Ασθένειες Παπαγάλος Rosella με κόκκινες ψείρες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης STS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μην αγχώνεσαι. Πολλά από αυτά που έχω γράψει παραπάνω είναι κοινοί (λογικοί) συνειρμοί. Ούτε ξέρω τον κύκλο ζωής της κόκκινης ψείρας, ούτε πόσο επιβιώνει αυτή ή τα αυγά της εκτός ξενιστή.
Αλλά, ο ίδιος αυτά που λέω θα έκανα... Θα καλούσα την Πυροσβεστική με τη μάνικα να ρίχνει ελέκτορ 😎
😀 σε ένανα εικόνα...

Η αλήθεια. Είναι. Πάντως ότι έχω αγχωθεί... Βρήκα πάλι χθες βράδυ, μια δυο, και ξυνόταν ο mister... Οπότε τον κατεβρεξα πάλι τον ίδιο βραδιάτικα με ekektor...

Σας έχω ζαλίσει. Μου φαίνεται... Αλλά είναι να μην μπλέξει κάνεις με αυτά...

☹️
 
Σήμερα μόλις πριν λίγο ελεγξα τις χαρτοπετσετες γύρω στο κλουβί, δεν βρήκα τίποτα... Ο tomato, δεν ξύνεται σήμερα το. Βράδυ, βρήκα μια κάτω στην πλαστική σακούλα που έχω στρώσει στο πάτωμα, αλλά χάρηκα, επειδή θεωρώ είμαστε σε καλό δρόμο... Την Τετάρτη θα κάνω πάλι. Ψεκασμα... Και την Παρασκευή επίσης! Πάντως θα καθιερώσω κάθε εβδομάδα ένα ψεκασμα στο κλουβί., προληπτικου χαρακτήρα, εάν τυχόν υπάρχουν κάπου είτε αυγα, είτε ψειρες να εξολοθρευινται...
Μετά από αυτή την δυσάρεστη και εντελώς αναπάντεχη εμπειρια, θεωρώ ότι όλοι όσοι έχουμε πουλια σπίτι μας, επιβάλλεται να έχουμε μια συσκευασία elektor... Προτείνετε από. Που να αγοράσω; Επειδή τελειώνει... Εχουμε κάποια. Άκρη για οικονομική ή εστω πιο οικονομική λύση;


(αυτη είναι μια χθεσινή ή προχθεσινή ανάρτηση, που μάλλον την είχα δημοσιεύσει σε λάθος μέρος...
Ο Φοίβος, φύλακας άγγελος, με βοήθησε...


Σήμερα έκανα το δεύτερο. Μεγάλο ψεκασμα... Η αλήθεια είναι ότι αρχίζει να με καταβάλει ψυχικά... Άραγε θα τελειώσω μια για πάντα με αυτά τα τέρατα; Μου μπήκε στο μυαλό, ότι ίσως και. Να είχε μείνει. Κάτι από την πρώτη φορά, και ξαναφουντωσε... Ειλικρινά δεν περίμενα κάτι τέτοιο... Το βράδυ χθες είχα δει μια στο κλαδάκι του... Την σκοτωσα, αλλά θυμάμαι μια ανάρτηση παλαιότερη που έλεγε ότι εάν δεις μια ψείρα, υπάρχουν χιλιάδες!

Εύχομαι να ξαναβρώ την δύναμη μου, και να εξιλοθρευθουν όλα αυτά τα vambir που πίνουν το αίμα του Tomato...


Το Σάββατο θα έχω το τρίτο ψεκασμα μαζί με καθαριότητα πάντα!

Καλή συνέχεια σας εύχομαι 😊
 
Βασικά, αν πρόκειται για τα red mites που αναφέρονται στο ακόλουθο link, https://www.redmiteexpert.com/about-mites.aspx, ο κύκλος ζωής τους είναι 7-14 ημέρες. Με άλλα λόγια τα αυγά τους οδηγούν σε ενήλικα, αναπαραγωγικά έτοιμα άτομα το λιγότερο σε 7 ημέρες. Δεδομένου ότι δεν γνωρίζω αν το φάρμακο είναι δραστικό σε κάθε φάση της ζωής (μεταμορφώσεων) της ψείρας, εκτός των αυγών της, ο ίδιος θα έκανα τα εξής ώστε να σπάσω τον κύκλο ζωής τους: (είναι το ανάλογο ενός πρωτοκόλου από το Υπ. Παιδείας της Αυστραλίας για τις ψείρες των ανθρώπων)
  1. ψεκασμό κάθε ημέρα για 5 συνεχόμενες ημέρες
  2. ψεκασμό κάθε δεύτερη ημέρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες
  3. ακολούθως ψεκασμό κάθε 5 ημέρες, για δύο 5νθήμερα.
 
...
  1. ψεκασμό κάθε ημέρα για 5 συνεχόμενες ημέρες
  2. ψεκασμό κάθε δεύτερη ημέρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες
  3. ακολούθως ψεκασμό κάθε 5 ημέρες, για δύο 5νθήμερα.

