Ασθένειες Παπαγαλάκι έπεσε στον πάτο του κλουβιού με γυρισμένο κεφάλι

ΜΑΝΟΣ

PB New Member
Εγγραφή
3 Νοε 2018
Μηνύματα
6
Γεια σας,
Εχω ενα μικρο παπαγαλακι που για καποιο λογο χθες επεσε στον πατο του κλουβιου ανασκελα και δεν μπορουσε να γυρισει παρα μονο με την βοηθεια μας. Σημερα το βλεπω να καθεται στο κλαρακι του με σκυμενο κεφαλι, κλεινοντας τα ματια του και εχοντας ενα ελαφρο τρεμουλιασμα και βαρια αναπνοη. Οι γιατροι εδω που ρωτησα μου ειπαν οτι δεν εχουν ασχοληθει με τετοια ζωα και ψαχνω καποια γνωμη η και βοηθεια. Ευχαριστω πολυ.
 
Καλησπερα! το πουλακι κατι εχει σιγουρα! σε ποια περιοχη βρισκεσαι; Εχεις δει τη λιστα που εχουμε με τους πτηνιατρους μηπως σε βολευει καποιος. Αλλαξε κατι το τελευταιο διαστημα; Εφαγε κατι διαφορετικο;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Βρισκομαι στη Ροδο. Το πουλι αυτην την ωρα για να ανεβει σε ψηλοτερο κλαρακι παει σκαρφαλωνοντας. Πριν απο μερες οταν μου παρουσιασε το στριμμενο κεφαλακι εβαζα στο ζευγαρι αγγουρακι και μαρουλι, αλλα επειδη ωσπου να στεγνωσει το μαρουλι μαραινοτανε μου φαινεται καποιες μερες το εδωσα απλα σκουπισμενο. Υπαρχει περιπτωση δηλητηριασης; Δεν θα ειχε ομως και το ζευγαρι συμπτωματα;
 
Δεν εχω καταλαβει! Ειναι το μικρο απο ενα ζευγαρι που εχεις; βαλε μας φωτο απο το πουλακι καθαρη! Δε νομιζω οτι μορουμε να σου επιβεβαιωσει ακνεις απο δω τι μπορει να ειναι η οχι με σιγουρια!
 
Πες λίγα παραπάνω πράγματα για το πουλάκι και την ιστορία του...
Βγαίνει από το κλουβί του;
Το κλουβί που μένει το έχεις ψάξει για τυχόν σκουριές ή γδαρσίματα;
άλλαξε κάτι στη διατροφή του πέρα από το μαρούλι που του έδωσες;
Πόσο καιρό το έχεις και αν έχεις παρατηρήσει κάποια άλλη στιγμή να έχει παράξενη συμπεριφορά;

Είναι δύσκολο σε εμάς από μερικές σου φράσεις να καταλάβουμε και να σου πούμε... Βοήθησε μας με εικόνες και περιγραφές για να μπορέσουμε να σου πουμε τι μπορεί να έχει πάθει, από την εμπειρία μας.
 
Το πουλι δεν βγαινει απο το κλουβι του το οποιο ειναι δικης μου κατασκευης απο πονταριστο πλεγμα 0,5"Χ1,0" και διαστασεις Υ60ΧΠ50ΧΒ35CM.Αγορασα το ζευγαρι αρχες του χρονου και δεν ειχα κανενα θεμα μεχρι τωρα.Αυριο το πρωι θα βαλω την κορη μου να παρει μερικες φωτογραφιες να τις επισυναψω.
Ευχαριστω θερμα για το ενδιαφερον σας.
Καλο βραδυ
 
Καλημερα σας. Τελικα πηγα το πουλακι σε καποιον φιλο που εβγαζε παπαγαλακια, το πηγαμε σε ενα γιατρο γνωστο του και μας εδωσε ενα αντιβιοτικο-αστρυκικλινη- γιατι δεν μπορουσε να δει κατι περιεργο στο ζωο εκτος απο την ελλειψη ισσοροπιας. Τελικα την εχω ακομα στο ανναρωτηριο μεχρι να γινει καλα -μακαρι.
 
Δυστυχως το πουλακι πεθανε χθες το βραδυ. Τουλαχιστον περασε ηρεμα τις τελευταιες της μερες. Κριμα!
 
Την καλησπέρα μου! Λυπάμαι πολύ για την άδοξη τροπή της δυσάρεστης κατάστασης που αντιμετωπίσατε... Πολύ κρίμα...☹

Να σκέφτεσαι ότι "ξεκουράστηκε" και ότι δεν θα ταλαιοπωρείστε.
 
Back
Top