Φροντίδα Περασαν δυο μηνες και ακομα δεν εκπαιδευτηκαν τα budgie μου

Ελευθερια Ρ

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2014
Μηνύματα
367
Πόλη
Πάτρα
Εχω δυο θυλικα μπαντζι που ολο πλακωνονται μεταξυ τους. Τα πηρα 14 Απριλιου και υποτιθεται οτι εκπαιδευονται μετα απο εναν μηνα που τα εχει καποις στην κατοχη του. Εχουν περασει πανω απο δυο μηνες και ακομα καλα καλα δεν με εχουν συμπθησει. Καθομαι και τους μιλαω ολη την ωρα για να με συνηθισουν αλλα καμια ανταποκριση. Μολις βαζω το χερι μου μεσα απο την πορτα αρχιζουν και το κοιτανε με γουρλωμενα ματια. Το βαζω λιγο πιο μεσα και αρχιζουν και τεντωνουν τους λεμους τους, αλλαζουν συνεχομενα θεσεις μεταξυ τους στο κλαρι. Λιγο πιο μεσα και αρχιζουν να πετανε περα δωθε ουρλιαζοντας πανικοβλητα! Τι να πω τοσα βιντεο εχω δει στα οποια τα πουλια τρωνε και καθονται στα χερια των αφεντικων τους. Ακολουθω τις συμβουλες κατα γραμμα αλλα και παλι τιποτα. Ισως να φταιει το οτι τα εχω σε εξωτερικο χωρο. Μπορειτε να με βοηθησετε;☹
 
Φταίει το γεγονός ότι είναι δύο και μάλιστα δύο θηλυκά που τσακώνονται και είναι μονίμως στην τσίτα.
Το καλύτερο να τα έβαζες σε δύο διαφορετικά κλουβιά.
Για την εκπαίδευση γενικότερα και για να κατανοήσεις την ψυχολογία των παπαγάλων, ρίξε μια ματιά στα άρθρα και τα θέματα που περιλαμβάνονται εδώ Εκπαίδευση Παπαγάλων - εκπαίδευση παπαγάλων
Πάντως μην θεωρείς τους 2 μήνες μεγάλο διάστημα :)
 
Τα πουλιά τα αγόρασες από κατάστημα; Γνωρίζεις την ηλικίας τους;
... Και υποτιθεται οτι εκπαιδευονται μετα απο εναν μηνα που τα εχει καποις στην κατοχη του. Εχουν περασει πανω απο δυο μηνες και ακομα καλα καλα δεν με εχουν συμπθησει.
Δεν υποτίθεται τίποτα απολύτως! Πρέπει να ξέρεις πως κάθε πουλί έχει τον χαρακτήρα του και διαφέρει από τα άλλα, όπως επίσης ότι οι ιδιοκτήτες πουλιών δεν έχουν όλοι την ίδια εμπειρία ώστε να ψυχολογήσουν-αξιολογήσουν τα πουλιά (παπαγάλους) και να συμπεριφερθούν σε καθένα απ΄αυτά αναλόγως, αλλά αν υποθέσουμε πως αναφέρεσαι σε πουλιά που εκπαιδεύονται ''γρήγορα'' τότε μάλλον θα πρέπει ν΄αναφέρεσαι σε πουλιά ταϊσμένα στο χέρι, μικρά σε ηλικία και εφόσον πρόκειται για δυο πουλιά, τότε θα πρέπει να είναι σίγουρα μεγαλωμένα μαζί ή αν πρόκειται για ενήλικα πουλιά θα πρέπει να έχουν γνωριστεί πολύ καλά μεταξύ τους ώστε να μπορούν να συγκατοικίσουν.
Διάβασε τα θέματα που σου έδωσε η Μαρία και πάνω απ΄όλα έχε υπομονή, αφού τα πουλάκια τσακώνονται θα πρέπει να τα χωρίσεις (δεν είναι απαραίτητο πως κάποια στιγμή θα δεχτεί το ένα το άλλο ώστε να συγκατοικήσουν)
 
Τα αγορασα απο ενα καταστημα οχι και τοσο καλο γιατι ηταν το μονο που ξεραμε μεχρι τοτε. Τα δυο θυλικα ηταν στο ιδιο κλουβι στο οποιο ολα τα Budgie ηταν θυλικα. Ισως ομως να φταιει το οτι αυτος που μας τα εδωσε τα επιασε με τα χερια του και τα εβαλε και τα δυο σε ενα μικρο χαρτοκουτο. Μαλλον τους εχει μεινει η αναμνηση απο το χερι που τα αρπαζει και τα κλεινει σε ενα χαρτοκουτο. Τα αρσενικα Budgie θα τα παρω απο ενα καταστημα της εμπιστοσινης μας που εχει τα πιο περιποιημενα ζωα που εχω δει ποτε! Το φθινωπορο να περιμενετε ενα θεμα αναπαραγωγης Budgie!
 
Χώρισέ τες από τώρα γιατί όταν βάλεις και αρσενικό μέσα θα σφαχτούν κανονικά αφού δεν τα πάνε καλά.
Το γεγονός ότι τα έχεις σε εξωτερικό χώρο, δυσχεραίνει τις σχέσεις σας. Πρόσεξε και τα αρπακτικά, τα ρεύματα αέρος και τον ήλιο έξω όπου τα έχεις.
 
