Αγορά Παπαγαλο με ικανοτητα ομιλιας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης paulis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

paulis

PB New Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2009
Μηνύματα
4
Πόλη
Κέρκυρα
θα ηθελα αν καποιος εκτρεφει παπαγαλους να μου δωσει ενα μωρο η μεγαλο παπαγαλο με ικανοτητα να αναπτυξει ομιλια αλλα ημερο γιατι δε θα ηθελα να ειναι συνεχεια κλεισμενος στο κλουβι του..
εχω ασχοληθει με παπαγαλους και ξερω αρκετα πραγματα απλα επειδη ειναι πολυ ακριβα πουλια κ δε μπορω να διαθεσω τοσα χρηματα για αγορα..
ελπιζω καποιος να μπορεσει να με βοηθησει
 
Pauli μακάρι να βρείς κάποιον να στο χαρήσει...Αλλα είναι πόλυ δύσκολο.. Θα μου πείς η ελπίδα πεθαίνει τελευταια! Ποίον παπγάλο έιδες και ήταν ακριβώς;Θα μου πείς οι περισσότεροι το ξέρω.. Αλλά εσένα ποιο είδος σου κίνησε το ενδιαφέρον;
 
dorea papagalou

φιλε μου καλησπέρα είχα παλαιότερα ένα αμαζονίου όταν ήμουν μικρός αλλα τον είχα χάσει από κάποια ασθένεια.. Ο κτηνίατρος είπε ότι δε μπορούσε να κάνει κάτι τον είχα 5-6 χρονια..
τώρα έχω τελειώσει από σπουδές στρατό κλπ και θέλω να ασχοληθώ πάλι αν και είχα και πολλά παπαγαλάκια μικρά και είχα κάνει και εκτροφή.. Είχα αρκετές γέννες..
Μαρεσει πολύ ο ζακό και ο αμαζόνιος και μου είπαν ότι και ο αλεξανδρινος μιλάει αλλα δε ξέρω αν ισχύει ξέρεις κάτι σχετικά;
δυστυχώς είναι δύσκολο να βρω κάποιον να μου τον χαρίσει τον παπαγάλο αλλα δε μπορώ να διαθέσω 1000 και 1800 ευρώ που μου ζητάνε μπορώ ομως να διαθέσω πολύ αγάπη και μεράκι...
ίσως κάποιος δεν μπορεί να τον συντηρήσει πια η για κάποιο άλλο λόγο θέλει να τον δώσει εγώ πάντως ελπίζω και αν μπορείς να με βοηθήσεις με οποιονδήποτε τρόπο θα το εκτιμούσα
 
Φιλαράκο μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω... Θεωρητικά ολοι οι παπαγάλοι μπορούν να μιλήσουν.. Ακόμα και η ροζέλα μπορεί να μιμηθεί κάποιους ήχους και μπορεί να πάρεις ένα ζακό που να μη μιλάει καθόλου! Είναι πολύ δύσκολο να βρείς κάποιον απο εδώ και να σου πεί παρε το πουλί γιατι αυτοί που δε μπορούν και πρέπει να χαρήσουν το πουλί τους θέλουν να το δώσουν κάπου κοντά για να το βλέπουν και σε κάποιον που ξέρουν!Έτσι ώστε να μη το δώσουν κάπου και αυτός δε του φέρεται καλα και το δώσει αλλού και παέι λέγοντας... Είναι σαν παιδί τους και θέλουν να πάει σε καλά χέρια! Αν βρείς κάποιον να χαρίζει πάντως ζακό πάρτον και πές μου μετά και τους αριθμούς στο τζοκερ.. Δε μπορεί κατι θα πετύχεις... Θα σου πρότεινα να παρείς ενα ringneck! Μικρός σχετικά, καλός ομιλητής και φθηνός...Ή μπορείς και να μαζέψεις κάποια χρήματα παραπάνω και να πάρεις ενα monk !Γιατι πρόσεξε, αν και θα γνωρίζεις, δεν είναι μόνο το κόστος της αγοράς αλλα και το κόστος συντήρησης! Αλλα καλύτερα τσέκαρε κατι συγκριτικούς πίνακες που έχει εδω για παπαγάλους! Α!Γράφε αν μπορείς και με ελλήνικους χαρακτήρες γιατι είναι δυσκολα στην ανάγνωση τα greeklish! Οτι θέλεις ρώτα μη μασάς!
 
papagalos

Σε ευχαριστώ.. Ο αλεξανδρινός μιλάει εύκολα;δε ξέρω άμα βρω κάποιον αλλά θεωρώ ότι τα ζώα δε πρέπει να πωλούνται αλλά να χαρίζονται... Τελοσπάντων η ελπίδα πεθαίνει τελευτάία και αν βρω κάποιον να είναι σίγουρος ότι ο φτερωτός του φίλος θα περνάει τέλεια σε ένα σπίτι μακρυά από την πόλή! Είναι και αυτό πολύ σημαντικό. όχι να ανήγεις το παράθυρο και να μπαίνει μέσα όλο το καυσαέριο...
 