Γιάννη, η Σίσσυ ψεκάζει και το πουλί μαζί με το κλουβί όπως είπε σε προηγούμενα μηνύματα. Τόσο φάρμακο που λες δεν είναι υπερβολική δόση για να πέσει πάνω σε ένα πουλί;
 
Γιάννη, η Σίσσυ ψεκάζει και το πουλί μαζί με το κλουβί όπως είπε σε προηγούμενα μηνύματα. Τόσο φάρμακο που λες δεν είναι υπερβολική δόση για να πέσει πάνω σε ένα πουλί;
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κάτι που δεν είχα υπολογίσει, με δεδομένο όμως, ότι αν* έχω διαβάσει σωστά, το φάρμακο δεν παρουσιάζει τοξικότητα στα πτηνά.
Το Elector προσβάλει το DNA της κόκκινης ψείρας, αφήνοντας ανεπηρέαστη κάθε άλλη μορφή ζωής. Σύμφωνα μάλιστα με τον παρασκευαστή του, είναι τόσο ασφαλές που μπορεί να επιτραπεί και ανθρώπινη κατανάλωση των αυγών ή των πτηνών, αν χρησιμοποιηθεί σε ορνιθοτροφεία.

*Από την άλλη πλευρά, πρόκειται για ένα φάρμακο, οπότε πράγματι θα ήμουν όπως πάντα επιφυλακτικός με την άσκοπη αυξημένη συχνότητα χορήγησής του. Το ζήτημα είναι ότι εφόσον η Σίσσυ, ακολουθήσει όλες τις προληπτικές δράσεις που απαιτούνται (π.χ. αποφυγή της όποιας έκθεσης του παπαγάλου σε άγρια πτηνά ή παράγωγά τους) και τις οδηγίες του φαρμάκου, και δει επανάκαμψη του πληθυσμού των ψειρών, με κάποιον τρόπο θα πρέπει να ξεφορτωθεί τον εναπομείναντα πληθυσμό των παρασίτων.
 
Σας διαβάζω... Άρα πάμε για. Άλλες δοσεις...
Από. Που είχα αγοράσει. Το elector δεν θυμάμαι τώρα,... Έχετε κάποια καλή άκρη; Επειδή αρχίσει. Να τελειώνει...

Η αλήθεια είναι. Ότι. Όταν ψεκαζω, πρώτα τον καταβρεχω με elector τον γλυκό μου Ντοματουλη, ενώ είναι. Μέσα στο. Κλουβί, (χθες το παράκανα νομίζω) και. Μετά τον αφήνω ελεύθερο να στεγνώσει μέσα στο σπίτι, και πλένω το. Κλουβί. Με χλωρίνη, και. Μετά ψεκαζω στο. Μπαλκόνι όλο το άδειο κλουβί. Με elector...
Άρα να. Ψεκαζω κάθε μέρα,? Και από την επόμενη εβδομάδα, κάθε δύο μέρες;
Πωπω
.

Σας ευχαριστώ πολύ που ασχολείστε...
 
Θα έλεγα να κάνεις ό,τι είναι δυνατό για την αποφυγή της εγγύτητας άλλων πτηνών (άγριων) με το δικό σου. Ίσως να φτιάξεις μια. Αποτρεπτική κατασκευή
Έπειτα ακολουθείς τις οδηγίες του φαρμάκου και ψεκάζεις και μέσα στο δωμάτιο που το αφήνεις (αν για το σύνολο των ψεκασμών που προβλέπονται σου αρκεί η εναπομείνουσα ποσότητα). Και, αν μετά τον τελευταίο ψεκασμό δεις σε λίγο καιρό ψείρες, μάλλον ακολουθείς το σπάσιμο του κύκλου ζωής της ψείρας... Το συζητάμε πάλι.
 
Άρα να. Ψεκαζω κάθε μέρα,?
Θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις το πρόγραμμα επανάληψης του φαρμάκου για να αποφύγεις τις υπερβολές, δηλαδή ψεκασμός μετά από 4 ημέρες.
Αν θέλεις να κάνεις επιπλέον ψεκασμούς συνέχισε κάθε 4 ημέρες για 2-3 φορές και μετά παρακολουθείς με την βρεγμένη πετσέτα.
Οι ψείρες θα φύγουν γρηγορότερα από την ανησυχία και το άγχος σου για αυτές😆
Από. Που είχα αγοράσει. Το elector δεν θυμάμαι τώρα,
 
αν* έχω διαβάσει σωστά, το φάρμακο δεν παρουσιάζει τοξικότητα στα πτηνά.
Όλα τα φάρμακα δεν παρουσιάζουν τοξικότητα στους οργανισμούς που σκοπεύουν να προστατέψουν μέχρι μια συγκεκριμένη δοσολογία. Αντίστοιχα, αν π.χ. Πάρει κανείς 2 ολόκληρα κουτιά ντεπόν ή δεκαπλή δόση αντιβίωσης, σίγουρα θα κινδυνέψει ίσως και σοβαρά.
 
Όλα τα φάρμακα δεν παρουσιάζουν τοξικότητα στους οργανισμούς που σκοπεύουν να προστατέψουν μέχρι μια συγκεκριμένη δοσολογία. Αντίστοιχα, αν π.χ. Πάρει κανείς 2 ολόκληρα κουτιά ντεπόν ή δεκαπλή δόση αντιβίωσης, σίγουρα θα κινδυνέψει ίσως και σοβαρά.
Τότε θα ήταν καλύτερα να παραληφθεί η ακόλουθη δήλωση στο αντίστοιχο άρθρο του φορουμ

Μάλιστα, το φάρμακο παρουσιάζεται απόλυτα ασφαλές για τα πουλιά ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται με φωλιές, με αυγά ή νεοσσούς, σε γαλουχία κλπ, αφού προσκολλάται μόνο στους υποδοχείς των νευρώνων των εντόμων που καταπολεμά και όχι στα υπόλοιπα ζώα, πτηνά και θηλαστικά τα οποία αφήνει εντελώς ανεπηρέαστα.
 
Back
Top