Ολοι συμφωνουν οτι πρεπει να φτιαξουμε νεο κλουβι. Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε και πολυ μεγαλο σπιτι και τον χειμωνα τα βαζουμε στις σκαλες εκει οπου ειναι ο δευτερος οροφος. Δεν γινεται να τα βαλουμε μεσα γιατι το σαλονι ενωνεται με την κουζινα. Εχω διαβαζει οτι οι μυρωδιες που βγαζει το τηγανι ειναι τοξικες ενω τα υπολοιπα δωματια ειναι κρεβατοκαμαρες και δυο μπανια. Οποτε αν θελω να τα εκπαιδευσω βγαζοντας τα εξω απο το κλουβι θα μου φυγουν στην σοφιτα ή στο υπογειο.☹
 
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες :) Γιατί παρόλο που αυτό που λέμε κουζινα-σαλόνι δεν ισχύει απόλυτα το περί κουζίνας, ωστόσο θα υπάρχει πρόβλημα με τον ύπνο τους.
 
Μου αρεσει να βλεπω νεα πουλακια να γεννιουνται και πολλοι συγγενεις μου ζητανε απο τωρα πουλακια! 🙄
 
Πρώτα όμως πρέπει να μάθεις πως θα περιποιείσαι -''υπηρετείς'' αυτά τα πουλάκια και μετά διάβασε-μάθε να κάνεις και... Αναπαραγωγή (στο λέω φιλικά)
 
Να ρωτησω... Μηπως ο φοβος τους για το χερι μου οφειλεται απο τον τροπο με τον οποιο τα επιασε ο μαγαζατορας;
 
Ενδέχεται, γι' αυτό εφόσον φοβούνται το χέρι σου θα το βάζεις με όσο το δυνατόν κλειστά τα δάχτυλα, δεν θα κάνεις απότομη κίνηση και να φροντίζεις να τους προσφέρεις κάτι που τους αρέσει.
Τι φαγώσιμο τους αρέσει; Τους δίνεις χορταρικά, φρέσκα μυρωδικά κτλ;
 
Βασικα εχω παντα τον χερι μου με κλειστα δακτυλα και καμια φορα προσπαθω με ενα ανοικτο δαχτυλο να τα κανω να κατσουν στο χερι μου. Για να πω τηνν αληθεια δεν τους δινω πολλα πραγματα κεχρι χυμα, μηλο (τρελενονται για μηλο), καρπουζι, κερασια, παπαγαλοτροφη και (δηθεν) βιταμινες.
 
Τι εννοείς κεχρί χύμα; Τροφή χύμα τους δίνεις;
Δίνε χόρτα και φρέσκια ρίγανη, βασιλικό, άνηθο. Μ' αυτά θα σε πλησιάζουν όταν τα μάθουν, γιατί τους αρέσουν πολύ.
 
Δυστυχως εδω δεν υπαρχει συσκευασμενη παπαγαλοτροφη. Αναγκαστηκα τους δινω χυμα. Οσο για το κεχρι αυτο ειναι συσκευασμενο απο το σουπερμαρκετ.
 
Υπάρχουν στην Πάτρα petshops που μπορείς να βρεις συσκευασμένες τροφές. Πρέπει να ψάξεις. Ωστόσο μπορείς να παραγγέλνεις και από eshop αν δεν βρεις.
Η χύμα τροφή μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας που θα τα πληρώσεις πολλαπλάσια και ίσως χάσεις τα πουλάκια.
Κεχρί όταν λέμε, δεν εννοούμε τα σποράκια που πουλάνε στα σούπερ μάρκετς.
Είναι σαν τσαμπιά, όπως στην φωτογραφία, και ονομάζεται κεχρί σενεγάλης ή millet.
Όσο και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε, η φροντίδα και η αγάπη που δίνουμε στα πουλιά, επιστρέφεται ως εμπιστοσύνη πίσω.
Όταν κάθε μέρα το χέρι σου θα μπαίνει στο κλουβί για να προσφέρει κάτι ευχάριστο, θα αλλάξει ο συνειρμός του χεριού σου.
Μην νομίζεις ότι το πουλάκι θα έρθει σ' εσένα επειδή εσύ το επιθυμείς, θα έρθει όταν θα έχει δημιουργηθεί μία σχέση συμπάθειας που θα προκύψει από την γενικότερη φροντίδα.
 

Συνημμένα

  • kehri.webp
    kehri.webp
    8,4 KB · Προβολές: 76
Τι εχετε να μου προτεινετε σχετικα με την εκπαιδευση ωστε το νεο μπαντζι που θα αγορασω να τρωει απο το χερι μου;(φιλικα)
 
Να φροντίσεις να είναι μικρό σε ηλικία. Αλλά να βεβαιωθείς ότι είναι αρσενικό αφού θέλεις να είναι ζευγάρι με το άλλο θηλυκό.
 
Φυσικά μπορεί να μάθει αλλά θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερος χρόνος και κυρίως υπομονή.
 
Back
Top