Γενικά Παρέλαβα σήμερα την κονούρα μου

@meniam το έχω στο σαλόνι που είναι τις περισσότερες φορές άτομα στον χώρο. Υπάρχει δωμάτιο του σπιτιού που θα μπορούσα να τον έχω και να τον ανοίγω να πετάει όσο θέλει αλλά τις περισσότερες ώρες θα είναι μόνο του και δεν μου αρεσει
 
εχετε χαιρετισμούς απο τον Κοκονελο

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που ένα από τα πουλάκια μου βρήκε ένα σπίτι που ο "αρχηγός του σμήνους" ενδιαφέρεται τόσο να γνωρίσει και να μάθει σωστά πως να φροντίσει το νέο μέλος της οικογένειας, παρότι νέος στον χώρο και με ένα είδος όχι από τα ευκολότερα.
Ο Πάνος δείχνει πολύ ενδιαφέρον να μάθει και με βομβαρδίζει με ερωτήσεις (πραγματικά το χαίρομαι) και φυσικά και στο φόρουμ που αγαπώ και εκτιμώ πολύ.

Να πω πως το πουλάκι το δώσαμε 100€ + 10€ για το τεστ dna (Tauros diagnostic) που έστειλα και περιμένουμε νεότερα.

Θα ακολουθήσουν και τα αδερφάκια του σε αγγελία όταν θα είναι έτοιμα για όποιον ενδιαφέρεται.
 
Πιστεύω ότι στο τελευταίο βίντεο αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η πολύ καλή δουλειά που κάνει ο @Geokilkis με τους παπαγάλους του.
Μπορεί να είναι καινούργιος στο χώρο όμως η όρεξη, και η αγάπη γι'αυτό που κάνει σε συνδυασμό με την συνεχή ενημέρωση αρχίζει και δίνει πολύ καλά αποτελέσματα.
@panoscorfu
Έχεις αποκτήσει ένα παπαγάλο ήμερο, έτοιμο να ανέβει στο χέρι σου, υγιή γεμάτο όρεξη και ζωντάνια και στην κατάλληλη ηλικία.
Από εδώ και πέρα είναι δικό σου θέμα να το διαχειριστείς σωστά για να μπορέσεις να ζήσεις όμορφες στιγμές για πολλά χρόνια με το παπαγάλο και την οικογένεια σου.
Όσο για την τιμή « ούτε στον παπά να το πεις»
Πουλάνε ενήλικα, άγρια και ταλαιπωρημένα πουλάκια (να μην πω άρρωστα) πάνω από 150€, με πρόσφατο παράδειγμα Κονιούρας αγορασμένης από pet shop του νησιού σου.
Να το χαίρεσαι!
 
Καλημέρα, να το χαίρεστε, είναι κουκλί, συγχαρητηρια σε όλους τους γονείς, ανθρώπινους και παπαγαλένιους!

Επί του πρακτέου, δεν αφήνουμε νέο πουλάκι να βγει από το κλουβί για τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες, αναλόγως στρες και αντιδράσεων, γιατί αυτήν την στιγμή το κυριαρχεί ο πανικός. έχει να μάθει ένα σωρό βασικά πράγματα για το νέο του σπίτι και τους νέους το γονείς, το τελευταίο που χρειάζεται είναι αόρατους τοίχους που μπορεί να τον κόψουν στα δύο. Συντομα θα συνηθισει και δεν θα πέφτει στους τοίχουν, αντιθέτως θα απαιτήσει να βάλετε κάποιου είδους σταντ μπορστά στο τζάμι για να χαζεύει τα άγρια ξαδελφάκια του, τα κορίτσια μου το λατρεύουν. Μέχρι τότε όμως θέλει προσοχή και με τα τζάμια, και με τους καθρέπτες, αν έχετε. Καλύψτε τους, βάλτε τους αλλού. Κάποιοι προτείνουν αυτοκόλλητα πάνω, για να καταλαβαίνουν ότι είναι συμπαγές, προσψπικά δεν έχει βοηθησει γιατί τα παπαγαλάκια μου ξέρουν ότι είναι συμπαγές αλλά θέλουν να παίξουν με τα παπαγαλάκια παγιδευμένα μέσα και να μασήσουν τα γύρω ξύλα, οπότε πάλι θέλει κάλυμμα, στην συγκεκριμένη περίπτωση με πόρτα.

