Αναπαραγωγή Πεθαίνουν οι νεοσσοί από ζευγάρωμα πάτερα με κόρη και γιου με μάνα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης drafter
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλημερα εχω ζευγαρώσει ενα αρσενικο κλοστερ με 2 αδερφές της ίδιας ράτσας. Μπορω να ζευγαρώσει τα παιδια τους
μεταξύ τους; Ο αρσενικός δεν εχει βαθμό συγγένειας
 
Μπορω να ζευγαρώσει τα παιδια τους
μεταξύ τους;
Υπάρχει κάποιος λόγος που πρέπει να ζευγαρώσεις τα "πρώτα ξαδέρφια" μεταξύ τους;
 
Μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνεις ανταλλαγή με κάποιον άλλον που θα έχει το ίδιο θέμα με εσένα, ώστε να ανανεώσεις τα αίματα της εκτροφής σου και να μην κάνεις αιμομιξία;
 
Η ένωση συγγενικών πουλιών καλό είναι να αποφεύγεται και πρέπων θα ήταν να θεωρηθεί από όλους κάποια στιγμή ως κανόνας. Οι πιο πεπειραμένοι εκτροφείς ήδη γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα τέτοιας αναπαραγωγής με σκοπό τη διατήρηση των stantards της εκάστοτε ράτσας, μακροπρόθεσμα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά βελτίωση του σμήνους. Έχει καταντήσει βέβαια κανόνας στους πρωταθλητικούς κύκλους, αλλά κανείς τους δεν αναφέρει τα προβλήματα που προκύπτουν από το «κλείσιμο του αίματος» για την παραγωγή λίγων πουλιών - πρωταθλητών και πολλών άλλων προβληματικών (αναφερόμενος στον μετέπειτα κύκλο ζωής τους), όπου το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεταβιβάζεται αυτομάτως το πρόβλημα στον όποιον νέο κάτοχο αυτών των πουλιών.
Και κάπου εδώ, συμφωνώντας με τον Γιάννη,θα ρωτήσω και γω..
Υπάρχει λόγος που πρέπει να ζευγαρώσεις τα "πρώτα ξαδέρφια" μεταξύ τους;
 
Καλημερα εχω ζευγαρώσει ενα αρσενικο κλοστερ με 2 αδερφές της ίδιας ράτσας. Μπορω να ζευγαρώσει τα παιδια τους
μεταξύ τους; Ο αρσενικός δεν εχει βαθμό συγγένειας
Τα παιδιά αυτά είναι αδέρφια από πλευράς του πατέρα και πρώτα ξαδέρφια από πλευράς των μητέρων τους. Τουτέστιν ο βαθμός συγγένειας είναι πολύ μεγάλος και τα αποτελέσματα τέτοιου ζευγαρώματος θα είναι ό,τι χειρότερο από πλευράς υγείας, δυσπλασιών κλπ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κανείς.
Θα έλεγα λοιπόν όχι, δεν μπορείς και μην το κάνεις διότι οι απόγονοι ενδεχομένως με τεράστια πιθανότητα μάλιστα να ανατιμετωπίσουν φοβερά προβλήματα υγείας.
 
Back
Top