Ασθένειες Παπαγαλάκι μπάτζι κάθεται συνέχεια φουσκωμένο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης georgia10
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

georgia10

PB New Member
Εγγραφή
8 Νοε 2013
Μηνύματα
7
Καλησπέρα σας!

Έχω ένα ζευγάρι μπάντζι παπαγαλάκια. Εδώ και 2 εβδομάδες (τα φιλοξενούσε μια φίλη μου γιατί έλειπα, γι αυτό δεν έδρασα νωρίτερα) το θηλυκό κάθεται συνέχεια με φουσκωμένα πούπουλα όπως κάνει όταν κρυώνει η νιώθει απειλή και φουσκώνει για να δείξει μεγαλύτερο. Επιπλέον κοιμάται συνέχεια, δεν είναι δραστήριο καθόλου και δεν κελαηδάει αν και τρώει και πίνει νερό. Ο κύριος απ τον οποίον το πήρα μου έδωσε αντιβίωση (Aviomycine) να βάζω για 5 μέρες στο νεράκι τους. Σήμερα λοιπόν που την έβαλα πρώτη φορά το θηλυκό πήγε και ήπιε αλλά αμέσως μετά άρχισε να το βγάζει και να το φτύνει. Είναι γενικά περίεργη στις γεύσεις, δεν δοκιμάζει τίποτα διαφορετικό απο τη συνηθισμένη της τροφή και υποθέτω το έφτυσε γιατί κατάλαβε ότι είχε κάτι διαφορετικό. Πάντως μετά πήγε και έφαγε κανονικά την τροφή της και συνέχισε να κοιμάται. Έχει δεί κανείς με το παπαγαλάκι του κάτι ανάλογο; Κατα τ' άλλα δεν έχει κανένα άλλο σύμπτωμα όπως διαρροια η φαγούρα η να φάινεται η καρίνα του.
Σας ευχαριστώ πολύ!
 
Δεν ξερω απο αρρωστιες πτηνων αλλα καταρχας θα σου ελεγα να μην ξαναρωτησεις ποτε πετσοπα για οτιδηποτε εχει να κανει με πτηνα. Οι περισσοτεροι δεν εχουν γνωσεις κι ο μοναδικος σκοπος τους ειναι να πουλησουν το εμπορευμα τους, μπορεις να παρεις τηλεφωνο η να επισκεφτεις εναν πτηνιατρο, η αν δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να απευθυνθεις στα φορουμ.
Μηπως εχουν αλλαξει χρωμα οι κοτσιλιες του;
 
Δεν ξερω απο αρρωστιες πτηνων αλλα καταρχας θα σου ελεγα να μην ξαναρωτησεις ποτε πετσοπα για οτιδηποτε εχει να κανει με πτηνα. Οι περισσοτεροι δεν εχουν γνωσεις κι ο μοναδικος σκοπος τους ειναι να πουλησουν το εμπορευμα τους, μπορεις να παρεις τηλεφωνο η να επισκεφτεις εναν πτηνιατρο, η αν δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να απευθυνθεις στα φορουμ.
Μηπως εχουν αλλαξει χρωμα οι κοτσιλιες του;

Έχεις δίκιο για τους πετσοπάδες απλά τον συγκεκριμένο τον εμπιστεύομαι και είπα ως άμεση λύση να τον ρωτήσω. Στο φόρουμ δεν απευθύνομαι;=/



ααα και όχι οι κουτσουλιές του είναι κανονικές όπως και τρώει και πίνει νερό!
 
ναι βρε απλα καλο θα ηταν πρωτα να ακουσεις μια γνωμη απο καποιον εμπειρο και γνωστη (το καλυτερο γιατρο αλλιως καποιο εμπειρο μελος) και μετα να χορηγησεις καποιο φαρμακο αλλα αφου τον εμπιστευεσαι οκ.
 
γεια σου Γεωργία, καλώς ήρθες!
κράτησε το πουλάκι σε ζεστό μέρος μήπως κρύωσε, δεδομένου ότι δεν γνωρίζεις ακριβώς το σημείο και τα πιθανά ρεύματα που το είχε το άτομο που σε εξυπηρέτησε. εγώ θα του έβαζα και λάμπα να το ζεσταίνει. το ότι οι κουτσουλιές είναι φυσιολογικές είναι καλό. μην βάλεις χόρτα και φρούτα για καμμιά εβδομάδα. αν μπορείς, δώστου λίγη φρέσκια ρίγανη αν έχεις ή έστω ξηρή στην ταϊστρα. επίσης αν είναι δυνατόν βάλε μας μια φωτογραφία, να φαίνεται η μύτη του καλά, τα ποδαράκια την καρίνα πως την είδες; Το έπιασες; έτσι από μακρυά δεν φαίνεται. αν μπορείς, έλεγξε την κοιλιά του να δεις αν είναι εντάξει από βάρος ή έχει μυτερή την καρίνα του. αν είναι μυτερή φωτογράφισέ την. συνέχισε να παρατηρείς τις κουτσουλιές και αν μπορείς βάλε ένα λευκό χαρτί και περίμενε να κάνει κάποια να την φωτογραφίσεις να την δούμε.. Παρατήρησε επίσης την αναπνοή του, αν είναι φυσιολογική, αν ανοιγοκλείνει το στόμα του χωρίς λόγο και αν κάνει θόρυβο σα να σπάει σποράκια. Δώσε μας περισσότερα στοιχεία με φωτογραφίες. Πιστεύω να είναι περαστικό. Πόσο καιρό τα έχεις; ξέρεις την ηλικία τους;
 
