Γενικά Παπαγαλακι με περίεργη συμπεριφορά

Μητσαρας

PB New Member
Εγγραφή
14 Φεβ 2014
Μηνύματα
21
Πόλη
Καλλιθέα
Mαρια να σε ρωτησω μια κ βλεπω οτι ξερεις αρκετα πραματα, ο παπαγαλος μου δεν πινει νερο, δεν μπορω να τον χαιδεψω, δεν κανει κουνια κ ουτε παιζει με τον καθρεφτη του. Καμια φορα τον ακουω που ψιλο βγαζει κατι ηχους καποια πρωινα που ακουει συνεχεια το καρδερινοκαναρο βεβαια αλλα μολις με δει και πλησιαζω και σταματαει και παει στην αλλη ακρη του κλουβιου. Τον εχω εδω και κανα 2μηνο περιπου μπορει και παραπανω διπλα στο κλουβι απ το καρδ...ρο λες να εχει σημασια. Εν το μεταξυ οταν βαλω χερι μεσα κανει σαν τρελος. Μπορεις να βοηθησεις;
 
Να μην πίνει νερό δεν υπάρχει περίπτωση αφού το έχεις δύο μήνες. Προφανώς επειδή δεν έχει εξοικειωθεί και σε φοβάται, δεν πίνει όταν είσαι παρών.
Το καθρεφτάκι παρ' όλο που τα μαγαζιά το πουλάνε ακριβώς για τα παπαγαλάκια, δυστυχώς σε κάποια προκαλεί στρες και δεν το συστήνουμε. Καλύτερα να το αφαιρέσεις.
Το 2 μηνο που το έχεις, κν δεν έχεις κάνει συστηματική προσπάθεια, είναι μικρό διάστημα για να σε συνηθίσει.
Δεν ξέρω αν επηρεάζεται αρνητικά από τις καρδερίνες, δεν νομίζω, αν όμως αυτές έχουν μια φοβική συμπεριφορά απέναντί σου, το παπαγαλάκι σίγουρα ως μιμητικό πουλί, παρασύρεται και θεωρεί ότι πρέπει να σε φοβάται κι αυτό.
Το χέρι σου μην το βάζεις μέσα στο κλουβί γιατί τα τρομοκρατεί. Σε πρώτη φάση, να το έχεις στο ύψος των ματιών σου, να του μιλάς χαμηλόφωνα και να βάζεις με κλειστό το κλουβί το δάχτυλό σου στο κάγκελο ώστε κατ αρχήν να συνηθίσει να μην πεταρίζει από την παρουσία σου.
Με λίγα λόγια η εκπαίδευση είναι αποτέλεσμα μιας εμπιστοσύνης που θα αναπτυχθεί μεταξύ σας. Δεν γίνεται να το πιάσεις και να ηρεμήσει με το ζόρι.
Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ Παπαγαλάκια και εκπαίδευση .
Ό,τι άλλο χρειαστείς ρώτησε υπάρχουν στο φόρουμ, πολλά άτομα με γνώσεις και εμπειρίες και θα βρεις τις απαντήσεις που ταιριάζουν σ εσένα και το πουλάκι γιατί μην ξεχνάμε κι αυτά έχουν το καθένα την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.
 
Back
Top