Ασθένειες Περίεργο κόκκινο σπυράκι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Macost
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Macost

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας, ονομάζομαι Μαρια και έχω ένα καναρινάκι ενοσ έτουσ. Εδώ και 2 βδομάδεσ και κάτι έχει εμφανίσει ένα κόκκινο σπυρακι μεταξυ ράμφουσ και ματιου. Ηδιαθεσή του δεν έχει αλλαξει καθόλου και τρώει κανονικα. Το πήγα στο petshop απ όπου το αγόρασα και μου δώσανε μια αντιβίωση ενώ παράλληλα έβαζα πάνω του λιγη αλοιφή betadine . Και καθάριζα τισ πατήθρες με betadine. αλλα κανένα αποτέλεσμα. Σήμερα είναι η τριτη μέρα χωρίς αντιβίωση.χωρίς καμια αλλαγη στο σπυρακι. Τι μο προτείνετε.

καλημερα Μαρια ειναι ευκολο να μας ανεβασεις μια φωτογραφια να δουμε το σπιρακι;

καλημερα Μαρια ειναι ευκολο να μας ανεβασεις μια φωτογραφια για να δουμε το σπιτακι; Αν και το καλιτερο θα ηταν να το πας σε ενα κτηνιατρο

τελικά μίλησα με ειδικό και μου είπε πως μάλλον είναι φυλλωμα ή κάτι τέτοιο. Κάτι σαν μυρμηγκιά και μου πρότεινε να του βάζω betadine με μπατονέτα. Κανονικά αυτό μου είπε πως φεύγει με καυτηριασμό αλλά επειδή είναι σε περίεργο σημείο (κοντά στο ματάκι του) είναι επικίνδυνο. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! 🙂

Συνημμένα

• καναρίνι.webp
    καναρίνι.webp
    11,5 KB · Προβολές: 433
☹:2:καλημέρα. Τελικά τον πήγα στον κτηνίατρο και δεν ξέρουμε τι μπορεί να είναι αλλα είναι σκληρό και δεν βγαίνει με συριγκα. Και θα χρειαστεί νυστέρι.χωρίς να ξέρω αν θα μου ζήσει μετα. Και έχω στεναχωρεθεί πάρα πολυ.

Συνημμένα

• DSC00238.webp
    DSC00238.webp
    11,8 KB · Προβολές: 417
  • DSC00237.webp
    DSC00237.webp
    14,7 KB · Προβολές: 330
Η απάντηση του κτηνίατρου ήταν οτι δεν ξέρει τί είναι και απο πού προέρχεται;
Σε ρώτησε τί αντιβίωση του έδωσες; Δεν σου έδωσε κάποια εξήγηση γιατί δεν
"έπιασε" το πουλάκι (η αντιβίωση);
-Ο πρώτος "ειδικός" που διέγνωσε μυρμηγκιά τί ήταν;

Οι ερωτήσεις μου δεν έχουν έννοια ανάκρισης, αλλά έχει σημασία για όλους μας
εδώ, να ξέρουμε τί γίνεται με τους κτηνίατρους και αν η πάγια συμβουλή
που δίνουμε σχεδόν όλοι εδώ στο -σαιτ- ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΣΑΣ- έχει τελικά κάποια πρακτική αξία.

Εμένα αυτο το σπυρακι μου μοιαζει με δερματικη ευλογιά. Ελπιζω να κανω λαθος ας καταθεσει ο καθενας τις αποψεις του.

Η απάντηση του κτηνίατρου ήταν οτι δεν ξέρει τί είναι και απο πού προέρχεται;
Σε ρώτησε τί αντιβίωση του έδωσες; Δεν σου έδωσε κάποια εξήγηση γιατί δεν
"έπιασε" το πουλάκι (η αντιβίωση);
-Ο πρώτος "ειδικός" που διέγνωσε μυρμηγκιά τί ήταν;

Οι ερωτήσεις μου δεν έχουν έννοια ανάκρισης, αλλά έχει σημασία για όλους μας
εδώ, να ξέρουμε τί γίνεται με τους κτηνίατρους και αν η πάγια συμβουλή
που δίνουμε σχεδόν όλοι εδώ στο -σαιτ- ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΣΑΣ- έχει τελικά κάποια πρακτική αξία.
Μακη γεια σου.
Ευκολη η ερωτηση σου, δυσκολη η ορθη απαντηση.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΜΟΥ ΕΊΠΕ ΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΥΡΑΚΙ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΦΤΕΡΟ. ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΚΕΛΑΗΔΟΥΣΕ ΟΠΩς ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΑΛΟΙΦΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΟΙΦΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩ ΠΩς ΘΑ ΠΑΕΙ. ΕΙΧΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ!

