Ασθένειες Περίεργη κίνηση καναρινιού σαν να έχει λόξιγκα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sakis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν κατάλαβα καλά απ την περιγραφή σου ο φτερωτός σου φίλος απλά φούσκωσε γιατί ήθελε να στεγνώσει και αυτό π ου λες σαν λόξιγκα υποθέτω πως είναι αυτό που κάνουν όταν έχουν νερό στα ρουθούνια και θέλουν να το βγάλουν. Το κάνουν πολλά απ τα καναρίνια μου αμέσως μετά το μπάνιο. Δε θα έλεγα πως είναι κάτι ανησυχητικό... Το ότι κάθισε στο ένα πόδι το έκανε για να ξεκουραστεί και να στεγνώσει. Συνήλθε μόλις στέγνωσε αρκετά..


Αν κατάλαβα καλά πάλι απ την περιγραφή σου αυτό μου πάει το μυαλό σε δυσκοιλιότητα. Δώστου λίγο αγγουράκι που έχει πολλά υγρά, και θα τον βοηθήσει!


Μήπως αυτή τη συμπεριφορά την συνδυάζει με καθάρισμα και "ξεψείρισμα" των φτερών του; Το κάνουν τα καναρίνια! Και είναι φυσιολογικό! Κάθονται και πιάνουν ένα ένα φτερό και το καθαρίζουν και φουσκώνουν και τινάζονται... όλα αυτά δεν είναι δείγμα ασθένειας αλλά το καθημερινό τους στρώσιμο των φτερών!


Κοιμάται την ημέρα; Ποιες ώρες της ημέρας κοιμάται; Αν είναι μεσημεριανές ώρες είναι απόλυτα φυσιολογικό! Ειδικά τώρα που έχει αρχίσει και κάνει ζέστη τα μεσημέρια. Αν κοιμάται πρωινές ή απογευματινές ώρες τότε ναι είναι ανησυχητικό...


Απ ότι διαβάζω απ το θέμα σου το έχεις το καναρινάκι σου σαν μωρό και το φροντίζεις πάρα πολύ και το αγαπάς! Και μπράβο σου! Είμαι σίγουρη λοιπόν πως δεν το χτυπάνε και ρεύματα αέρα μέσα στο σπίτι οπότε αποκλείω το κρύωμα.

Εγώ πιστεύω συνοψίζοντας πως όλα αυτα που κάνει είναι μέρος του στεγνώνομαι καθαρίζομαι μετά το μπάνιο. Ούτε αναπνευστικό ούτε τίποτα... Και πολλές φορές και τα καναρίνια μας έχουν παραξενιές! Δηλαδή αυτός μπορεί να είναι κάποιος τρόπος που χαλαρώνει τα μεσημέρια! Δεν είναι κακό! Και εγώ έχω καναρίνι (μεγάλος βέβαια σε ηλικία) που μισή ώρα πριν νυχτώσει έχει ήδη κοιμηθεί! Απλά κοιμάται με τις κότες ο παππούλης 😀
Για μένα κάνε αυτό:

Και αν δεις πως συνεχίζει και είναι μια χαρά κινητικός και μόλις κάνει μπάνιο φουσκώνει και έχει λόξιγκα τότε είναι περίεργος ο τρόπος που στεγνώνεται! 😛 Και τον Νοέμβρη έλα να σου δώσω και ένα θηλυκό να τον ζευγαρώσεις να του φύγουν όλα αυτά! 😛
Ευχαριστω

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Όντως τον προσέχω πολύ τον μικρούλη! Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά! Όσο για το προξενιό... Θα τον ρωτησω και δεν νομίζω να αρνηθεί !

Κατάλαβα, πολύ σωστά τότε!
Οπότε αφού ο γιατρός το βρήκε καλά, λέμε μήπως έχει κανένα κρυωματάκι, ως εκ τούτου δεν χάνεις κάτι να του δώσεις μερικές μέρες αφέψημα από κάποιο βότανο, ρίγανη χαμομήλι, θυμάρι κτλ. Ίσως το χαμομήλι του φέρει επιπλέον υπνηλία αλλά θα το ξέρεις. Ρίξε μια ματιά στο άρθρο για την πρόληψη και τον τρόπο παρασκευής των αφεψημάτων.
Περαστικά στο "παπάκι" σου :)

Καλησπέρα κυρια Μαρία! Είστε δίκιο το καναρίνι μου είναι κρυομενο! Παίρνει αντιβιωση! Θα μπορούσατε να με βοηθήσεις λίγο ακόμα; Ο γιατρός είπε μετά να πάρει προβιοτικο 4 μέρες και πολύ βιταμίνες 7 μέρες! Δεν μου είπε όμως με ποια σειρά! Πρώτα το προβιοτικο; Πήρα της chevita που είδα ότι το προτιμάτε όλοι εσείς που γνωρίζετε από αυτά ! Το φακελάκι όταν ανοιχτεί μπορεί να χρησιμο ποιηθει και την άλλημεμέρα; Είτε το πετάω ; Ευχαριστώ!
 
