Αναπαραγωγή Πειράζει που έβαλα τα καναρίνια μου να ζευγαρώσουν τώρα καλοκαίρι

Themis gs

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2009
Μηνύματα
13
Πόλη
Λάρισα
Για σας. Μέχρι πριν 3 μέρες είχα μια καναρα μόνη της. Έτσι αποφάσισα να πάω σε ένα πετσοπ και να της πάρω έναν αρσενικό. Ο αρσενικός ήταν πυρωμένος ενώ η θηλύκια όχι. Από το πετσοπ μου είπαν να τα βάλω στο ίδιο κλουβί και ότι σε καμία εβδομάδα να ξαναέρθω για φωλιά. Αναρτιέμαι για δύο πράγματα:
1. Για το αν η εποχή είναι κατάλληλη για ζευγάρωμα
2. Και για το τι θα γίνει αφού η καναρα μου δεν είναι πυρωμένη.
 
1)Η εποχη ειναι ακαταλληλη λογω θερμοκρασιας και επισης σε λιγο αντιμετωπιζουν την εποχη της πτερροιας! Αυτο τα κουραζει και τα κανει ευαλλωτα στην ταλαιπωρια που εχει μια γεννα!
2)Η καναρα που δεν ειναι πυρωμενη ειναι καλο για να μην εχεις το διλλημα να τα ζευγαρωσες η οχι!

Φροντισε τα καλα ως την επομενη ανοιξη,ωστε να χαρεις αυτα και τους απογονους τους στο μελλον!
Καλοριζικος κι ο αρσενικος!
 
Θέμη μου, εκανες καποια βασικά λάθη:1. Αγορασες ένα πουλί και το έβαλες μαζί με το δικό σου χωρις να εφαρμόσεις την καραντίνα. Το νεο πουλί μπορεί να μεταφερει ασθένειες και να χασεις και το ήδη υπαρχων.
2. Το φορουμ σου δινει την ευκαιρία να μελετησεις ενα σωρό χρησιμα αρθρα πρίν προβεις σε λάθος ενέργειες και παρόλα αυτα δεν αξιοποιείς τις γνωσεις που σου προσφερονται. Πρώτα μελεταμε και μετα πράτουμε. 🙂

Δεν σε μαλώνω πολύ, αλλα αν διαβαζες προσεχτικά τις συζητησεις στο φόρουμ καθώς και τα αρθρα της αρχικής σελίδας, θα έβλεπες οτι έιναι μεγα λαθος η επιλογή της εποχής για ζευγάρωμα. Η αναπαραγωγη τελέιωσε και σε λιγο θα αρχισει η πτερόρροια.:)

Επιτρεψε μου να σου προτείνω μερικά χρησιμα αρθρα απο οπου και θα αντλήσεις πολύ σημαντικές πληροφορίες:
Απόκτηση νέων πουλιών
Ζευγάρωμα καναρινιών
Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου δώσατε και την επόμενη φορά θα διαβάζω περισσότερο για τους μικρούς μας φίλους.
 
Για σου Θέμη. Είναι πολύ ωραίο που αποφάσησες να αποχτήσης φτεροτούς φίλους. Δε θα το μετανιώσεις. Πρέπει όμως να είμαστε προσεχτικοί γιατί είναι ζωντανά κι αυτά και σήγουρα δεν θέλουμε να πάθουνε κακό. Έκανες πολύ καλά που μπήκες στο φόρουμ γιατί εδώ τα παιδια ξέρουν και μπορούν να βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς πάντα με καλή διαθεση και ενδιαφέρον. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τα πουλάκια σου και του χρόνου να τα δούμε ζευγαρομένα.
 
Back
Top