-Τί να πώ τώρα;

Εγώ, σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Πάντως δεν μπείκε στον κόπο να πάρει "υλικό" απο το σημείο για να του
ρήξει έστω μια ματιά, εκ περιεργείας.

ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΒΙΟΨΙΑ.ΆΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΠΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΩ.

Δοκίμασε την Γενικη Διευθυνση Κτηνιατρικης είναι Αγ. Παρασκευη στην Νεαπόλεος(δεν ξέρω αριθμο) τηλέφωνο 2106010903.
ΥΓ Το τηλέφωνο το βρήκα και την διεύθυνση αφου έχασα 2 καναρίνια και δεν έχω δοκιμάσει τη Δυνατοτητες έχει λογικα πρέπει να κάνει καλη δουλεια

Πιστευω εχω δει αναλογες φωτογραφιες και ειναι μυκοπλασμωση και το φαρμακο ειναι το Τιλοζιν της Chevita ή το σιβοτιν πρωην bogena. Οποιο απο τα δυο βρεις θα ειναι καλο να το δωσεις.
Αλοιφη ειναι η fucidin;

Η Fucidin είναι αντιβιοτική αλοιφή που εφαρμόζεται στο δέρμα για τη θεραπεία δερματικών μολύνσεων που προκαλούνται από διάφορα είδη βακτηριδίων και κυρίως το σταφυλόκοκκο. Αυτές οι μολύνσεις περιλαμβάνουν τα εκζέματα και τις δευτερογενείς μολύνσεις των εγκαυμάτων, ανοιχτών πληγών κ.λπ.

Η Fucidin δεν περιέχει κορτιζόνη, προορίζεται για εξωτερική χρήση και θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τα μάτια.

σταυρο καλημερα υπαρχει και fucidin H που περιεχει οξεικη υδροκορτιζονη ειναι διαφορετικη απο αυτη που αναφερεις;

Αν χρησιμοποιήσουμε αλοιφή που να περιέχει κορτιζόνη στα πουλιά αλλά έχουμε κάνει λάθος στην πραγματική αιτία της ασθένειας το πουλί θα πεθάνει. Πχ χρήση σκευάσματος με κορτιζόνη, σταθεροποίηση ανοσοποιητικού, λάθος φάρμακο, το πουλί είχε μύκητες, αυξάνονται οι μύκητες το χάνουμε το πουλί.

σταυρο καλημερα υπαρχει και fucidin H που περιεχει οξεικη υδροκορτιζονη ειναι διαφορετικη απο αυτη που αναφερεις;
Εννοώ αυτήν στη συνημμένη φωτογραφία, η οποία περιέχει fucidic acid :)

Συνημμένα

• Fucidin cream.webp
    Fucidin cream.webp
    14,9 KB · Προβολές: 885
Σταυρο υπαρχει οφθαλμολογικη αλοιφη fucidin. Καμια σχεση με αυτην που ειναι για τραυματα.
f8adc13f.jpg

Σταυρο υπαρχει οφθαλμολογικη αλοιφη fucidin. Καμια σχεση με αυτην που ειναι για τραυματα.
f8adc13f.jpg
Αυτές Δημήτρη είναι οι σταγόνες fucidin (eye drops) και μπορούν φυσικά να χορηγηθούν για παθήσεις των ματιών αφού για αυτές προορίζονται. Αν δεν κάνω λάθος χορηγούνται για οφθαλμικές μολύνσεις που προκαλούνται από τα ίδια βακτήρια με αυτά που καταπολεμά η δερματική αλοιφή fucidin.
Αλοιφη ειναι η fucidin;
Είχα την εντύπωση ότι μιλούσαμε για την αλοιφή fucidin στην οποία και αναφερόμουν. :)

Back