Τι εννοείς Μαρία, για το οτι χάνουμε στοιχεία;
Τώρα είδα την ερώτησή σου Γιάννη μου, ναι θεωρώ το τρεχούμενο νερό πιο πλήρες στοιχείων από τα εμφιαλωμένα και πολλά πιθανά προβλήματα των εμφιαλωμένων που θα βγούμε εκτός αν το αναλύσουμε εδώ.

ο γιατρός είπε μετά να πάρει προβιοτικο 4 μέρες και πολύ βιταμίνες 7 μέρες! Δεν μου είπε όμως με ποια σειρά! Πρώτα το προβιοτικο; Πήρα της chevita που είδα ότι το προτιμάτε όλοι εσείς που γνωρίζετε από αυτά ! Το φακελάκι όταν ανοιχτεί μπορεί να χρησιμο ποιηθει και την άλλημεμέρα; Είτε το πετάω ;
Πρώτα προβιοτικό, στην συνέχεια βιταμίνες. Μπορείς να διπλώνεις το φακελλάκι με την υπόλοιπη σκόνη και να το χρησιμοποιείς την επομένη.
 
Πρώτα προβιοτικό, στην συνέχεια βιταμίνες. Μπορείς να διπλώνεις το φακελλάκι με την υπόλοιπη σκόνη και να το χρησιμοποιείς την επομένη.
Χίλια ευχαριστώ ! Διάβασα πολλά άρθρα και ποστ από το φόρουμ σας και αν δεν κάνω λάθος ή δόση που προτείνεται για το προβιοτικο είναι 0,25; Σε ποτιστρα 100ml; Ευχαριστω για την αμεση βοηθεια σας!
 
Η περιγραφή του προϊόντος, λέει ένα φακελάκι στα 2 λίτρα. Άρα στα 100ml πρέπει να βάλεις το 1/20 όχι το 1/4. Λες να κάνω λάθος λογαριασμό; :)
Μαρία σκέτο σε παρακαλώ και στον ενικό, με βολεύει :)
 
Η περιγραφή του προϊόντος, λέει ένα φακελάκι στα 2 λίτρα. Άρα στα 100ml πρέπει να βάλεις το 1/20 όχι το 1/4. Λες να κάνω λάθος λογαριασμό; :)
Μαρία σκέτο σε παρακαλώ και στον ενικό, με βολεύει :)
Ευχαριστώ Μαρία! Να είσαι καλά που με βοηθάς! Τα μισά λένε οι γιατροί και πάντα βιάζονται! Όμως τα πουλάκια είναι τόσο μικρά και ευαίσθητα που φοβάμαι συνεχώς μην κάνω κάποιο λάθος! Καλό βράδυ! Έχεις ευχαριστίες και από το σακη μου και από μένα (ελπίδα λεγομαι )
 
Τίποτα :)
Βάλε το όνομά σου στο προφίλ μην σε περνάμε για αγόρι :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: sakis
ειπε 7 μερες αντιβιοση 4 προβιοτικο και 7 βιταμινες
δεν μου είπε όμως με ποια σειρά! Πρώτα το προβιοτικο;
θα ακολουθήσεις το σχήμα που σου είπε ο γιατρός δηλαδή 7 μέρες αντιβίωση - 4 μέρες προβιοτικό - 7 μέρες αντιβίωση και μετα τις 18 αυτές μέρες μπορείς για 5-7 μέρες να δίνεις κάθε μέρα βιταμίνες στο νεράκι να πάρει τα πάνω του.

