Μαρία, εδώ πέρα συζητάμε πράγματα που έχουμε περάσει οι ίδιοι με τα πουλιά μας, πράγματα που θεωρούμε ότι είναι σωστά ή ότι θα έπρεπε να γίνονται κατά το σωστότερο δυνατό τρόπο με βάση την ενημέρωσή μας, τις παρατηρήσεις μας και τα συμπεράσματά μας. Δεν προσπαθούμε ούτε να πείσουμε τον άλλον ότι η δική μας γνώμη είναι σωστή και η άλλη λάθος, αλλά ούτε να προβληματίζουμε τον αναγνώστη με μια πληθώρα απόψεων. Στην ουσία δηλαδή κάνουμε απλώς μια κουβέντα και ο λόγος που περιοριζόμαστε ή τουλάχιστον που θα έπρεπε να περιοριζόμαστε σε αυτήν είναι μόνο και μόνο είναι απλά επειδή δεν είμαστε ειδικοί. Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι χρήσιμα σε κάποιον για να αποκτήσει μια σφαιρική άποψη σε κάποια θέματα αλλά όλα αυτά σταματούν στο σημείο που επισκεπτόμαστε κάποιον ειδικό ο οποίος μας προτείνει μια θεραπεία και τότε είμαστε υποχρεωμένοι αν θέλεις να την ακολουθήσουμε.
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολύ λίγοι ειδικευμένοι στα πτηνά κτηνίατροι ή τουλάχιστον πολύ λιγότεροι από όσους θα θέλαμε να υπάρχουν αλλά από τη στιγμή που αναθέτουμε την ευθύνη της υγείας κάποιου πουλιού μας σε ένα γιατρό, θα πρέπει να ακολουθούμε κατά γράμμα τη συμβουλή του, ακόμη και αν δεν είναι εξειδικευμένος στο συγκεκριμένο τομέα. Διαφορετικά, εφόσον νομίζουμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε οι ίδιοι την ευθύνη για την αποκατάσταση της υγείας του πουλιού μας, δεν έχουμε λόγο να ζητήσουμε τη βοήθεια του γιατρού εξαρχής.
Ήθελα να προσθέσω ότι ο γιατρός μου πρότεινε την tobradox.ή κάπως έτσι.η οποία περιέχει και κορτιζόνη. Αλλά τώρα αγχώθηκα που διάβασα οτι ο αλοιφές με κορτιζόνη πρεπει να δίνονται όταν έχει βρεθεί η αιτία. Αλλιώς κινδυνεύει να πεθάνει το πτηνο.
Πιστεύεις πραγματικά λοιπόν ότι ο γιατρός σου πρότεινε ένα φάρμακο με σκοπό να σκοτώσει το πουλί σου;
δεν του έχω βάλει ακόμα αλοιφή γτ ήθελα να ηρεμίσει απο το ξύσιμο που του έκανε ο κτηνιατροσ.
Νομίζεις επίσης ότι ο γιατρός που έκανε την επέμβαση - απόξεση θα αναλάμβανε να το κάνει αν ήξερε ότι το πουλί θα έμενε ακάλυπτο φαρμακευτικά τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ηρεμήσει από το ξύσιμο;
Εν πάση περιπτώσει, χωρίς να ξέρω αν πραγματικά η γνώμη μου είναι σωστή ή λάθος, νομίζω ότι θα έπρεπε να ακολουθήσεις κατά γράμμα, από το πρώτο λεπτό τις οδηγίες του γιατρού δίνοντάς του την ευκαιρία να επιτύχει το σκοπό του (θεραπεία) ή αν πάρουμε το απαισιόδοξο σενάριο, να έχεις το δικαίωμα να του χρεώσεις την ευθύνη σε περίπτωση αποτυχίας.