Διατροφή Παρασκευή σπιτικού stick για πουλιά

Οδηγίες για την παρασκευή χειροποίητων Stick για πουλιά.

Θα χρειαστείτε:
  • 4 κούπες σπόρους για πουλιά
  • 3/4 κούπας αλεύρι
  • 1/2 κούπας νερό
  • 3 κουταλιές σούπας corn syrupκαι το μέλι αραιωμένο σε ζεστό νερό είναι μια δεύτερη λύση!
1.webp

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό και το σιρόπι μαζί και τα ρίχνουμε στο μπολ με τους σπόρους.

2.webp

Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού και να γίνει μια μάζα με τους σπόρους.

3.webp

Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετήστε κουπ-πατ για μπισκότα και γεμίστε τα με το μείγμα.

Χρησιμοποιήστε αρκετή ποσότητα και πατικώστε με ένα κουτάλι. Βάλτε ένα καλαμάκι εκεί που θέλετε να έχει τρύπα για να κρεμαστεί.

4.webp

Προσεκτικά, αφαιρέστε το κουπ-πατ χωρίς να χαλάσει το σχήμα. Λαδώστε αν θέλετε πριν το εσωτερικό του κουπ-πατ για να το αφαιρέσετε πιο εύκολα.

Μπορείτε να τα βάλετε για μια ώρα στον φούρνο στους 170 βαθμούς, γυρίζοντας τα στο μεσοδιάστημα ή να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά τουλάχιστον 6 ώρες.

Τοποθετήστε κορδονάκι από την τρυπούλα και κρεμάστε στο πλησιέστερο δεντράκι! Ιδού!

5.webp

Επίσης, να αναφέρω και την προσωπική μου γνώμη. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν υπερβολές στην ποσότητα που δίνουμε στα πουλιά μας. Είναι αρκετά παχυντικό, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει μόνιμα στο κλουβί.

Είναι παρόμοιο με αυτά των Pet shop, παρόλα αυτά ξέρεις την ποιότητα των υλικών, είναι πιο "υγιεινό" αν τηρούνται η ποσότητες, και επίσης μπορείς να βάλεις και πρόσθετα υλικά. Θα πρέπει να χρεισιμοποιείτε μόνο στην εκπαίδευση ή ως treat.

Πρόσθετα / Παραλλαγές
  • Στο αλεύρι θα μπορούσε να προστεθεί και ένα κουταλάκι σκόνη ασβεστίου ή θρυμματισμένο σουπιοκόκκαλο.
  • Στο νερό θα μπορούσε να προστεθεί μικρή ποσότητα φυσικού χυμού, είτε φρέσκου είτε από κουτί.
 
Μπορεί να φτιαχτεί με σπόρους για zebra; Αν ναι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιταμίνη στην αναπαραγωγή τους;
 
Μπορείς φυσικά να το δίνεις αλλά στην προετοιμασία ενισχύουμε κυρίως τις πρωτείνες με την αυγοτροφή και με πολυβιταμινούχα σε σταγόνες στο νερό. Μην ξεχνάμε τα χορταρικά πολύ απαραίτητα.
 
Μπορεί να φτιαχτεί με οποιουσδήποτε σπόρους για οποιοδήποτε είδος πουλιών θέλουμε.

Οι βιταμίνες είναι χημικές ουσίες που υπάρχουν στις τροφές που καταναλώνει κάθε οργανισμός και βοηθούν σε συγκεκριμένες λειτουργίες του. Τι ακριβώς εννοείς όταν λες βιταμίνη;
 
Μπορείς, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.
 
Συμφωνώ με τον Σταύρο! Αυτό δεν αποτελεί πλήρη διατροφή από μόνο του, ναι μεν έχει μέλι που είναι πλούσιο σε πολλά χρήσιμα θρεπτικά συστατικά, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι και πάρα πολύ παχυντικό, κάτι που το καθιστά τελείως ακατάλληλο για μακροχρόνια χρήση, όπως δηλ. καθ' όλη την διάρκεια της αναπαραγωγής! Τόσο στον αρσενικό, όσο και στο θηλυκό που νομίζω ότι περνάει περισσότερη ώρα στην φωλιά με αποτέλεσμα όλη η τροφή να μετατρέπεται σε λίπος... αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι εκτροφείς σταματάνε το αυγό και την αυγοτροφή όσο τα πουλιά κλωσάν τα αυγά, προσοχή, όχι όσο γεννάει το θηλυκό τα αυγά!
 
Οταν λεμε σκονη ασβεστιου, εννοουμε άμμο απο σπασμένα κοχύλια;

Αν ριξω μεσα και λιγη βρωμη και αποξηραμενο δυοσμο, ριγανη, βασιλικο, θυμαρι; Τα καναρινια μου τα λατρευουν. :D

Θέλω να το κάνω και σε παπαγαλάκι μπάτζι. Εκτός από τους σπορους που ειναι διαφορετικοι, αλλάζω κάτι άλλο; Μπορώ πάλι να προσθέσω τα παραπάνω;

Και κάτι ακομα... Δεν εχω αυτο το corn soup (οχι πως εχω και ιδεα τι ειναι) και θα βαλω μελι. Ποια ειναι η ποσότητα νερού και μελιού;

Ευχαριστω.
 
οταν λεμε σκονη ασβεστιου, εννοουμε άμμο απο σπασμένα κοχύλια; 😕
Είναι συμπλήρωμα ασβεστίου σε μορφή σκόνης. Το τριμμένο σουπιοκόκαλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο, όχι φυσικά ίσης διατροφικής αξίας.
Αν ριξω μεσα και λιγη βρωμη και αποξηραμενο δυοσμο, ριγανη, βασιλικο, θυμαρι; Τα καναρινια μου τα λατρευουν:D
Θα σου πρότεινα τα συγκεκριμένα πρόσθετα διατροφικά συμπληρώματα να τα δίνεις ξεχωριστά, όπως ακριβώς είναι και όχι μέσα σε "λιχουδιές". Τα βότανα είναι καλό να χορηγούνται σκέτα, και σε μόνιμη βάση αν υπάρχει δυνατότητα.
Και κάτι ακομα...😛 δεν εχω αυτο το corn soup (οχι πως εχω και ιδεα τι ειναι) και θα βαλω μελι. Ποια ειναι η ποσότητα νερού και μελιού;
Το corn syrup είναι σιρόπι καλαμποκιού και κυκλοφορεί κυρίως στην Αμερική, εκεί που χωράει μόνο ένα άτομο σε ένα Seicento, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις διατροφικές τους συνήθειες.
 
Ευχαριστω πολυ. :D Δεν εχω ευκαιρη σπουπια σημερα ή κατι αλλο να βαλω και θελω να το δοκιμασω τωρα!

Με το μελι και το νερο τι γινεται;

Όταν λεμε ΚΟΥΠΑ εννοουμε του τσαγιου;
 
Ωραία ιδέα, το μυαλό μου πήγε στα "αδέσποτα" πουλάκια. Κρεμασμένο σε δέντρα/γλάστρες/κάγκελα, νομίζω θα είναι βολικότερο από σκόρπια σπόρια/ψωμιά κλπ. @Kostas tzk με τι το έκανες;
 
Back
Top