Όταν είναι ώρα να βγουν από το κλουβί, κάνουμε συστηματικό έλεγχο ότι το δωμάτιο είναι ασφαλές, οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά, οι καθρέπτες καλυμμένοι, επεικίνδυνα δωμάτια εκτός διαδρομής. Επειδή κι εγώ είμαι από την γειτονική Ζάκυνθο και φαντάζομαι πώς είναι το σπίτι (λέμε τώρα), θέλει τεράστια προσοχή. Και το τζάκι θέλει σφράγισμα. Δεν μπορούν να πάνε στην κουζίνα και το μπάνιο. Για να μην ανεβοκατεβαίνει πετώντας τις σκάλες εφόσον κάποια δωμάτιο είναι ακαταλληλα, θα πρέπει να σφραγίζει και το κλιμακοστάσιο με κάποιο τρόπο εαν χρειαστεί. Φυσικά και θέλουμε να είναι ήμερο, αλλά δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την υγεία τους για κάτι που δεν είναι απαραίτητο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Nausicaa
Πιστεύω ότι ο Κοκονέλος δείχνει να έχει προσαρμοστεί απολύτως στο χώρο του.
Αν προσέξεις τον τρόπο που πετάει προς την κουρτίνα αυτό φαίνεται.
Σίγουρα οι οδηγίες σου για την ασφάλεια του είναι χρήσιμες όμως πιστεύω ότι το συγκεκριμένο πουλάκι δεν πρέπει να μείνει δύο εβδομάδες μέσα στο κλουβί του χωρίς να βγει.
Άλλωστε δεν έχει μεγαλώσει μ'αυτό το τρόπο.
 
@Vada Δεν εχω δει κανένα από τα βίντεο, δεν προλαβαίνω, γράφω τα γενικά και ο καθένας κρατά ό,τι του ταιριάζει. Γενικά πάντως μαθαίνουν γρήγορα, τα κορίτσια μου είχαν μιση πρόσκρουση εκαστη με το τζάμι και τον καθρέπτη, και αυτό ήταν, είναι πανέξυπνα πλάσματα οι παπαγάλοι. Και τα πουλιά γενικότερα δλδ. Τώρα για το πόσο άνετα αισθάνεται, ειδικά αφού διέσχυσε όλη την βόρειο Ελλάδα, είναι τελικά δικό του θέμα, που μπορεί και να το κρύβει καλά.
 
Πριν να δώσω ένα μωρό, αφού περάσει το ευάλωτο στάδιο του απογαλακτισμου, το κρατάω τουλάχιστον 2 εβδομάδες, με σκοπό να μάθει να τρώει διάφορα μίγματα σπόρων (για ασφάλεια ότι δεν θα παρουσιάσει κάποια ιδιοτροπία), λαχανικά, φρούτα και φυσικά η πτήση.
Η πρόταση που κάνω σε κάθε νέο ιδιοκτήτη είναι πως άμα το πουλάκι δεν δείξει κάποιο σημάδι φόβου, εξασθένησης και γενικά νωχελικοτητας τις πρώτες ώρες μετά την ξεκούραση, να βγει από το κλουβί για να δεχθεί τα χάδια και να ξεμουδιασει ώστε να εγκληματιστει πιο γρήγορα στο νέο του περιβάλλον. Μέχρι τώρα σε ένα μεγάλο δείγμα μωρών δεν έπεσα έξω.
Φυσικά και έχω συνεχή επικοινωνία με τους νέους ιδιοκτήτες ώστε να νιώσω και εγώ ότι το πουλάκι είναι ασφαλές..

Θα συμφωνήσω για τα θέματα ασφαλείας, είναι εξαιρετικά σημαντικά και πρέπει να ακολουθούνται.
 
Back
Top