Καλησπέρα Γεωργία,
καθαρά εμπειρικά θα σου πω ότι κι εμένα πολλές φορές μου έχει συμβεί αυτό και η αιτία είναι η αϋπνία! Γενικά, τα Budgies είναι πολύ περίεργα με τον ύπνο, και ειδικά όταν δεν είναι εξημερωμένα (νεαρή ηλικία). Το οποιοδήποτε φως/θόρυβος μπορεί να τα κρατήσει αϋπνα όλη νύχτα. Δεν είναι σαν π.χ. τα καναρίνια που τα περισσότερα βάζουν το κεφάλι μέσα προκλητικά και σε "γράφουν"! Τσέκαρε ότι εκεί που κοιμούνται είναι σκοτεινά και ήσυχα. Βέβαια, δεν είναι όλα τα Budgies ίδια π.χ. εμένα που είναι νευρόσπαστο, έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να βάζει το κεφάλι στα φτερά 'βρέξει/χιονίσει' το βράδυ, όταν την έχω δωμάτιο με λίγο φώς. Μέχρι πέρισυ, αν κάποιο βράδυ είχα κόσμο σπίτι ή κάτι τη τρόμαζε, την έβλεπες τις επόμενες 1-2 μέρες φουσκωμένη να κοιμάται όρθια (εντωμεταξύ και την ημέρα φοβάται να κοιμηθεί και πάει έτσι...). Οπότε, πριν παει το μυαλό σου σε αρρώστιες (που παίζει κ αυτό), θα σου λεγα να το αφήσεις 1-2 νύχτες κάπου απόμερα/σκοτεινά να έρθει στα ίσια του. Τα αρσενικά είναι πιο "γαιδούρια στον ύπνο" αν κρίνω από αυτά που είχα, τα θηλυκά είναι πιο τσιτωμένα. Όπως επίσης μη περιμένεις ίδιες συμπεριφορές του αρσενικού με το θηλυκό όσο μένουν μαζί... Το αρσενικό θα τρέχει και θα κελαηδάει, το θηλυκό θα καλλωπίζεται και θα κυνηγάει το αρσενικό για να έχει όλο το φαϊ δικό της! Όλα αυτά, εμπειρικά και μόνο.
 
Καλησπέρα σας! σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας και συυγνώμη για την καθυστέρηση απλά είμαι νέα στο blog και περίμενα πως θα μου ερχόταν ειδοποιήση στο email μου για τυχόν απαντήσεις! Το παπαγαλάκι μέχρι τώρα είναι καλύτερα με την έννοια ότι δεν έχει χειροτερέψει τρώει κτλπ.. Σήμερα τα πέτυχα να ζευγαρώνουν. Σκέφτομαι μήπως αυτό έχει να κάνει με τη συμπεριφορά της.. Οπως και να χει θα στείλω σύντομαι φωτος! Σας ευχαριστώ και πάλι!
 
Καλησπέρα και πάλι!

DSC01584.webpDSC01583.webpDSC01585.webpDSC01580.webpDSC01595.webp

DSC01594.webpDSC01593.webp εεε και καλή όρεξη! Οποιαδήποτε διαδικτυακή γνωμάτευση, ευπρόσδεκτη!
 
σαν να πηγαίνει να ζωγραφίσει τη Κρήτη; καλλιτέχνιδα η δικιά σου και κούκλα με το γαλάζιο! Η ουρά της όμως που πήγε; 😕
επίσης είναι και καλή στο σημάδι... αφού όλα τα τσόφλια είναι πάνω στις κουτσουλιές! Πολυτάλαντο
 
Χαα😀! Αυτό δεν το παρατήρησα, κρατούσα το χαρτί με επιφύλαξη πιο πολύ! Είναι κ το αρσενικό μαζί της και πρέπει να χουν μπερδευτεί όμως😕. Η ουρά της δεν έχει μακρύνει πάλι ακόμα..



