ΕυχαριστωΑν κατάλαβα καλά απ την περιγραφή σου ο φτερωτός σου φίλος απλά φούσκωσε γιατί ήθελε να στεγνώσει και αυτό π ου λες σαν λόξιγκα υποθέτω πως είναι αυτό που κάνουν όταν έχουν νερό στα ρουθούνια και θέλουν να το βγάλουν. Το κάνουν πολλά απ τα καναρίνια μου αμέσως μετά το μπάνιο. Δε θα έλεγα πως είναι κάτι ανησυχητικό... Το ότι κάθισε στο ένα πόδι το έκανε για να ξεκουραστεί και να στεγνώσει. Συνήλθε μόλις στέγνωσε αρκετά..
Αν κατάλαβα καλά πάλι απ την περιγραφή σου αυτό μου πάει το μυαλό σε δυσκοιλιότητα. Δώστου λίγο αγγουράκι που έχει πολλά υγρά, και θα τον βοηθήσει!
Μήπως αυτή τη συμπεριφορά την συνδυάζει με καθάρισμα και "ξεψείρισμα" των φτερών του; Το κάνουν τα καναρίνια! Και είναι φυσιολογικό! Κάθονται και πιάνουν ένα ένα φτερό και το καθαρίζουν και φουσκώνουν και τινάζονται... όλα αυτά δεν είναι δείγμα ασθένειας αλλά το καθημερινό τους στρώσιμο των φτερών!
Κοιμάται την ημέρα; Ποιες ώρες της ημέρας κοιμάται; Αν είναι μεσημεριανές ώρες είναι απόλυτα φυσιολογικό! Ειδικά τώρα που έχει αρχίσει και κάνει ζέστη τα μεσημέρια. Αν κοιμάται πρωινές ή απογευματινές ώρες τότε ναι είναι ανησυχητικό...
Απ ότι διαβάζω απ το θέμα σου το έχεις το καναρινάκι σου σαν μωρό και το φροντίζεις πάρα πολύ και το αγαπάς! Και μπράβο σου! Είμαι σίγουρη λοιπόν πως δεν το χτυπάνε και ρεύματα αέρα μέσα στο σπίτι οπότε αποκλείω το κρύωμα.
Εγώ πιστεύω συνοψίζοντας πως όλα αυτα που κάνει είναι μέρος του στεγνώνομαι καθαρίζομαι μετά το μπάνιο. Ούτε αναπνευστικό ούτε τίποτα... Και πολλές φορές και τα καναρίνια μας έχουν παραξενιές! Δηλαδή αυτός μπορεί να είναι κάποιος τρόπος που χαλαρώνει τα μεσημέρια! Δεν είναι κακό! Και εγώ έχω καναρίνι (μεγάλος βέβαια σε ηλικία) που μισή ώρα πριν νυχτώσει έχει ήδη κοιμηθεί! Απλά κοιμάται με τις κότες ο παππούλης
Για μένα κάνε αυτό:
Και αν δεις πως συνεχίζει και είναι μια χαρά κινητικός και μόλις κάνει μπάνιο φουσκώνει και έχει λόξιγκα τότε είναι περίεργος ο τρόπος που στεγνώνεται! Και τον Νοέμβρη έλα να σου δώσω και ένα θηλυκό να τον ζευγαρώσεις να του φύγουν όλα αυτά!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Όντως τον προσέχω πολύ τον μικρούλη! Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά! Όσο για το προξενιό... Θα τον ρωτησω και δεν νομίζω να αρνηθεί !
Κατάλαβα, πολύ σωστά τότε!
Οπότε αφού ο γιατρός το βρήκε καλά, λέμε μήπως έχει κανένα κρυωματάκι, ως εκ τούτου δεν χάνεις κάτι να του δώσεις μερικές μέρες αφέψημα από κάποιο βότανο, ρίγανη χαμομήλι, θυμάρι κτλ. Ίσως το χαμομήλι του φέρει επιπλέον υπνηλία αλλά θα το ξέρεις. Ρίξε μια ματιά στο άρθρο για την πρόληψη και τον τρόπο παρασκευής των αφεψημάτων.
Περαστικά στο "παπάκι" σου :)
Καλησπέρα κυρια Μαρία! Είστε δίκιο το καναρίνι μου είναι κρυομενο! Παίρνει αντιβιωση! Θα μπορούσατε να με βοηθήσεις λίγο ακόμα; Ο γιατρός είπε μετά να πάρει προβιοτικο 4 μέρες και πολύ βιταμίνες 7 μέρες! Δεν μου είπε όμως με ποια σειρά! Πρώτα το προβιοτικο; Πήρα της chevita που είδα ότι το προτιμάτε όλοι εσείς που γνωρίζετε από αυτά ! Το φακελάκι όταν ανοιχτεί μπορεί να χρησιμο ποιηθει και την άλλημεμέρα; Είτε το πετάω ; Ευχαριστώ!