Ασθένειες Παπαγαλάκια χάνουν φτερά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης teo2
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

teo2

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
174
Πόλη
Μεταμόρφωση
Τα παπαγαλάκια μου χάνουν φτερά όχι μεγάλα αλλά μικρά σαν χνούδι όταν πηγαίνω κοντά καί τρομάζουν είναι αρώστια η τα ρίχνουν επειδή είναι να ζευγαρώσουν
 
Δεν είμαι ειδική, αλλά επειδή είχα παπαγαλάκια, νομίζω είναι φυσιολογικό να χάνουν (σε λογικά πλαίσια πάντα) αυτά τα χνούδια που λες, ειδικά όταν ξύνονται με το ράμφος τους.
Δεν πιστεύω πως αυτό είναι ένδειξη πως θέλουν να ζευγαρώσουν, αλλιώς θα το έκαναν εντός της φωλιάς.
Πώς τα βλέπεις γενικά ως προς τη συμπεριφορά τους; Είναι ζωηρά ή κάθονται σε μια γωνία;
 
Η πτερόρροια είναι μία διαδικασία κατά την οποία τα παπαγαλάκια χάνουν μέρος του πτερώματός τους και αναπτύσσουν νέο. Αυτό συμβαίνει περιοδικά. Μπορεί να είναι φυσιολογική ή παθολογική. Τα αίτια της παθολογικής πτερόρροιας μπορεί να είναι παρασιτικές ασθένειες, μη ευνοϊκές συνθήκες περιβάλλοντος ή μη ισορροπημένη διατροφή.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τους δώσεις κάποιο ενισχυτικό ανάπτυξης πτερώματος. Εγώ χρησιμοποιώ το Taberlin Muda (γύρω στα 4-5 ευρό το μπουκαλάκι). Κάνεις θεραπεία για 15 μέρες και βλέπεις. Εγώ το έκανα και είναι μια χαρά.
 
Τα φτερά τα ρίχνουν πιο πολύ μέσα στην φωλιά αλλά και απ' έξω η συμπεριφορά τους είναι κανονική. Υπάρχει κάτι φυσικό (φρούτο λαχανικόκτλ.) που να βοηθά στην αναπτυξη του πτερώματός τους;
 
Επισης μην τα εχεις σε καλοριφερ κοντα, η ξηρασια και η ζεστη τα κανουν να αλλαζουν πουπουλα. Γενικα τα παπαγαλακια αλλαζουν πιο συχνα πουπουλα απο οτι τα καναρινακια:)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Back
Top