την γλυφουν συνεχεια για να μπορεσει να κλεισει, η μετα απο κανα χειρουργιο για να μην χαλασουν τα ραματα.
 
Nasso, to valoune kai sta poulia, apla den mporo na vro tora fotografia...
Vrika omos kati allo ... Ena plastiko "daktylidi" gia lemo papagalou...eixe entoni fagoura sto lemo tou kai stithos kai arxise na madiete sti perioxi ayti...tou valane to plastiko ayto kai to forese 8 mines... 2 teleftees fotografies - "prin kai meta"
 
Το πουλί το έχει δεί γιατρός; Απο εκεί πρέπει να ξεκινήσεις πρώτα.
Φιλικά
 
θα το παω σε γιατρο να δω τι θα κανω.. Και οσο για το κολλαρο το εχω ακουσει.. Τελος παντων θα δω .. ευχαριστω..
 
καλα μην περιμενεις να γεμισει με φτερα σε μια βδομαδα μεσα!
πρεπει να καταλαβεις την αιτια που το κανει αυτο καταρχήν!
βαλε μας και καμια φοτο να δουμε την κατασταση του!
 
επειδη δεν εχω φοτο του ακου.. Μπροστα του και στο λαιμο του δεν εχει φτερα.. Απλα
ειναι σαν φαγωμενα.. (ειναι απλα κανω παρωμοιωση)και επησης πισω στην πλατη του δεν εχει φτερα αλλα μονο απο την αριστερη μερια του.. :S τελος παντων αμα ξερετε τιποτα που μπορω να κανω πειτε μου...
 
Συμπέρασμα:
Έχουμε εξαντλήσει ένα θέμα με πάμπλολες ερωτοαπαντήσεις, διατροφικές αξίες κτλ. Μήπως το πρώτο ερώτημα θα έπρεπε να ήταν είναι αν έχει πάει το πουλί να το δεί γιατρός; Προτείνουμε πράγματα για διατροφές συνήθειες κτλ χωρίς να έχουμε επίγνωση του θέματος; Προτείνουμε πράγματα χωρίς να έχουμε γνώση τις ράτσας και την ψυχολογία του πτηνού;
 
αρκετα παιδια μπαινουν στην παρεα μας με αφορμη καποιο προβλημα του κατοικιδιου τους. εκθετουν το προβλημα τους, παιρνουν καποιες απαντησεις και συμβουλες απο τα πιο εμπειρα ατομα (δεν εχουμε και κανενα πτηνιατρο στην παρεα μας, δυστυχως) και μετα τους χανουμε. Θελω να πιστευω οτι εχει λυθει το αρχικο τους προβλημα και οχι οτι απογοητευτηκαν και αλλαξε χερια το πουλι. Δεν αναφερομαι προσωπικα στον Στελαρα... Θα ηθελα ομως να μαθαινω τις εξελιξεις σε αυτα τα θεματα. Πιο πολυ για γνωση και λιγοτερο για περιεργεια. ελπιζω πανυως το συγκεκριμενο πουλι να ειναι μια χαρα με τον φιλο μας!
 
Back
Top