Εγώ θεωρώ λάθος το γεγονός ότι θέλεις παπαγάλο που να μιλάει και ας είναι μετά ότι να 'ναι.. Είναι τελείως διαφορετικά πουλιά ο Ζακό, ο Αμαζόνας (όπως και τα διάφορα είδη Αμαζόνα μεταξύ τους) και άλλο τα ringneck και οι Αλεξανδρινοί. Αποφάσισε καλύτερα τί είναι αυτό που θες. Γιατί περισσότερο ρόλο παίζει η προσωπηκότητα του κάθε παπαγάλου και κατά πόσο εσύ μπορείς να τον χειριστείς.. :)Μη το πάρεις προσωπικά αλλά αν μου έλεγες ότι θες έναν παπαγάλο που μπορεί να μιλήσει χωρίς να σε νιάζει τίποτα άλλο, εγώ τουλάχιστον δεν θα στον έδινα και να είχα.
 
Σε ευχαριστώ.. Ο αλεξανδρινός μιλάει εύκολα;δε ξέρω άμα βρω κάποιον αλλά θεωρώ ότι τα ζώα δε πρέπει να πωλούνται αλλά να χαρίζονται... Τελοσπάντων η ελπίδα πεθαίνει τελευτάία και αν βρω κάποιον να είναι σίγουρος ότι ο φτερωτός του φίλος θα περνάει τέλεια σε ένα σπίτι μακρυά από την πόλή! Είναι και αυτό πολύ σημαντικό. όχι να ανήγεις το παράθυρο και να μπαίνει μέσα όλο το καυσαέριο...
αυτός που τον αγόρασε, τον μεγάλωσε,τον συντήρησε, δεν πλήρωσε;
και αν τον αποκτήσεις αβασάνιστα, ποιός εγγυάται οτι στο πρώτο κράξιμο, δεν θα ανοιξεις το παράθυρο...
δεν εννοώ, οτι θα το κάνεις, αλλά, πως θα σε εμπιστευτώ εγώ, που δεν σε ξέρω,ή ο κάθε εκτροφέας,ή ιδιοκτήτης;
καλώς ή κακώς, σήμερα τα χρήματα που κάποιος δίνει για να αποκτήσει ένα ζώο, είναι εγγύηση, οτι το ζωάκι δεν θα πεταχτεί στο δρόμο, στην πρώτη δυσκολία!
Εκτρέφω ζωάκια περίπου 15 χρόνια! Σε αγνώστους δεν χαρίζω ποτέ! Σε φίλους ναικαι οχι σε αυτούς που έχουν και απαιτήσεις.όπως να είναι μικρά, μεγάλα, να μιλάνε, να χορεύουν, να τραγουδάνε... Θεωρώ οτι η εμπιστοσύνη που θα δείξω και θα τους εμπιστευτώ το...΄βλαστάρι μου, αρκει!
και να σου πώ και κάτι;οικονομικές δυσκολίες ολοι περνάμε...
στερούμεθα, παλεύουμε, κόβουμε χρόνο, βάζουμε κόπο, να εξοικονομήσουμε χρήματα να αγοράσουμε την αρχή τπου ονείρου μας... Μην απαιτείς λοιπόν, βάλε στόχους και πρόγραμμα, κι αν θέλεις πολύ παπαγάλο,θα αποκτήσεις μόνος σουκαι θα είσαι και περήφανος για εσένα πάνω απο όλα!
 
Παντως υπαρχουν μεμονωμενα περιστατικα πανακριβων πτηνων που περνανε ασχημα χωρις φροντιδα και θαλπωρη!Για να μην αναφερω τους καθαροαιμους με πεντιγκρι τεραποδους φιλους μας, που καθε καλοκαιρι εγκαταλειπονται απο τα πλουσια αφεντικα τους στα νησια μας...
Παντως εχουν δικιο σε αυτα που σου λενε παραπανω! Δεν νομιζω να σου χαρισει καποιος παπαγαλο γιατι αυτα ειναι χομπι που κοστιζουν κι εκτος αγορας:τροφες, αξεσουαρ, κτηνιατρικη περιλθαψη... Μονο αν εισαι τυχερος και βρεις απο καλο φιλο που ωα σε ξερει...
Καλη επιτυχια:)
 
Φίλε πρέπει να βρεις το είδος που σου ταιριάζει κι όχι οποιονδήποτε παπαγάλο. Βέβαια κι εγώ που δεν ήθελα με τίποτε macaw επειδή ήξερα πως είναι πολύ δύσκολα πουλιά, όταν μου τον χάρισε ο αδελφός μου (δεν τα βγάζανε πέρα μαζί του), βρήκα το πουλί που... Μου ταίριαζε. Βασικά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να κάνεις πολλές υποχωρήσεις στον τρόπο ζωής σου χωρίς όμως να σου φάινονται...υποχωρήσεις. :) Τα μεγάλα πουλιά δεν έχουν καμία σχέση με τα μικρά πουλιά.
 
