Φροντίδα Παπαγαλάκι ενώ είναι φιλικό, φοβάται τα χέρια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MyRoksi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@MyRoksi μπορείς να φτιάξεις και παιχνίδια μόνη σου από ρόλο κουζίνας,τουαλέτας, κουτί, καλαμάκια. Τώρα για τις πατηθρες θα βρεις σε πετ σοπ, η τιμή εξαρτάται από πολλά πράγματα αλλά κάνουν γύρω στα 2-5 ευρώ, και καλό θα ήταν να του πάρεις πατηθρες σε διαφορα σχήματα όπως αυτές:59A5E8E1-7179-4E3F-A7E5-9427E308F6EC.webp
 
Κλαούντια, το κλουβάκι είναι πάρα πολύ μικρό! Το καλό είναι πως δεν θα πάει χαμένο, θα μπορείς να το χρησιμοποιείς όταν θέλεις να μεταφέρεις το πουλάκι.
Πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα την άμεση αντικατάσταση του με όσο πιο μεγάλο κλουβί μπορείς να πάρεις...
Βάλε επίσης ξύλινες πατήθρες (μπορείς να φτιάξεις από κλαδιά
Τοξικά και ασφαλή δέντρα και φυτά για τους παπαγάλους μας
Αγόρασε σπόρους τυποποιημένους (εταιρίας, μέσα σε αεροστεγή σακούλα), μη του ξαναβάλεις αυτή την κίτρινη σκόνη ''βιταμίνη''. Μπορείς να του δίνεις λαχανικά (καρότο, κολοκυθάκι, σπανάκι, μπρόκολο).
Παιχνιδάκια μπορείς να φτιάξεις μόνη σου...

Χειροποίητα παιχνίδια παπαγάλων (ιδέες και κατασκευές μου)

Φτιάξτε παιχνίδια παπαγάλων εύκολα και γρήγορα

Τα κλουβιά του Πέπερ και της Λήδας (parrotlets)

 
@Sissy & @christina07 σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας θα δω αυτά που μου στείλατε για να δω αν μπορώ να του φτιάξω παιχνίδια, θα προσπαθήσω. Τώρα για το κλουβί ναι είναι μικρό δυστυχώς θέλω να του πάρω μεγαλύτερο θα είναι καλύτερα για αυτόν θα του αρέσει και περισσότερο λογικά..Την βιταμίνη μου την έδωσαν στο πετ σοπ επειδή είναι μικρούλη θα πάρω τηλέφωνο για να τους ρωτήσω αν μπορώ να του δώσω λαχανικά & φρούτα.
 
@MyRoksi Kαλημέρα,δεν υπαρχει ο ορος βιταμινη στα πουλια σε μορφη οπως αυτη.Αυτο που δινουν τα πετ σοπς ειναι ενα σαν αυγοτροφη αλλα με μηδαμινα ποσοστα πρωτεινης και γλυκαντικα που δεν προσφέρουν τιποτα στα πουλια περα απο λιπος.Αν θες μπορεις να δωσεις σφιχτοβρασμενο αυγο(10-12 λεπτα) με το τσοφλι ωστε να παρει και την πρωτεινη του.Λαχανικα εννοειται μπορεις να δινεις αλλα φρουτα αραια.Επίσης τα βοτανα ειναι υπερθρεπτικα.Σου παραθετω ενα αρθρο με τα ασφαλη λαχανικα-φρουτα.
Τελος για παιχνίδια μπορεις να κανεις μια αναζητηση στο youtube και εχεις πολλες επιλογες.
 
@PanagiotisAgrinio Καλήμερα αρχικά το πάνω που είδατε είναι η τροφή του εγώ τα μπέρδεψα η βιταμίνη είναι άλλη προσπαθώ όμως να στείλω φωτογραφία και δεν στέλνετε (θα προσπαθήσω αργότερα για να την δείτε κ εσείς) τώρα για τα λαχανικά έχω ψάξει και έχω δει για καρότα μαρούλι κ.α. το καρότο για παράδειγμα θα του το δίνω τριμμένο? Παιχνιδάκια θα ψάξω κιόλας μπορεί να φτιάξω κ εγώ δεν είναι θέμα... Επίσης σε ευχαριστώ για το site θα το κοιτάξω.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20201204-141114.webp
    Screenshot_20201204-141114.webp
    32,5 KB · Προβολές: 5
@MyRoksi Αυτη η τροφή είναι συσκευασμένη(όχι διάφανο σακουλάκι) ή η χύμα βιταμίνη? Φρούτο εγώ προσωπικά δίνω 1 φορά τον μήνα περίπου αλλά αν θες και μια φορά τις 2 βδομάδες καλύτερα ακομα διότι Έχουν αρκετή ζάχαρη.
 
@PanagiotisAgrinio Ένα λεπτακι γιατί μπερδεύτηκα η φωτογραφία πάνω στο μήνυμα π σου σου έστειλα είναι η βιταμίνη..Την τροφή(σπόροι) κ την βιταμίνη δεν τα παίρνω σε συσκευασία τα παίρνω χύμα από το πετ σοπ που τον πήρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό?
* αν δεν τρώει φρούτα και λαχανικά αν δεν του αρέσουν πως θα τον προσεγγίσω για να τα φάει? *
& συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις :)
 
Διάβασε εδώ και θα καταλάβεις κάποια πράγματα:
Λαχανικά βάζε και ας μή τρώει με υπομονή κάποτε θα δοκιμάσει και μετά θα τα τρώει.Διάβασε εδω τι επιτρέπεται να δίνεις: τωρα ειδα οτι το ειπε ο φιλος μου ο @PanagiotisAgrinio αλλα δεν ειναι κακο να το ξαναλέμε:)
 
@giannisvlg μόλις το διάβασα δυστυχώς συμφωνώ κ εγώ με αυτά που διάβασα.. Βέβαια από το πετ σοπ που το παίρνω γενικά είναι αρκετά καθαρα κ αδειάζει γρήγορα το σακί θέλω όμως να πάρω και συσκευασμένη τροφή να την δοκιμάσει να δω ποια του αρέσει κιόλας γνωρίζεις πόσο πάει η τιμή πάνω κάτω?
(επίσης χρήσιμο και το site για τα λαχανικά /βότανα/φρούτα)
ευχαριστώ 🙂
 
Back
Top