Ασθένειες Περίεργη συμπεριφορά καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ameli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ameli

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιουν 2021
Μηνύματα
312
Πόλη
Ιωάννινα
Καλησπέρα και καλή Αναστάση. Όσοι έχουν διαβάσει το προηγούμενο post μου ξέρουν ότι το καναρίνι μου είχε χάσει αρκετά φτερά τα οποία μετά από θεραπεία 10 ημερών ξανά ανέκτησε. Επιστρέφω σήμερα όμως με κάτι το οποίο μπορεί να μην είναι τόσο τρομακτικό όσο το χάσιμο σχεδόν όλων του των φτερών αλλά είναι εξίσου αξιοπερίεργο. Πριν προχωρήσω παρακάτω όμως θα ήθελα να σημειώσω ότι μετά την θεραπεία δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στην φροντίδα του . Έτρωγε φρούτα, λαχανικά και αυγό όχι κάθε μέρα αλλά κάθε δυο μέρες πχ θα του έδινα και από κάτι ( δεν έδινα μπανάνα περισσότερο από μια φορά στην εβδομάδα έδινα κυρίως αγγούρι και μήλο ή ακτινίδιο) επίσης είχε μπανάκι καθώς και καθαριότητα σε καθημερινή βάση. Σιγά σιγά όμως άρχισε να έχει μια αρκετά παράξενη θα έλεγα συμπεριφορά. Έχει όρεξη για φαγητό και για νερό όπως πάντα και παίζει με τα κάγκελα και το νερό όπως έκανε και παλιά όμως σχεδόν την μισή μέρα την περνάει σε ένα κλαδάκι ( η θα κοιμάται η θα κοιτάει γύρω η θα πλένεται) και με ανησυχήσει αυτό. Τις τελευταίες μέρες φουσκώνει τα φτερά των ποδιών τόσο που σχεδόν δεν φαίνονται. ( και το ένα πόδι του το έχει χαλαρό ενώ δεν δεν έχει κάτι) Ωστόσο οι κενωσεις του είναι φυσιολογικές και κοιμάται πάντα στο ένα πόδι. Επιπλέον έχει σταματήσει να κελαηδάει. Το κάνει μόνο το πρωί αλλά όχι κανονικό τραγούδι ένα τσίου κάθε μισό λεπτό. Σήμερα τον έβγαλα λίγο στο μπαλκόνι μπας και νιώσει καλύτερα μιας που είχε και ήλιο αλλά το μόνο που έκανε ήταν η να στέκεται και να κοιτάει η να φουσκώνει όσο περισσότερο μπορεί και να απλώνει το δεξί του φτερό και να τεντώνει προς τα εμπρός το κεφάλι του με σηκωμένο το αντίστοιχο πόδι και τεντωμένα τα φτερά της ουράς. Άμα ξέρει κάποιος τι είναι αυτό θα εκτιμούσα πολύ να το αναφέρει. Ευχαριστώ καλή συνέχεια.
 
( η θα κοιμάται η θα κοιτάει γύρω η θα πλένεται
Η συμπεριφορά του δεν είναι φυσιολογική ειδικά το να κοιμάται ενώ ακόμα έχει ήλιο, ούτε το να κάθεται στο κλαδί συνέχεια χωρίς να κάνει τίποτα. Αυτό δείχνει ότι έχει κάποια ασθένεια. Γενικά τέλος πάντων η συμπεριφορά του δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Να ξαναπώ ότι ούτε καμιά αντιβίωση ούτε κανένα φάρμακο θα δώσεις αν δεν μάθουμε τι έχει. Επίσης να πω ότι στην πτεροροια είναι φυσιολογικό να μην κελαηδάει.
[automerge]1650720503[/automerge]
Σήμερα τον έβγαλα λίγο στο μπαλκόνι μπας και νιώσει καλύτερα μιας που είχε και ήλιο αλλά το μόνο που έκανε ήταν η να στέκεται και να κοιτάει η να φουσκώνει όσο περισσότερο μπορεί και να απλώνει το δεξί του φτερό και να τεντώνει προς τα εμπρός το κεφάλι του με σηκωμένο το αντίστοιχο πόδι και τεντωμένα τα φτερά της ουράς
Σήμερα τον έβγαλα λίγο στο μπαλκόνι μπας και νιώσει καλύτερα μιας που είχε και ήλιο αλλά το μόνο που έκανε ήταν η να στέκεται και να κοιτάει η να φουσκώνει όσο περισσότερο μπορεί και να απλώνει το δεξί του φτερό και να τεντώνει προς τα εμπρός το κεφάλι του με σηκωμένο το αντίστοιχο πόδι και τεντωμένα τα φτερά
Το να τεντώνει τα φτερά και το πόδι και να ανοίγει την ουρά όταν το έχεις στον ήλιο είναι επίσης φυσιολογικό γιατί προσπαθεί να πάρει τη βιταμίνη D.
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Επίσης να πω ότι στην πτεροροια είναι φυσιολογικό να μην κελαηδάει.
Είναι φυσιολογικό και για την παθολογική πτεροροια ?
Επίσης όταν είπα κοιμάται εννοούσα το μεσημέρι γιατί την υπόλοιπη ώρα η θα κοιτάει γύρω η θα πλένεται. Μήπως έχει bloody feather? Γιατί έχει ένα κόλλημα να πλένει την δεξιά του φτερούγα.
 
