Γενικά Παρουσιάζω κι εγώ το καναρίνι μας

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Apotax
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Πολύ καλημέρα σας!

Ως νέος μέλος ας παρουσιάσω κι εγώ το καναρίνι μας. Εϊναι περίπου 1,5 χρονών. Ζούμε στη Σουηδία αλλά ήρθαμε τώρα στην Ελλάδα για μερικούς μήνες και το φέραμε μαζί μας, μαζί με το μεγάλο του κλουβί.

poulaki (2) (1).webp
Στη Σουηδία έχουμε το κλουβάκι του στην κουζίνα, με ανοικτό το πορτάκι και όλη την ημέρα πετάει ελεύθερο και κελαηδάει συνέχεια (μπορείτε να δείτε βίντεο στον λινκ αυτό)
καναρινάκι στην κουζίνα

το καλοκαίρι το βάζουμε στο μπαλκόνι στο τεράστιο κλουβί που βλέπετε στη φωτό εδώ. Η κοπέλα μου έχει φτιάξει ένα "παραβάν" από ύφασμα, εκεί μέσα πηγαίνει και κοιμάται τα βράδυα το καναρίνι. Προς στιγμή βρίσκεται στην Ελλάδα στο μεγάλο κλουβί.

big cage-min (1).webp
Η Σουηδέζα κτηνίατρος που ειδικεύεται στα πτηνά μας είπε ότι θα ήταν καλό για το πουλί να έχει μια συντροφιά, αρσενικό όμως. Εσείς τι πιστεύετε; Θα μπορέσει ένα καναρινι που ήταν μόνο του για ενάμιση χρόνο να αποκτήσει παρέα; Ψάχνω να αγοράσω ένα για παρέα αλλά στην περίπτωση που ο μεγάλος δημιουργήσει πρόβλημα στον μικρό, μπορώ να επιστρέψω τον μικρό στον εκτροφέα;

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Να το χαιρεσαι!

Το καθρεφτακι θα πρεπει να το αφαιρεσεις καθως μπορει να οδηγησεις σε λανθανουσα συμπεριφορα ή και τραυματισμο.
Οσο για το αν θα του παρεις συντροφια, νομιζω ειναι ηδη αρκετα δεμενα μαζι σας και δεν στερειται παρεας.

Δεν χρειάζονται παρέα τα καναρίνια. Δεν είναι δηλαδή όπως ορισμένα είδη παπαγάλων. Αν πάρεις ένα ακόμη αρσενικό, το πιθανότερο είναι να μαλώνουν με την πρώτη ευκαιρία.

Η κουζίνα δεν είναι κατάλληλος χώρος για να έχετε το πουλί. Διάβασε αυτό https://community.petbirds.gr/threads/eπιλογή-κλουβιού-για-καναρίνι.37166/page-3#post-2426249

Να το χαίρεστε. 🙂

Καλώς ήρθατε, τυχερό το καναρινάκι σας! 🙂
Μου αρέσει και συμφωνώ με τη σχέση-είδος ζωής που του παρέχετε!👍
Στο ίδιο κλουβί δεν θα μπορούν να συζήσουν, θα υπάρχουν τσακωμοί...
Ένα άλλο κλουβί για το δεύτερο πουλάκι θα ήταν η ιδανική λύση. Επίσης θα πρέπει να βγαίνουν εκτός κλουβιού ξεχωριστά οπότε... Διαφορετικά κλουβιά, διαφορετικές ώρες εξόδου κτλ κτλ μάλλον δεν θα βολεύουν😉

Από τη στιγμή που το είδος ζωής του είναι αυτό που περιγράφεις και βλέπουμε στο βίντεο, πιστεύω πως αν δεν μπορείτε να του παρέχετε συντροφιά (με τις ανάλογες συνθήκες) καλό θα ήταν να του βάλεις μια κούνια (τους αρέσει υπερβολικά) και ένα δυο απλά παιχνίδια για να παίζει...
😬Ξέρω, ξέρω, οι φίλοι ''καναρινάδες'' θα με πάρουν με τις λεμονόκουπες, αλλά εγώ αυτό θα έκανα.
Από την άποψη πως δεν του στερείς κάτι, ίσα ίσα του προσφέρεις κι άλλες ασχολίες δηλ να παίξει...
Όταν είχα καναρίνια, τα έβαζα κι εγώ σε μεγάλα κλουβιά, τα κοινωνικοποιούσα με τα σκυλιά, τα έβγαζα εκτός κλουβιών να πετούν...
Εδώ στο μεγάλο κλουβί το norwich (admiral) και στο μικρό κλουβί ως νεοαφιχθείς ο Πίπης (malinois)
ALL (768 x 1024).webp
. αργότερα είχαν από ένα μεγάλο κλουβί ο καθένας.
70.webp (τα οποία κληρονόμησαν τα parrotlets).

*Δεν χρειάζονται παρέα τα καναρίνια.** Δεν είναι δηλαδή όπως ορισμένα είδη παπαγάλων.
***Αν πάρεις ένα ακόμη αρσενικό, το πιθανότερο είναι να μαλώνουν με την πρώτη ευκαιρία.
*Εγώ πάλι🙂 ''διαφωνώ'', πιστεύω πως κάθε είδος ζωής έχει ανάγκη το είδος της, δεν ισχυρίζομαι πως υποφέρουν πχ τα μοναχικά καναρίνια, μια συντροφιά όμως τους προσφέρει άλλα ενδιαφέροντα και δίνει ''νόημα'' στη ζωή τους.
** Είναι που οι άνθρωποι δεν συνηθίζουν ν΄ασχολούνται με τα καναρίνια ως πετ, απλά και μόνο δηλ θέλουν να τ΄ακούν ή να θαυμάζουν τα χρώματα τους και δεν ασχολούνται με την αντίληψη, την νοημοσύνη και τις όποιες ''άλλες'' δυνατότητες τους...
***Συμφωνώ απόλυτα

Πολύ ωραίο. Να το χαίρεστε.
Το ζήτημα που εγείρεται στην περίπτωση που του πάρετε ένα άλλο καναρινάκι, είναι αυτό της μεταφοράς του νέου στη Σουηδία, υπό την έννοια ότι ίσως θα χρειαστεί χαρτιά, πιστοποιητικά. Οπότε πριν προβείτε (αν προβείτε εδώ στην Ελλάδα) σε απόκτηση νέου πουλιού, δείτε το θέμα της εισόδου του στη Σουηδία, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Back