Ασθένειες Περίεργη συμπεριφορά αρσενικού καναρινιού

Πάντως όταν τον πιάνω για έλεγχο αυτός με τσιμπάει στα δάχτυλα. Πράγμα που σημαίνει ότι από ενέργεια πάμε καλά.
Ή ότι μπορεί να ενοχλείται - πονάει.
 
@Stavros Όχι Σταύρο γιατί τα πόδια πάντα τα αφήνω ελεύθερα εκτός αν τα πιάσω για να τα ελέγξω και αυτό το κάνω στο μετατάρσιο όχι στα δάκτυλα.
[automerge]1692293140[/automerge]
Να προσθέσω επίσης ότι μόνος του μου γραπώνει ταυτόχρονα τα δάκτυλα του χεριού μου με τα πόδια του με δύναμη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στα κεράτινα υπάρχει απόθεση υπολειμμάτων. Τα σημεία είναι χαρακτηριστικά. Αν αφεθούν στην τύχη τους μπορεί να γίνουν αγνώριστα. Κάποιες φορές είναι αλήθεια, οτι πρόκειται απλά για κεράτινες πλάκες (κάλοι), απο την ηλικία και την κακή ποιότητα των πάτηθρων. Πρέπει κανείς όμως να δει το πουλάκι απο πολύ κοντά για να αποφανθεί με απόλυτη σιγουριά. Εγώ σου έγραψα αυτό που πιστεύω. Εξ' άλλου μια περιποίηση με EPITHOL μόνο καλό θα του κάνει (σε όλες τις περιπτώσεις.)
 
Στα κεράτινα υπάρχει απόθεση υπολειμμάτων.
Μιλάτε γενικά ή αναφέρεστε εδώ στην συγκεκριμένη περίπτωση;


Τα σημεία είναι χαρακτηριστικά.

Η ίδια ερώτηση με πάνω. Αν αναφέρεστε στις φωτογραφίες μήπως μπορείτε να αναφερθείτε που ακριβώς. Ευχαριστώ.
 
@φιλομαθης Το καναρίνι είναι πολύ καλύτερα με την χρήση epithol και betadine μαζί. Κάθεται ακόμα βέβαια στον πάτο κάποιες φορές. Δεν έχω εικόνα για πόσες και ποιες ώρες κάθεται κάτω διότι λόγω προσωπικών θεμάτων λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει γίνει εντελώς καλά καθότι μπορεί να βάλω δύο συνεχόμενες μέρες epithol και την τρίτη να μην βάλω. Λογικά όταν επέλθει η κανονικότητα και η τακτική επάλειψη με epithol να έχουμε και οριστική επίλυση. Πάντως πάμε καλά. Το μόνο αρνητικό είναι ότι η επάλειψη γίνεται ενώ έχει αλλάξει σχεδόν όλο του το πτέρωμα και όπως και να το κάνεις φεύγει και κάνα πούπουλο στην προσπάθεια να πιάσω το καναρίνι.
 
Με τις επαλείψεις με epithol (4 μέρες) υπήρξε μια μικρή βελτίωση. Αλλά μέχρι εκεί. Μετά από διακοπή λίγων ημερών προχώρησα σε εφαρμογή bendadin για λίγες μέρες χωρίς αποτέλεσμα. Οπότε πέρασα στην fucidine επάλειψη πρωί βράδυ για 3-4 μέρες χωρίς βελτίωση. Το πόδι ήταν πρησμένο και το πουλί εξακολουθούσε να έχει τα πόδια κάτω από το πλέγμα. Στο πρησμένο πόδι υπήρξε και λίγο αίμα. Νέα διακοπή δύο - τριών ημερών και εφαρμογή celestoderm v with garamycin για 2 μέρες πρωί βράδυ. Δύο μέρες με την αλοιφή αυτή ήταν αρκετές για το ποδαράκι του Clyde. Έκλεισε η πληγή αμέσως και εξαφανίστηκε το πρήξιμο. Τώρα είναι μια χαρά κάθεται πολύ ώρα στις πατήθρες και κοιμάται ψηλά χωρίς να φαίνεται να πονάει. Που καί πού μπορεί να ξανακατεύει στον πάτο αλλά μιλάμε για λίγα λεπτά χωρίς να περνάει τα πόδια από κάτω.
 
Back
Top