Φροντίδα Παράξενη συμπεριφορά κοκατιλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anagg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Anagg

PB New Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2023
Μηνύματα
15
Πόλη
Πάτρα
Καλησπέρα . Εχω ενα ήμερο cockatiel 8 μηνων και όλο αυτό το καιρό εχει μια παραξενη συμπεριφορα . Οσο ειναι εξω ελευθερο , διαρκώς αναζητά τα πόδια μας και οταν τα εντοπίσει πάει κατευθείαν πανω τους και δεν μπορείς να το ελέγξεις. Αν παμε να τον μετακινησουμε απο εκεί αποκτά αμυντική στάση και ετοιμάζεται με ανοιχτό το στόμα για δαγκωμα. Επειτα αρχιζει να τραγουδαει στα ποδια και κουναει το κεφαλι του πανω κατω. Αν μετακινηθεις σε ακολουθει γιατι βλεπει τα ποδια σου οπου κι αν πας και δεν σε αφηνει .Τελος μες στο κλουβι κατεβαινει ανα διαστήματα στο πατο κανοντας καποιους ηχους σιγανούς και παριστάνει στα κάγκελα πως κλωσσάει έχοντας τη ουρά του κάθετα προς τα πανω. Τι μπορεί να συμβαίνει;
 
Τι μπορεί να συμβαίνει;
Αυτό που γίνεται είναι στα πλαίσια μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς.
Το cockatiel σου αρχίζει να ωριμάζει σεξουαλικά και οτιδήποτε βρίσκεται στο περιβάλλον του μπορεί να το θεωρήσει ως το αντικείμενο του πόθου του.
Αυτό μπορεί να είναι από ένα παιχνίδι που υπάρχει στο χώρο , έως ακόμη και τα δάχτυλα μας.
Το γεγονός ότι πηγαίνει κάτω στο κλουβί και παίρνει την συγκεκριμένη στάση με την ουρά προς τα επάνω είναι σημάδι ότι πρόκειται για θηλυκό πουλάκι.
 
@Vada Γίνεται να είναι θυληκό και να τραγουδάει πολλούς και διαφορους ρυθμούς και να εχει τα φτερά καρδια; Επισης πολλες φορες προσπαθει να τριφτει στα δακτυλα των ποδιων μας σαν να κάνει πράξη. Οσα θυληκά κοκατιλ παντως εχω δει δεν κανουν τιποτα απο αυτα εκτος απο το κλασσικο κάλεσμα.
 
@Anagg
Εάν θέλεις ανέβασε δύο πρόσφατες φωτογραφίες.
Μία που να φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του, και μία που να δείχνει την ουρά του, ίσως μας βοηθήσουν να καταλάβουμε το φύλο του.
Το σχήμα καρδιάς στην πλάτη, και το ποικίλο ρεπερτόριο του είναι κάποιες ενδείξεις ότι πρόκειται για αρσενικό, όμως δεν είναι τα βασικά γνωρίσματα που προσδιορίζουν το φύλο του.
Από τις προηγούμενες αναρτήσεις σου είδα ότι έχεις ένα whiteface cockatiel.
Τα αρσενικα whiteface cockatiel εχουν κατασπρο προσωπο χωρις κοκκινα μαγουλα και καταμαυρη ουρα χωρις ιχνος ασπρου.
Τα θηλυκα whiteface εχουν γκρι προσωπο με ελαχιστον ασπρο στο προσωπο(ίσα, ίσα που διακρινεται) και γκρι ουρα με λευκες κηλιδες.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ειλικρινά με σιγουριά δεν μπορώ να σου απαντήσω, αν είναι αρσενικό ή θηλυκό.
Στα whiteface cockatiel πολλές φορές είναι δύσκολο μόνο οπτικά να γίνει η διάκριση του φύλου.
Άλλωστε θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η πρώτη του (αρκετές φορές και η δεύτερη) πτερόρρια του που γίνεται περίπου σε ηλικία 10 μηνών.
Ο πιο σίγουρος τρόπος είναι η εξέταση του DNA.
Με μεγάλη επιφύλαξη το θεωρώ θηλυκό επειδή έχει αρκετό γκρι στο πρόσωπο του.
Μπορείς να δεις εάν τα φτερά της ουράς του από κάτω έχουν βούλες ή ραβδώσεις;
 
Back
Top