το προβιοτικο ειναι φακελακι πως θα μετρησω τα 0,25 του γραμμαριου;
Το φακελάκι πόσα γραμμάρια έχει μέσα;

υποθρτω οτι το φακελακι αφου ανοιχτει το πεταω. Δεν κραταει ως την αλλη μερα φανταζομαι γιατι πεθαινουν οι ζωντανοι οργανισμοι του;
το φακελάκι όταν ανοιχτεί μπορεί να χρησιμο ποιηθει και την άλλημεμέρα; Είτε το πετάω ;
Αν μπει στο νερό δεν κρατάει.. αν διπλώσεις το φακελάκι δε θα χαλάσει!
 
θα ακολουθήσεις το σχήμα που σου είπε ο γιατρός δηλαδή 7 μέρες αντιβίωση - 4 μέρες προβιοτικό - 7 μέρες αντιβίωση και μετα τις 18 αυτές μέρες μπορείς για 5-7 μέρες να δίνεις κάθε μέρα βιταμίνες στο νεράκι να πάρει τα πάνω του.

Το φακελάκι πόσα γραμμάρια έχει μέσα;
Καλημέρα! Ευχαριστώ ! Ο γιατρός είπε 7 μέρες αντιβιωση 4 προβιοτικο και 7 βιταμίνες! Όχι ξανά αντιβιωση! Το φακελάκι εχει5 γραμμάρια και του δίνω 0,25 του γραμμαρίου!
 
ο γιατρός είπε 7 μέρες αντιβιωση 4 προβιοτικο και 7 βιταμίνες! Όχι ξανά αντιβιωση! Το φακελάκι εχει5 γραμμάρια και του δίνω 0,25 του γραμμαρίου!
Τέλεια τότε! Να ακολουθήσεις τις συμβουλές του γιατρού!
 
  • Like
Αντιδράσεις: sakis
Καλησπέρα! Θα χρειαστω και πάλι την πολύτιμη βοήθειά σας! Το καναρίνι μου πήρε επτά μερεςaviomicyne τέσσερις μέρες προβιοτικο chevita και σήμερα είναι στην τέταρτη μέρα πολύ βιταμίνες! Ενώ μεχρι χθες έδειχνε θεραπευμένος σήμερα πάλι τα ίδια! Ξύπνησε και άρχισε λοξυγγα έχοντας μία περίεργη στάση στο κλαδί! Τεντώνει το κεφάλι ευθεία μπροστά, οχι πάνω, και την ουρά ευθεία πίσω,όχι κάτω, και κάνει τινάγματα σα λοξυγγα προς τα μπρος με το ράμφος κλειστό χωρίς να κάνει θόρυβο! Το μεσημέρι φούσκωσε πάλι μισοκλεισε τα μάτια σα να πονά και σήκωσε το δεξί πόδι! Του αναψα αμέσως αεροθερμο και συνήλθε! Τραγουδάει συνεχώς!βραχνιασμα παρουσιάζει μόνο το πρωί λίγο! Τις άλλες ώρες φωνή καμπάνα! Κουτσουλιές κανονικές τρώει κανονικά ! Τι να κάνω ;έτσι ξεκίνησε και την προηγούμενη φορά και χειροτέρευε μέχρι που πήρε αντιβιωση! Όμως κάνει να ξανά πάρει; Την ίδια;αφού δεν έγινε τελείως καλά άλλωστε! Ευχαριστω
 
Το πουλάκι σου το έχει δει γιατρός, οπότε το καλύτερο είναι αφού η κατάσταση του δε βελτιώθηκε να το ξαναδεί ή τουλάχιστον να επικοινωνησεις μαζί του τηλεφωνικά για να σε καθοδηγήσει πως θα συνεχίσεις.
 
Το καναρίνι μου πήρε επτά μερεςaviomicyne τέσσερις μέρες προβιοτικο chevita και σήμερα είναι στην τέταρτη μέρα πολύ βιταμίνες!
Το σχήμα που ακολουθούμε γενικά με τα πτηνά είναι 7 μέρες αντιβίωση (αν χρειάζεται αντιβίωση) - 5 μέρες προβιοτικό - 7 μέρες πάλι επανάληψη της αντιβίωσης - και μετά μια εβδομάδα βιταμίνες. Η αντιβίωση πάντα δίνεται μετά από λίγες μέρες επαναληπτικά. Αλλά απ την στιγμή που ο γιατρός σου έδωσε άλλο σχήμα θα πρέπει να πάρεις τηλ όπως σου είπε η Παναγιώτα. Και πες του και αυτό που σου είπα να δούμε τι θα σου πει..
 

Σχετικά θέματα

Back
Top