φιλε μου νομιζω οτι σου... Εφεξε! Εκει στα μερη σου χαριζουν παπαγαλο που να μιλαει Χαρίζω παπαγάλο-Κέρκυρα ελπιζω να προλαβεις και οταν με το καλο τον παρεις να μας το βγαλεις και φωτογραφια!
 
distihos

φίλε μου μακάρι να ήταν έτσι αλλά ήταν φάρσα... Ελπίζω ακόμη όμως...
σε ευχάριστο που κοίταξες και μου είπες! Αν πέσει κάτι άλλο στην αντίληψή σου θα το εκτιμούσα να με ενημέρωνες και πάλι σε ευχάριστο και καλές γιορτές!
 
Εγώ και τα 4 παιδιά μου θα είμαστε ευγνώμονες σε όποιον μας χαρίσει έναν παπαγάλο που να μιλά να είναι ημερος και φιλικός. Ευχαριστούμε πολλή! .
 
Απιθανο το βρισκω να χαρισει καποιος παπαγαλο μεγαλου μεγεθους(απ οτι καταλαβα τετοιου ειδους παπαγαλο θα θελατε).. Οπως προαναφερθηκε το κοστος τους εινα. υψηλο, πολλοι δεν εχουν καν την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασουν εναν για τους ιδιους, ποσο μαλλον να χαρισουν.. Και περα απ αυτο ακομα κι αν βρεθει καποιος προθυμος να σας δωρισει ενα τετοιο πουλι, επειτα θα χρειαστει να κανετε τοσα εξοδα οσα θα κανατε κι αν το αγοραζατε οι ιδιοι (κλουβι, τροφη κτλ)
Εγω πιστευω πως ενας παπαγαλος μικροτερου μεγεθους(πχ budgie) θα ηταν οτι πρεπει. Και θα βρεθει πιο ευκολα καποιος να σας χαρισει ενα και τα εξοδα συντηρισης του ειναι ελαχιστα αλλα και με υπομονη και επιμονη μπορει να γινει ενα υπεροχο κατοικιδιο.. Μην υποτιματε τα μικροτερα ειδη παπαγαλων, ακομα κι αυτα μπορουν να εκπαιδευτουν, να δεθουν με το αφεντικο τους και να μιλησουν!
 
Υπάρχουν άνθρωποι που χαρίζουν... Είναι αυτοί που βάζουν την ανθρώπινη φύση πάνω από όλα. Ας είναι και μόνκ αρκεί να είναι ημερος, φιλικός με δυνατότητες ομιλίας. Ευχαριστώ.
 
Οντως υπαρχουν ανθρωποι που χαριζουν, αλλα η χρηματικη αξια του πραγματος που δωριζουν παιζει καποιο ρολο, ειδικα στις μερες μας, λογω της κρισης. Παπαγαλο φιλικο και ημερο δεν μπορεις να βρεις "ετοιμο", το πουλι αποκτα τα χαρακτηριστικα αυτα με υπομονη, αγαπη και φροντιδα.. Το ιδιο ισχυει και για την ομιλια. Εγω ξερω και πιστευω πως οχι μονο οι Ζακο και οι Μονκ, αλλα ολα τα ειδη παπαγαλων μπορουν να μιλησουν και να γινουν εξαιρετα κατοικιδια..Αλλωστε γι'αυτο οι παπαγαλοι χωριζονται σε υψηλου-μεσαιου-χαμηλου επιπεδου ομιλιτες. Εγω σου ευχομαι να βρεις καποιον να σου χαρισει το πουλι που επιθυμεις, παρ'ολα αυτα μην αποκλειεις και τα υπολοιπα, μικροτερα ειδη παπαγαλων απ την "αναζητηση" σου :)
 
Να Είσαι πάντα καλά. Έχω 4 παιδιά και το κάνω για τα παιδιά μου. Εύχομαι όπως είπες να βρεθεί ένας άνθρωπος που να κάνει μια καλή πράξη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Το καταλαβαινω και μακαρι να βρεθει καποιος να κανει μια τοσο γενναιοδωρη πραξη, παρ'ολα αυτα οπως σου ειπε και η Μαρια σε αλλο θεμα, καλυτερα μην ταξεις ακομα κατι τετοιο στα παιδια σου και επειτα απογοητευτουν.
 
Back
Top