Ασθένειες Περίεργα "εξανθήματα" στα πόδια καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MaryPoo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MaryPoo

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2020
Μηνύματα
233
Πόλη
Λάρισα
Χαίρετε.. μήπως ξέρετε τι είναι αυτά τα "εξανθήματα", αλλοιώσεις (δεν ξέρω πως να τ αποκαλέσω) στα πόδια του; (Έχει σε πολλά σημεία των ποδιών του αλλά πίσω είναι πιο εμφανές)
Πολύ έχουμε ανησυχήσει!

39329-1.webp39329-2.webp
 
Καλησπέρα. Το καναρινάκι βρίσκετε σε προχωρημένο στάδιο ποδάγρας. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις, είναι να αντικατασταστήσεις τις πλαστικές πατηθρες που έχεις με ξύλινες σαν και αυτές
nobby-.jpg
Οι συγκεκριμένες πατηθρες θα το βοηθήσουν να γίνει γρηγορότερα καλά, και στο μέλλον δεν θα έχεις πάλι τέτοιου είδους πρόβλημα.
Περισσότερα εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Ποιες-είναι-οι-κατάλληλες-πατήθρες-για-καναρίνια.21737/
Μετά από την αντικατάσταση των πατηθρών, θα πρέπει να προμηθευτείς αυτήν την αλοιφή

Epithol.jpg

Λέγετε epithol. Δεν ξέρω πώς την χρησιμοποιούν ακριβώς, γιατί δεν την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά θα ανατρέξεις στις οδηγίες. Αν δεν βρεις την συγκεκριμένη αλοιφή, σίγουρα θα βρεις σε κάποιο κοντινό petshop αυτό το προϊόν.

tafarm_podagrine_.jpg

Το είχα χρησιμοποιήσει με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Είναι σε μορφή υγρού και έχει πινελάκι για την επάληψη. Όσο για την συχνότητα θα ανατρέξεις πάλι στις οδηγίες χρήσης.
Ελπίζω να βοήθησα, εύχομαι καλή ανάρρωση.
 
Ποδάγρα λέγεται η ακάρεα των ποδιών. Και εγώ θα σου πρότεινα την epithol (πάτα εδώ ). Κάνεις επάλειψη κάθε μέρα για 6 μέρες περίπου. Δεν βάζεις υπερβολική ποσότητα και προσπαθείς να αλείφεις από τα νύχια προς τα πάνω ώστε να ισχωρήσει η κρέμα στις φολίδες και να πεθάνουν τα ακάρεα από έλλειψη οξυγόνου. Προσοχή μην λερωσεις τα πούπουλα του πουλιού με την κρέμα. Πέρασε τα πόδια ανάμεσα από τα δάχτυλα για να μην ακουμπούν πόδια τα φτερά και τα λερώνουν. Καλύτερα να την βάλεις μισή ώρα πριν νυχτώσει για να μην ασχολειθεί πολύ το πουλί. Καλή θεραπεία.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κατά τη διάρκεια που θα ακολουθήσεις τη θεραπεία με επιθόλ, καλό θα ήταν να αλλάζεις καθημερινά τις πατήθρες με άλλες καθαρές. Αυτό για να μην κολλάει πάλι το πουλάκι (να μην επαναμολύνεται). Το ίδιο και για τα άλλα σημεία που πατά, π.χ. τα πατηθράκια από τις ταΐστρες, καλό θα ήταν να τα περνάς καθημερινά με ένα πανάκι με νερό και ξύδι ή αν μπορείς επίσης να αντικαθιστάς τις ταΐστρες. Με άλλα λόγια θα χρειαστείς επικουρικά τα διπλά σύνεργα από πατήθρες και ταΐστρες.
Επίσης θεωρώ ότι στη θέση σου δεν θα άλλαζα τις πλαστικές πατήθρες με ξύλινες όσο το πουλάκι βρίσκεται σε θεραπεία, διότι όπως και να το κάνουμε το ξύλο είναι πιο πορώδες από το πλαστικό, και κάποια ακάρεα θα μπορούσαν ενδεχομένως να παραμένουν μέσα σε πόρους του ξύλου. Στη συνέχεια και μετά την αποθεραπεία του πτηνού, φυσικά θα χρησιμοποιούσα τις ξύλινες πατήθρες που σου υπέδειξαν
 
Δεν είναι θέμα... Αν είναι να γίνει καλά το πουλάκι, θα τα προσέξουμε όλα! Ευχαριστώ πάρα πολύ!
[automerge]1596555233[/automerge]
Μήπως θα πρέπει να προστεθεί και κάτι στη διατροφή τ για να τ βοηθήσει ή αρκεί η επιθολ, οι πατούσες και η καθαριότητα;
[automerge]1596555307[/automerge]
*πατιθρες
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πήγα χθες να πάρω επιθολ ρωτώντας σε ένα κτηνιατρείο και επειδή ο γιατρός μάλλον δεν είχε ιδέα με έστειλε σε ένα pet shop. Και τελικά κατέληξα με μια αλοιφή tabernil pomada...μου είπε ότι είναι αποτελεσματική... είπα να την δοκιμάσω για την ώρα... ωστόσο έχω μια απορία...οι οδηγίες λένε ότι για αρχή πρέπει να την βάζω τρεις φορές τη μέρα... μια φορά την έβαλα σήμερα για πρωί και ένιωθα ότι το πουλάκι θα μας μείνει! Δ έχω δει πιο αγχωμενο πουλί! Φοβάμαι μήπως μας πάθει τίποτα από το στρες...Τι κάνω; Καμία ιδέα; Κάποιος ίσως που την έχει χρησιμοποιήσει αυτή την αλοιφή;
 
οι οδηγίες λένε ότι για αρχή πρέπει να την βάζω τρεις φορές τη μέρα... μια φορά την έβαλα σήμερα για πρωί και ένιωθα ότι το πουλάκι θα μας μείνει
Τώρα με τη ζέστη είναι ακόμη πιο δύσκολα. Τα πουλιά ακόμη και σε ανάπαυση αναπνέουν με τρελούς ρυθμούς, πόσο μάλλον όταν προσπαθούμε να τα πιάσουμε.

Ένα από τα πλεονέκτημα της epithol είναι ότι με μια εφαρμογή κάθε βράδυ φαίνεται να είναι αποτελεσματική σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν η pomada χρειάζεται να μπαίνει τρεις φορές την ημέρα, ίσως βοηθούσε το να μεταφέρεις το πουλί σε ένα μέρος που έχει δροσιά και ηρεμία ώστε να μη φτάνει στα όρια του όπως όταν το πιάνεις μέσα στη ζέστη.
 
Σήμερα είναι δεύτερη μέρα που της βάλαμε αλοιφή... νομίζω είναι πολύ καλύτερα από θέμα άγχους... υποθέτω και μόνο που έχει όρεξη για φαγητό και είναι δραστήρια καλά πάει, έτσι;
Επιπλέον παρατήρησα αυτό στ μάτι της.IMG_20200806_152109~2.webp
Μήπως έχει σχέση με τα ακάρεα στα πόδια της;
 
Back
Top