Ασθένειες Περίεργη συμπεριφορά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sandy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sandy

PB Member
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας! Με λένε Σάντυ και είμαι νέα στο φόρουμ σας. Έχω τρία αρσενικά καναρίνια και ένα θηλυκό. Το θηλυκό τώρα τελευταία μοιάζει να είναι άρρωστο. Κάθεται φουσκωμένο και κοιμάται στο πάτωμα του κλουβιού του. Ειδικά όταν ξυπνάει μοιάζει ανίκανο να κινηθεί. Παρόλα αυτά, ανεβαίνει στα κλαράκια για να φάει και να πιει νερό και όταν πλησιάζω, μοιάζει να ζωντανεύει περισσότερο. Ξέρετε τι μπορεί να έχει; Μήπως επειδή είναι περίοδος αναπαραγωγής και ακούει τα αρσενικά να κελαηδάνε έχει αυτή τη συμπεριφορά; Θα εκτιμούσα πολύ οποιαδήποτε βοήθεια. Ευχαριστώ!

Ηλικία Πουλιού:
Φύλο:
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός):
Θερμοκρασία Χώρου:
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού:
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων:
Διατροφή:
Αξιολόγηση Περιττωμάτων:
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):
Κινητικότητα:
Τρέφεται Κανονικά:
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):
Προηγηθείσα Θεραπεία:
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):
Παρατηρήσεις:
Συμπληρωσε την παραπανω φορμα και τα λεμε

Γεια σου Σαντυ... Το φουσκωμα και το οτι καθεται στον πατο του κλουβιου ειναι ενδειξεις ασθενειας. Πηγαινε την σε ενα κτηνιατρο. Τα θηλυκα δεν.. "μελαγχολουν"... Την περιοδο της αναπαραγωγης...
Τσεκαρισε επισης τα περριτωματα να δεις... (πρασινα... Πολυ υγρα)... Ποτε ξεκινησε; Αν εχει αδυνατησει...Αλλα πηγαινε σε γιατρο.Αμεσα.

Συμφωνώ με την κυρία Σοφία. Μπορεί να παίζει ρόλο (πολύ μικρό, βέβαια) και ο ψυχολογικός παράγοντας, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να τη δει πτηνίατρος!

Ηλικία Πουλιού: 5 1/2 ετών
Φύλο: Θηλυκό
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εσωτερικός
Θερμοκρασία Χώρου: 20 βαθμοί
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: Ιούνιος 2002
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: πριν 2 εβδομάδες περίπου
Διατροφή: τυποποιημένη εμπορίου (τελευταία βδομάδα μήλο, αυγό)
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: λίγο υγρά
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ): όχι
Κινητικότητα: πότε ζωηρό, πότε ακίνητο και φουσκωμένο
Τρέφεται Κανονικά: ναι
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή): την περισσότερη ώρα κάθεται ακίνητο και φουσκωμένο, αλλά τρώει και πίνει κανονικά και καθαρίζεται
Προηγηθείσα Θεραπεία: -
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι): όχι
Παρατηρήσεις:

Να ρωτήσω κάτι; Μόνο την τελευταία βδομάδα της δίνεις αυγό και μήλο;

Καλημέρα Σάντυ και καλωσόρισες!

Εγώ θα σου πω επίσης να το πας άμεσα σε ένα κτηνίατρο διότι αυτό που περιγράφεις δηλώνει ασθένεια και δεν έχει να κάνει με άλλου είδους προβλήματα. Μπορείς να συμπλήρωσης τη φόρμα που σου προτείνει ο Αποστόλης (lee) για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα, αλλά προέχει η επίσκεψη στο κτηνίατρο και μάλιστα άμεσα. Αν δεν γνωρίζεις κάποιον μπορείς να συμβουλευτείς αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Επίσης, με την πρώτη ευκαιρία θα ήταν σου ήταν χρήσιμη η ανάγνωση των

Αναγνώριση ασθενειών στα Waterslager και τα άλλα καναρίνια

Διάρροια στα Πτηνά

Σάντυ, αν του δίνεις μήλο μόνο τον τελευταίο καιρό ίσως του ήρθε απότομα και το πείραξεκαι ειδικά αν το μήλο ήταν βρεγμένο! Πάντως, όπως σου είπα και πριν πρέπει να το πας σε γιατρό!

Τίποτα δεν "έρχεται απότομα" στα πουλιά εφόσον προσφέρεται σε λογική ποσότητα και είναι κάτι που επιτρέπεται να το φάνε. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για πρόκληση ασθένειας από το αβγό εφόσον δεν ήταν πολύ καλά βρασμένο (σαλμονέλα). Νομίζω όμως πως σε αυτή την περίπτωση αυτό που πιέζει περισσότερο είναι ο χρόνος ο οποίος δεν επιτρέπει εικασίες. Θα πρέπει να δει το πουλί ειδικός και να του χορηγήσει θεραπεία άμεσα.