Είναι φυσιολογικό και για την παθολογική πτεροροια
Πολλές φορές ναι.
Ούτε το μεσημέρι είναι φυσιολογικό να κοιμάται, υπό κανονικές συνθήκες κοιμούνται μονό το βράδυ.

Μήπως έχει bloody feather? Γιατί έχει ένα κόλλημα να πλένει την δεξιά του φτερούγα
Βλέπεις τίποτα ύποπτο πάνω στο φτερό του;
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@CHRISV Δεν ξέρω πάντως έχω διαβάσει σε πολλά posts ότι είναι φυσιολογικός ο υπνος το μεσημέρι ( το έκανε πάντα αυτό απλά τώρα το κάνει και σε συνδιασμό με τα υπόλοιπα γι'αυτό ανησυχώ ) . Όσο για την φτερουγα μου φάνηκε ότι είδα ένα φτερό το οποίο είχε τον σκελετό του κάπως κόκκινο. Αμα έχει bloody feather δυσκολεύει πολυ το πράγμα...
 
Το κάνει μόνο το πρωί αλλά όχι κανονικό τραγούδι ένα τσίου κάθε μισό λεπτό. Σήμερα τον έβγαλα λίγο στο μπαλκόνι μπας και νιώσει καλύτερα μιας που είχε και ήλιο αλλά το μόνο που έκανε ήταν η να στέκεται και να κοιτάει η να φουσκώνει όσο περισσότερο μπορεί και να απλώνει το δεξί του φτερό και να τεντώνει προς τα εμπρός το κεφάλι του με σηκωμένο το αντίστοιχο πόδι και τεντωμένα τα φτερά της ουράς.
Αυτή είναι φυσιολογική συμπεριφορά όταν έρχονται σε επαφή με τον ήλιο, με το φούσκωμα και το τέντωμα επιτρέπουν στον ήλιο να φτάσει στο σώμα τους.
100_1825.webp
 
Αυτή είναι φυσιολογική συμπεριφορά όταν έρχονται σε επαφή με τον ήλιο, με το φούσκωμα και το τέντωμα επιτρέπουν στον ήλιο να φτάσει στο σώμα τους.
View attachment 88186
Ουφφ ευτυχώς. Ναι όμως τα υπόλοιπα γιατί συμβαίνουν?
 
Η εξέλιξη δεν είναι και τόσο καλή. Έχει αρχίσει πάλι να χάνει πούπουλα και φτερά βέβαια όχι παρά πολλά αλλά χάνει. Όρεξη έχει τώρα τρώει πάντως εξακολουθεί να έχει αυτήν την συμπεριφορά. Να απευθυνθώ σε κτηνίατρο? Την προηγούμενη φορά που το έκανα το πουλί ( παπαγάλος) είχε διάρροια και είπε ότι είναι τα υγρά από τον οργανισμό του 😐 ( τελικά ήταν διάρροια και στο τέλος πέθανε) . Γενικά πτηνίατρος εδώ πέρα πολύ δύσκολο. Μήπως να αρχίσω ξανά την αγωγή anti stress? Αυτή την στιγμή πάντως παίζει και κάνει τα κόλπα του ( παίρνει τα αποξηραμένα φρούτα από την τροφή και πετάει στο κλαδάκι του και τα τρώει σιγά σιγά κόβοντας τα σε κομματάκια και αφήνοντας τα σε ένα σημείο του κλαδιού για να τα φάει μετά 😝)
 
Έχει αρχίσει πάλι να χάνει πούπουλα και φτερά βέβαια όχι παρά πολλά αλλά χάνει.
Αυγό και αυγοτροφή δίνεις ?
Πολυβιταμίνες έχεις ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Πολυβιταμίνες δεν έχει εδώ πέρα που μένω πρέπει να πάω αρκετά μακριά για να βρώ οπότε σκέφτομαι να παραγγείλω. Όσο για την αυγοτροφή έχει μέσα η τροφή του οπότε ο κτηνίατρος μου είπε ότι η περεταίρω δεν χρειάζεται. Αυγό δεν έχω ξαναδώσει από τότε που είχε το θέμα με τα φτερά ούτε μπάνιο . Ήθελα να του βάλω σήμερα να κάνει μπανάκι αλλά είπα να μην τον στρεσάρω βάζοντας τα χέρια μέσα στο κλουβί...
 
