Καλημέρα, να το χαίρεστε, είναι κουκλί, συγχαρητηρια σε όλους τους γονείς, ανθρώπινους και παπαγαλένιους!
Επί του πρακτέου, δεν αφήνουμε νέο πουλάκι να βγει από το κλουβί για τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες, αναλόγως στρες και αντιδράσεων, γιατί αυτήν την στιγμή το κυριαρχεί ο πανικός. έχει να μάθει ένα σωρό βασικά πράγματα για το νέο του σπίτι και τους νέους το γονείς, το τελευταίο που χρειάζεται είναι αόρατους τοίχους που μπορεί να τον κόψουν στα δύο. Συντομα θα συνηθισει και δεν θα πέφτει στους τοίχουν, αντιθέτως θα απαιτήσει να βάλετε κάποιου είδους σταντ μπορστά στο τζάμι για να χαζεύει τα άγρια ξαδελφάκια του, τα κορίτσια μου το λατρεύουν. Μέχρι τότε όμως θέλει προσοχή και με τα τζάμια, και με τους καθρέπτες, αν έχετε. Καλύψτε τους, βάλτε τους αλλού. Κάποιοι προτείνουν αυτοκόλλητα πάνω, για να καταλαβαίνουν ότι είναι συμπαγές, προσψπικά δεν έχει βοηθησει γιατί τα παπαγαλάκια μου ξέρουν ότι είναι συμπαγές αλλά θέλουν να παίξουν με τα παπαγαλάκια παγιδευμένα μέσα και να μασήσουν τα γύρω ξύλα, οπότε πάλι θέλει κάλυμμα, στην συγκεκριμένη περίπτωση με πόρτα.
Όταν είναι ώρα να βγουν από το κλουβί, κάνουμε συστηματικό έλεγχο ότι το δωμάτιο είναι ασφαλές, οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά, οι καθρέπτες καλυμμένοι, επεικίνδυνα δωμάτια εκτός διαδρομής. Επειδή κι εγώ είμαι από την γειτονική Ζάκυνθο και φαντάζομαι πώς είναι το σπίτι (λέμε τώρα), θέλει τεράστια προσοχή. Και το τζάκι θέλει σφράγισμα. Δεν μπορούν να πάνε στην κουζίνα και το μπάνιο. Για να μην ανεβοκατεβαίνει πετώντας τις σκάλες εφόσον κάποια δωμάτιο είναι ακαταλληλα, θα πρέπει να σφραγίζει και το κλιμακοστάσιο με κάποιο τρόπο εαν χρειαστεί. Φυσικά και θέλουμε να είναι ήμερο, αλλά δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την υγεία τους για κάτι που δεν είναι απαραίτητο.