επίσης ξέχασα να απαντήσω ότι το θηλυκό στη φωτό είναι 3ων χρονών και το αρσενικό γύρω στον ένα χρόνο περίπου, το πήρα πρόσφατα αλλά έχουν ταιριάξει. Μήπως όσο μεγαλώνουν απλά γίνονται πιο ήσυχα και κάθονται με φουσκωμένα τα πούπουλα;!
 
είναι αρκετά φουσκωμένο πάντως. Οι κουτσουλιές δείχνουν να έχουν και νερό. τα δικά μου τις κάνουν πιο σφιχτές και στρογγυλές. Ολοκλήρωσες τον κύκλο του φαρμάκου; η μυτούλα και τα ποδαράκια δεν φαίνονται πολύ καθαρά, καθάρισέ της αν μπορείς προσεκτικά με βαζελίνη την περιοχή στα ρουθούνια χωρίς να τα βουλώσεις και επίσης λίγο τα ποδαράκια της. μπορείς να μας πεις τι τροφή της δίνεις και την διατροφή της γενικότερα; Είναι πολύ όμορφο πουλάκι
 
Αν η διατροφη δεν περιλαμβανει μπισκοτακια εγχρωμα μεσα στο μιγμα σπορων (πρασινα ή παρεμφερη ) τα υγρα της κουτσουλιας δεν εχουν καθολου καλο χρωματισμο

αν ναι, να αφαιρεθουν στην τροφη μιας μερας εστω και να ξαναδουμε φωτο απο τις νεες κουτσουλιες
 
Οχι δεν περιλαμνάνει έγχρωμα μπισκοτάκια! Κάτι κόκκινα ψήγματα έχω παρατηρήσει στην τροφή.. Μην με πανικοβάλετε, τι εννοειτε δεν έχουν καθόλου καλό χρωματισμό;



γιατί να καθαρίσω τη μυτούλα με βαζελίνη;δίνω τη χύμα τροφή-σπόρους γιατί μόνο αυτή τρώει.. Δεν δοκιμάζει ούτε φρούτα ούτε οτιδήποτε άλλο έχω προσπαθήσει να της δώσω..

Έχω τελειώσει τη θεραπεία της αντιβίωσης των 5 ημερών.. Είναι σίγουρα πιο δραστήρια αλλά και πάλι φουσκωμένη. Αυτά τα συμπτώματα τα έχει τουλάχιστον ένα μήνα όμως τώρα άν ήταν άρρωστη δεν θα είχε εκδηλώσει κάτι χειρότερο;.. Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι δεν την ακούω καθόλου..
 
πρασινα υγρα, μεχρι και... Τυρκουαζ αν δεν ειναι απο χρωστικη τροφων, δεν δειχνουν καλη υγεια στο συκωτι του πουλιου ή και στα νεφρα.Απο την αλλη το πουλακι ζευγαρωνει... Δεν ξερω ... Περιμενω κουτσουλιες μονο με σπορους

[x]
 
γιατί να καθαρίσω τη μυτούλα με βαζελίνη;δίνω τη χύμα τροφή-σπόρους γιατί μόνο αυτή τρώει.. Δεν δοκιμάζει ούτε φρούτα ούτε οτιδήποτε άλλο έχω προσπαθήσει να της δώσω..
τόσο η μύτη όσο και τα ποδαράκια, δεν φαίνονται πολύ καθαρά αλλά μου φαίνονται λίγο ξερά και όχι πολύ υγιή. μια επάλειψη με βαζελίνη θα τα ενυδατώσουν και θα δούμε καθαρά αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. (π.χ. Διαρροή στην μύτη, αρχή ποδάγρας στα πόδια). έτσι κι αλλιώς μια τέτοια ενέργεια δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για το πουλάκι και είναι το πολύ πολύ μια απλή περιποίηση.
Δώσε μεγαλύτερη προσοχή στις επισημάνσεις του φίλου JK21 είναι η σοβαρότερη ένδειξη. Περαστικά!
 
Η ανδριάννα μου πέθανε.. Είχα αποφασίσει να την πάω στον κτηνίατρο μιας που δεν έβρισκα άκρη και τα συμπτώματα κράτησαν καιρό αλλά δεν την πρόλαβα. Τώρα το αρσενικό έχει μείνει μόνο του αλλά ευτυχώς δεν έχει χάσει τη διάθεσή του. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και λυπάμαι που δεν έδρασα γρηγορότερα εκτός απο την αντιβίωση..:''(
 
Κρίμα, δώσε την φροντίδα σου τώρα στο άλλο ☹
 
☹ κι εγώ έχω χάσει πολλά πουλάκια κ τώρα έχει το θηλυκό παπαγαλάκι μου τα ίδια συμπτώματα εύχομαι αυτή τη φορά να μην έχω τέτοιο τέλος πάλι
 
Back
Top