Αυγό δεν έχω ξαναδώσει από τότε που είχε το θέμα με τα φτερά ούτε μπάνιο
Η τροφή του φαίνεται ότι είναι από τις πιο πλήρεις.
Καταναλώνει όλη την ποσότητα που του βάζεις στην ταΐστρα ?
Λαχανικά περιλαμβάνει η διατροφή του ?
Έχει καθημερινή επαφή με το φυσικό φως ?
Αυγό δεν έχω ξαναδώσει από τότε που είχε το θέμα με τα φτερά ούτε μπάνιο .
Στην θέση σου θα έδινα και βραστό αυγό 2 φορές την εβδομάδα και καθημερινά μπάνιο για 20 λεπτά πρωινές ώρες.
Ανέβασε μια κοντινή φωτογραφία του.
 
Ναι καταναλώνει όλη την ποσότητα από την ταΐστρα. Λαχανικά και φρούτα του δίνω ανά μέρα η και καθημερινά ανάλογα. Καθημερινή επαφή με το φυσικό φως όχι δεν έχει. Όταν προλαβαίνω βγαίνω έξω στο μπαλκόνι και κάθομαι μαζί του μόνο τότε το βλέπει ο ήλιος. Αλλιώς όχι δεν τολμάω να τον αφήσω μόνο του έξω η γειτονιά μου είναι γεμάτο καρακάξες μια κισσες. Επίσης θα φροντίσω να εφαρμόσω την συμβουλή σας. Από άυριο θα αρχίσω να του βάζω μπανάκι κάθε μέρα και μέσα στην εβδομάδα δυό φορές αυγό. Ευχαριστώ και συγνώμη για το προχωρημένο της ώρας.
 
πάντως έχω διαβάσει σε πολλά posts ότι είναι φυσιολογικός ο υπνος το μεσημέρι

Για κανε μας link 2-3 από τα πολλά posts που αναφέρουν κάτι τέτοιο.
 
@Tony Forpus Δεν έχω να αποδείξω τίποτα αυτό που μου ζητάς να κάνω είναι άσκοπο. Γιατί να πω ψέματα? Νομίζεις έχω όρεξη να το παιζω ότι ξέρω από πουλια? Τα βασικά ξέρω. Και πάντα προσπαθώ το καλυτερο που στην συγκεκριμένη περιπτωση είναι να ψάχνομαι και να ρωτάω τον ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ. Αλλά επειδή θα ήταν καλό να καταλάβεις επιτέλους ότι δεν απευθυνεσαι σε ένα 5 χρόνο και ότι δεν έχω όρεξη να λέω βλακείες ορίστε ένα από αυτά :
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-04-25-21-43-17-217_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-04-25-21-43-17-217_com.android.chrome.webp
    134,6 KB · Προβολές: 21
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Ameli

Προσωπικά αυτές τις σάλτσες που γράφεις τις προσπερνω γιατί είναι και βαρετές ανάμεσα σε άλλα.

Το συγκεκριμένο θέμα από το οποίο έβαλες συγκεκριμένο screenshot και όχι όλο το θέμα φυσικά,προκύπτει ότι ο μη φυσιολογικός υπνος ύπνος κατά την διάρκεια της ημερας που περιγράφει ο θεματοδετης οφείλεται σε ασθένεια όπως πιστοποιησε και ο γιατρός.


Και επειδή με ρωτησες πιο πανω αν πιστεύω ότι είναι βλακείες αυτά που γράφεις,θα σου πω ότι δεν χρειάζεται καν να απαντήσω.
 
@Ameli Καλημέρα. Πως πάει το πουλάκι;
Καλησπέρα. Λοιπόν η κατάσταση αρχίζει να καλυτερεύει. Πλέον έχει αρχίσει να κελαηδάει ξανά και κάνει πάταγο. Επίσης φτερά σταμάτησε να χάνει και γενικά έχει πολύ ενέργεια. Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν 😉
 
Back
Top