Γενικά Παρέα για τον Σαχαμπ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ζιζι
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν τα βρούνε μεταξύ τους μπορούν να ζήσουν στο ίδιο κλουβί. Έτσι κι αλλιώς τους τσακωμούς δεν τους γλυτώνεις. Η 76άρα ζευγαρώστρα μια χαρά είναι, ακόμα και η 60άρα (60x40x40). Ότι χρώμα σου αρέσει και επιθυμείς μπορείς να πάρεις για παρέα. Αλλά αν θες να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή δεν είναι συνετό να βάλεις μετάλλαξη με μετάλλαξη για ζευγάρωμα. Τα μικρά θα είναι αρκετά μικρόσωμα. Στα πάρροτλετ πάντα προτιμούμε ζευγάρωμα αρχέγονο x μετάλλαξη. Αν θα βάλεις πράσινο που δεν είναι φορέας μπλε, όλοι οι νεοσσοί που θα πάρεις θα είναι πράσινοι φορείς μπλε.
 
καλησπερα. ζωη πολες φορες στον εκτωρα βαζω χερι, για τα θελω του. Θα πω κατι που δεν θελω να το τονιζω περισοτερο για παρτυ μου. Πριν χρονια απεκτησα εναν αφρικαν γκρευ απο το πουθενα, μη γνωριζωντας μαλιστα τιποτα για παπαγαλους. στην αρχη μαλιστα ολα μου ηταν αδιαφορα και ανεφ σημασιας για τις αναγκες του. Να ειναι καλα η μανα μου που ασχοληθηκε παρα πολη μαζι του. Μεχρι που ξαφνικά ολα γυρισαν μπουμερανγκ σε θεματα υγειας μελων της οικογενειας μου, και η προσοχη της μανας μου στραφηκε στα αυτονοητα. ενα μεσημερι η μανα μου, μου μιλησε σκληρα για την ολη μου φαση με τον παπαγαλο, και μου ειπε πολη απλα. το πουλι ειναι μονο του, δεν εχει μαθη ετσι, η αναλαμβανης σοβαρα η γινε σοβαρος απεναντι του. Ο γωγος κατα ενα περιεργο τροπο με ειχε κερδιση ως υπαρξη διοτι ειδη βρισκοταν 3 με 4 χρονια στην ζωη μας. Οταν νομιζα λοιπον οτι εγινα σοβαρος απεναντι του, αρχισα να πειραματιζωμε. Πολλες ωρες μαζι του, μεγαλα κλουβια, παιχνιδια, και μαλιστα τους πρωτους μηνες που ηρθα στην κω, το 2005, ανεργος και ολα τα στραβα μαζι, ο παπαγαλος μου ειχε γινει ο ψυχιατρος μου. Ο γωγος να τονισω οτι λογο μοναξιας ειχε θεμα με μικρης ευτυχως εκτασης μασιματος φτερων. Για εμενα σε ενα μερος που δεν ηξερα κανεναν ο παπαγαλος εγινε ο κολητος μου, αλλα και η εμονη μου, μαζι θα ξεπερασουμε του ελεγα τα κοληματα σου. ενοω το μασημα φτερων. εκανα τα παντα, εφτασα σε φαση εμονης, πειραματιστικα, αρωστησα. Μεχρι που η φυλη μου η ινγκερ μου ειπε κατι που μου εκανε κλικ. αν τον αγαπας να του παρεις παρεα, διοτι τωρα που δουλευης παλι μονος ειναι. και να του παρεις το ιδιο ειδος και θα συνερθη. Ο γωγος εδω και καποιο διαστημα ειναι καλα. Ο αδερφος μου που τον ειδε μετα απο δυο χρονια, το πρωτο που μου ειπε ηταν, ωχ ο γωγος εβγαλε φτερα. σημερα ο γωγος κοντευη τα 18, και αυτο που οφειλω να πω στον εαυτο μου πανω απ'ολα, ειναι να ημαστε σοβαρη απεναντι τους. Ο γωγος πιτσιρικας ηταν πολη χαδιαρης, στα δεκαοχτω του ομως μου επιτρεπη να τον χαιδεψω οποτε θελει αυτος. Δεκα οχτω χρονια μετα χερομε που μου επιτρεπη να τον χαιδευω οποτε θελει αυτος. η γνωμη μου ειναι ζωη να απολαμβανης απλα την παρεα τους, με η χωρις χαδια.
 
Αν θα βάλεις πράσινο που δεν είναι φορέας μπλε, όλοι οι νεοσσοί που θα πάρεις θα είναι πράσινοι φορείς μπλε.
Ωραία. Τότε θα ψάξω για μια πράσινη δεσποινίδα :) Σε ευχαριστώ πολύ!
[automerge]1547362883[/automerge]
@ektoras 500, Πολύ ωραία η ιστορία σας. Σε ευχαριστούμε που την μοιραστηκες μαζί μας.
Πάνω απ' όλα κι εμένα με ενδιαφέρει να είναι αυτός καλά κι ευτυχισμένος γι αυτό και μπαίνω σε αυτήν τη διαδικασία. Τα χάδια δεν με ενδιαφέρουν γιατί έτσι κι αλλιώς ούτε τώρα μου τα επιτρέπει 🙄
Θέλω απλά αφού έρθει η παρέα του να συνεχίσει να βγαίνει εκτός κλουβιου όπως κάνει και τώρα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
σαν κινηση και σαν σκεψη ειναι παρα πολυ σωστη, ο συννεφακης θελει παρεα, αν και για μενα η παρεα του εισαι εσυ, μην ξεχνας σε χρονο "ρεκορ" εγιναν ολα, ταισμα, και πτηνο εξω απο το κλουβι, τα εκανες ολα σωστα και το πτηνο σου δοθηκε αμεσως, που σημαινει οτι για το πτηνο εσυ εισαι η παρεα του, τωρα αν θες δευτερο πτηνο, νομιζω δεν χρειαζεται να το εξημερωσεις (παντα για τον σκοπο που το θες) αν παλι θελεις να το εξημερωσεις (θα σου προτεινα σε διαφορετικο δωματιο απο αυτο που ειναι ο συννεφουλης σου).
Υ. Γ. Σε πολλες περιπτωσεις υπαρχει μια μεγαλη πιθανοτητα φερνοντας σε ενα ηδη εξημερωμενο πτηνο παρεα, το εξημερωμενο αρχιζει να "ξεχναει" το ενδιαφερον του για σενα και εστιαζει περισσοτερο σην νεα του παρεα, εσυ κατα ποσο εισαι ετοιμη για αυτο το "φτυσιμο";
 
