Ασθένειες Παπαγαλάκι "πετάει" συνέχεια το πόδι του σαν τικ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eva30
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Eva30

PB New Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2020
Μηνύματα
9
Πόλη
Λήμνος
Έχω ένα παπαγαλάκι εδώ κ κάποιους μήνες το τελευταίο διάστημα να σημειώσω μετακομίσαμε σε νέο μέρος το αναφέρω σε περίπτωση π παίζει κάποιο ρόλο.το πρόβλημα είναι το εξής: "πετάει"συνέχεια το πόδι του κάτι σαν τικ ενώ δε Μ το έκανε προηγούμενως.
 
Το έχω ακούσει κι άπο άλλους και το κάνει κατα περιόδους το κοκατού μου χωρίς να αλλάζει κάτι ούτε στη διατροφή ούτε στο περιβάλλον της. Περνάει διαστήματα που το κάνει αρκετά και περνάει και διαστήματα που δεν το κάνει καθόλου. Μου μοιάζει με νευρική συμπεριφορά και την αποδίδω προσωπικά, σε ανία (βαρεμάρα) κι ότι ίσως δεν εκτονώνεται κάποιες μέρες με αρκετή κίνηση.

Το πουλάκι ζει μόνο του? Τι τρώει και πόσο κινείται, βγαίνει απο το κλουβί;
 
@Φοίβος ναι ζει μόνο του κ πρώτη φορά χθες το άφησα να πετάξει μέσα στο σπίτι σκεπτόμενη ότι ίσως το βοηθήσει αυτό τρώει την τροφή τ σπορακια κ βιταμίνες κάποιες φορές τ δίνω κ λαχανικά κ φρούτα όπως πχ μήλο επηρεάζει σε κάτι αυτό?
[automerge]1603168860[/automerge]
@Tony Forpus σπορακια π είναι γ παπαγαλάκια.βιταμίνες κ φρούτα κ.λαχανικα π του δίνω λίγο εγω καμια φορά πχ μηλο
 
Τα λαχανικά και τα φρούτα δεν πιστευώ πως επηρεάζουν αρνητικά σε τίποτα τέτοιο. Θεωρώ πως η κίνηση θα της κάνει καλό ειδικά αν είναι ήμερη και δεν τρομοκρατείται όταν την αφήνεις ελέυθερη. Μπαίνει μόνη της πίσω στο κλουβί;
 
@Eva30 Αν το πουλάκι δείχνει να στρεσάρεται και να τρομοκρατείται απο την απελευθέρωσή της μέσα στο δωμάτιο ίσως να το απέφευγες. Μια μεγάλη ζευγαρώστρα με μακριά τοποθετημένες μεταξύ τους πατήθρες που θα το ανάγκαζαν να πεταρίζει θα ήταν ιδανική.

Γιατί δεν δουλεύεις λίγο με την εξημέρωσή της? Ένα πουλάκι μόνο του δεν είναι τραγικά δύσκολο να εξημερωθεί αν του αφιερώσεις χρόνο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος , Ανέστη, τα θηλυκά μπάτζι έχουν μία μόνο ωοθήκη που βρίσκεται στο αριστερό τμήμα της κοιλιάς; Αναρωτήθηκα διότι είδα ότι το παπαγαλάκι είναι μάλλον σε οίστρο, αν κρίνω από το χρώμα του χαλινού και σκέφτηκα μήπως αν ισχύουν τα παραπάνω, πρόκειται για κάτι συσχετιζόμενο
 
@ianos Γιάννη, συμφωνώ μαζί σου ότι το πουλάκι είναι σε οίστρο, το πρόσεξα αλλά μιας και δεν ρωτάει η Εύα δεν το ανέφερα καθόλου. Τώρα για το αν σχετίζεται με το θέμα, δεν γνωρίζω να πω. Ίσως και να σχετίζεται, κι η Winter σε οίστρο ήταν τώρα που το λες όταν το έκανε πιο έντονα. Υπάρχουν αρκετές αναφορές και για αρσενικά πουλιά όμως πιστεύω.
 
@Eva30
Αν την χαϊδεύετε τότε είναι ηδη αρκετά ημερη, απλά να θυμάστε όταν ανοίγουμε δεν τα βγάζουμε ποτέ εμείς έξω, αφήνουμε απλά την πόρτα ανοιχτή για λίγο (στερεωμενη με μανταλακι να μην κλείνει). Για να μπει παλι πίσω αποφυγετε να την πιάσετε, τα στρεσαρει, απλά βαλτε μπροστά της μια πατηθρα ή την ταίστρα της να ανέβει για να την βάλετε πίσω(αργότερα μπορεί να ανεβαίνει στο δάχτυλο ή να μπαίνει οταν βαρεθεί μονη της). Ανοίγουμε σε μικρό δωμάτιο αρχικά για να βλέπουν το κλουβί τους οπου και αν πάνε, με κλειστά πορτοπαραθυρα) κλειστές κουρτίνες και σκεπασμενους καθρέφτες να μην χτυπήσει. Μπορείτε να βάλετε εξτρα πατηθρες εξω απ το κλουβί να κάτσει.
 
Αν την χαϊδεύετε τότε είναι ηδη αρκετά ημερη, απλά να θυμάστε όταν ανοίγουμε δεν τα βγάζουμε ποτέ εμείς έξω
Γιατί δεν τα βγάζουμε εμείς έξω ποτέ Μύρινα? Ειδικά αν είναι ήμερο το πουλί κι ανεβαίνει σε χέρια?
 
Back
Top