Κύριε Σταύρο,το ''του ήρθε απότομα'' το είπα γιατί μπορεί εφ όσων δεν του είχε ξαναδώσει να έκανε κάτι λάθος π.χ να έδωσε υπερβολική ποσότητα ή να μην το είχε πλύνει καλά ή να το έβαλε βρεγμένο ή δεν ξέρω τι άλλο. Αυτό εννοούσα, όχι να το έδωσε υπό κανονικές συνθήκες.

Μεχρι το πουλακι να το εξεταση ο πτηνιατρος ακολουθησε τα εξεις
1. τοποθετησε το μονο του σε ξεχωριστο κλουβακι
2. Προσπαθησε η θερμοκρασια να ειναι 29-30 βαθμοι σταθερα
3. Καθαρισε σχολαστικα το κλουβι του και τα σκευη του
4. Τοποθετησε λευκο χαρτι στο πατο και μην το αλλαξεις μεχρι να το εξετασει οπτηνιατρος
5. ταιζετω μονο σπορους και στο νερο του βαλε 2-3 σταγονες μαυρο τσαι θα βοηθηση στην περιπτωση της διαροιας
Τα παραπανω μετρα ειναι υποστηρικτηκα σε καμια περιπτωση δεν αποτελουν θεραπεια απο μονα τους!

Θα μπορούσα να του βάλω βιταμίνες; Έχω ένα μπουκαλάκι που γράφει Vitaminico Ravasi Vitamin Supplement.

αμα μπορεις πιασε το πουλακι και δες το δερμα του στο στηθος και στην κοιλια και πες μας αμα ειναι τσιτομενο δηλαδη κανονικο η αμα ειναι σαν ζαρωμενο. Αμα ειναι ζαρωμενο εχει ψειρες ειχα και εγω ενα θηλυκο καναρινι και επειδη ειχε ψειρες παρουσιαζε ακριβος τα ιδια συμπτωματα με το δικο σου ευτυχως το καταλαβα και αγορασα το chevi tren και σωθηκα. Αμα δεν εχει ζαρωμενο δερμα τοτε θα εχει καποια ασθενια και θα πρεπει να το πας σε πτηνιατρο πιστευω οτι ειναι απαρετητες οι πολυβιταμινες.

Γεια σας! Το καναρινάκι μου είναι πολύ καλύτερα σήμερα. Ίσως οφείλεται στις βιταμίνες. Σήμερα ήταν ιδιαίτερα ζωηρό και το φτέρωμα του πιο λείο -δεν ξέρω αν λόγω της αδιαθεσίας του μου φαινόταν εμένα κάπως-. Όπως και να έχει αύριο θα το πάω στο γιατρό -η διευθύνσεις των πτηνιάτρων είναι εξαιρετικά χρήσιμες-. Και πάλι ευχαριστώ πολύ πολύ:)

Γεια σας παιδιά. Σας ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες που μου δώσατε για το καναρίνι μου. Είναι μια χαρά. Δεν χρειάστηκε να το πάω σε γιατρό, οι βιταμίνες έκαναν καλή δουλειά -υποθέτω-. Είναι ζωηρό, έπαψε να είναι φουσκωμένο και χθες έκανε το πρώτο του μπάνιο!
Θέλω να ρωτήσω γιατί είναι κακό να τους δίνω βρεγμένο μήλο;! Η αλήθεια είναι ότι πριν τα συμπτώματα του έδωσα μήλο μετά από αρκετό καιρό, το οποίο ήταν βρεγμένο.
Και πάλι ευχαριστώ πολύ πολύ!

Τα συμπτωματα που περιεγραψες... Το βρεγμενο μηλο...η χορηγηση βιταμινων... Ειναι ψιλοασχετα. Κακως δεν πηγες το πουλι σε πτηνιατρο. Πιθανον να χανεις χρονο...Βρεγμενα φρουτα και λαχανικα δεν δινουμε στα πουλια γιατι ετσι, αυξανουμε την αναπτυξη βακτηριδιων.. Με συνεπεια διαρροιες στα πουλια.

Φοβάμαι ότι θα είναι τρομερή ταλαιπωρία για το καναρινάκι να την πάω στο γιατρο. Από την άλλη βλέπω οτι οι κουτσουλιές της είναι κανονικές, καθαρίζεται-ασχολείται με το φτέρωμα της-, τρώει κανονικά δεν έχει ξανακάτσει στον πάτο του κλουβιού ούτε φουσκωμένη, και γενικά πηγαινοέρχεται από κλαδάκι σε κλαδάκι. -Το έχω σε διπλή ζευγαρώστρα και έχει άνεση χώρου αφού είναι μόνη της-. Παρακολουθώ την όλη συμπεριφορά της όλες αυτές τις μέρες. Ωστόσο αν νομίζετε ότι έστω και προληπτικά πρέπει να την πάω θα την πάω. Ευχαριστώ και πάλι για όλα. Το site είναι κορυφαίο. Πέντε χρόνια έχω τα καναρινάκια μου και πρώτη φορά νοιώθω ότι μπορώ μα απευθυνθώ και να στηριχτώ καπου! Δυο βιβλία που είχα πάρει με μπερδέψαν από το να με διευκολύνουν.

Back