αν παλι θελεις να το εξημερωσεις (θα σου προτεινα σε διαφορετικο δωματιο α
Τάσο, με έβαλες σε σκέψεις.
Εγώ μίλησα για καραντινα, άρα διαφορετικο δωμάτιο, που διαρκεί τουλάχιστον έναν μήνα, χωρίς να συνειδητοποιώ ότι και η εξημερωση θα γίνει σε εκείνο το δωμάτιο. Δηλαδή θα πρέπει να συνηθίσει έναν χώρο και αν όλα πάνε καλά να βγαίνει έξω εκεί και μετά όταν τελειώσει η καραντίνα θα πρέπει να συνηθίσει από την αρχή το νέο δωματιο, όπου θα βρίσκεται μαζί με τον Σαχαμπ, και να βγαίνει έξω εκεί μαζί με τον Σαχαμπ. Τέλος πάντων, ας βρεθεί με το καλό και μετά βλέπουμε.

Το "φτύσιμο" είναι κι αυτό μέσα στο παιχνίδι, λίγο πολύ το περιμένω!meh
Από την αρχή όμως λόγω υποχρεώσεων του αφιερώνω λιγότερο χρόνο απ'οσο πρέπει οπότε μάλλον θα μου αξίζει 😛
 
Συμφωνω κι εγω οτι ειναι καλο να του παρεις παρεουλα! Ολα στα ειπαν ειναι η αληθεια! Οοσον αφορα το χρωματιμσο θα συμφωνισω με το Γιαννη! Παρε ενα πρασινο φορεα μπλε!
 
Συμφωνω κι εγω οτι ειναι καλο να του παρεις παρεουλα! Ολα στα ειπαν ειναι η αληθεια! Οοσον αφορα το χρωματιμσο θα συμφωνισω με το Γιαννη! Παρε ενα πρασινο φορεα μπλε!
Αύριο θα μιλήσω με τον εκτροφέα :)
Εννοείται ότι θα πάρω αχλαδακι (πρασινουλα) 😛
Σας εμπιστεύομαι απόλυτα και τους δύο!
 
Νομίζω τα είπε όλα η @Sissy για μένα.
Ιδιαίτερη προσοχή να δώσεις στους (πιθανότατους) καυγάδες τους. Το τέλειο είναι οταν λείπεις να μην είναι στο ίδιο κλουβί, τουλάχιστον αρχικά
Η εξημέρωση της Ταμου έγινε παράλληλα με την παρέα του Ερνέστο. Αφού πέρασε η καραντίνα και όλα τα επόμενά της (σκέψου πως θα αισθάνεσαι με το ένα μέσα στο κλουβάκι και σε άλλο δωμάτιο και τον Σαχαμπ ελεύθερο για να σου δώσω μια ιδέα) τότε βγάλτα σιγά σιγά μαζί. Δεν υπάρχει "κόλπο" αν τα βρουν τα βρήκανε, αν όχι το "λαχείο" που λέει και η Σισσυ δεν "κέρδισε" πολλά :)
Οπως και να έχει όμως και μόνο η παρέα του είδους του θα είναι ανεκτίμητη για τον μικρούλη :)

Και φυσικά αν ποτέ μείνουν και στο ίδιο κλουβάκι έτοιμάσου για "αγορά βίλας". 😛
 
εξημέρωση της Ταμου έγινε παράλληλα με την παρέα του Ερνέστο. Αφού πέρασε η καραντίνα και όλα τα επόμενά της
Κύριε Διονύση, δηλαδή την αφήσατε σε άλλο δωμάτιο για 30-40 μέρες και μετά τη βάλατε στο ίδιο δωμάτιο με τον Ερνεστουλη και τότε άρχισε και η εξημερωση της; Δεν θα αργήσω πολύ αν αφήσω να περάσει ένας μήνας;
 
Κύριε Διονύση, δηλαδή την αφήσατε σε άλλο δωμάτιο για 30-40 μέρες και μετά τη βάλατε στο ίδιο δωμάτιο με τον Ερνεστουλη και τότε άρχισε και η εξημερωση της; Δεν θα αργήσω πολύ αν αφήσω να περάσει ένας μήνας;

Καπως έτσι περιπου. Οντως ειναι πολύς ένας μήνας απλά υπάρχουν τα θέματα "υγείας". Απο την άλλη επειδή ο Σαχαμπ ειναι μικρός δε θεωρώ ότι θα υπάρξει θέμα "σταδιακής εξοικίωσης" τα μωράκια τα βρίσκουν πιο εύκολα μεταξύ τους.
 
Back
Top