Διατροφή Περιέχει καναβούρι η Deli Nature Premium Canaries;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης STIB
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

STIB

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2023
Μηνύματα
157
Πόλη
Ιωάννινα
Σήμερα μου ήρθε η τροφή, Deli Nature Premium Canaries – Τροφή για καναρίνια 1kg, Παρόλο που παντού γράφουν ότι περιέχει και ποσοστό καναβούρι, μέσα στην συσκευασία, δεν υπάρχει ούτε ένα καναβούρι!

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@STIB επειδή στα συστατικά του μείγματος το καναβούρι το αναφέρει προτελευταίο, άρα είναι πολύ πιθανό να είναι μικρή η ποσόστωση. Μήπως λέω μήπως για αυτό δεν το είδες ή μήπως έχει κάτσει στο πάτο της σακούλας; Κοίταξες όλη την συσκευασία;
 
Άπλωσέ το σ' ένα δίσκο και βάλε μια φωτό να το δούμε όλοι, μήπως τυχόν έχει ψιλό ή άγουρο καναβούρι και δεν το αναγνωρίζεις. Κάποιες φορές επίσης τα μείγματα δεν αναδεύονται πολύ καλά πριν την τυποποίηση. Ετσι , σε μια μικρή συσκευασία μπορεί να συμβεί και αυτό (να μην υπάρχει, ή να υπάρχει ελάχιστος ένας σπόρος του 3% π.χ)
 
@gianniskilkis Το θέμα είναι, γιατί πάνω η συσκευασία δεν γράφει τίποτα, μόνο περιέχει σπόρια γράφει. Αλλά σέ όλα τα πετ, αναφέρουν ότι περιέχει και καναβούρι. Δεν ξέρω ποιος κάνει λάθος!!
 
Εχεις δίκιο STIB. Εγώ τουλάχιστον δεν διακρίνω σπόρο κανναβουριού. Αν το μείγμα καταναλώνεται με φυσιολογικούς ρυθμούς δεν χάλασε και ο κόσμος αν δεν έχει και 2-3 % καναβούρι. Απο την άλλη, με κάτι τέτοια φαίνεται και η αξιοπιστία των εταιρειών.
 
Στο επίσημο site αναφέρει απλά ότι περιέχει σπόρους. Και επί της συσκευασίας το ίδιο αναφέρει Σε πολλά ξένα pet shop λένε τα ίδια σε κάποια ελληνικά όντως αναφέρουν πιο συγκεκριμένη σύνθεση και κάποια αναφέρουν και ποσοστα.
Εγώ θα δεχθώ ότι λέει το site της εταιρείας και η συσκευασια και σαν αποτέλεσμα δεν θα επέλεγα το προϊόν της εταιρείας το συγκεκριμενο και πιθανότατα ούτε γενικά τα προϊόντα της.Η προσωπική μου γνώμη πάντα.
Η σύνθεση μπορεί να έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν.
[automerge]1691777177[/automerge]
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-08-11-18-23-25-173_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-08-11-18-23-25-173_com.android.chrome.webp
    61,1 KB · Προβολές: 7
  • Screenshot_2023-08-11-18-23-40-177_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-08-11-18-23-40-177_com.android.chrome.webp
    104,6 KB · Προβολές: 7
Η συσκευασία αναφέρει ότι περιέχει σπόρους και δημητριακά..ούτε ποιους σπόρους ούτε ποσοστά.
Προβληματική γιατί? Η φωτό δείχνει καναβουρι σε πολύ πολύ μικρή ποσότητα.
Είναι κανείς σίγουρος αν η φωτό που βάζει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι σε απόλυτη αντιστοίχιση με το προϊόν ?
Τι θέλω να πω ...στα μίγματα της σε μεγαλύτερες συσκευασίες(σακί) σε αντίστοιχο μίγμα αναφέρει καναβουρι. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να δω αν βάζει ίδια φωτό σε ομοειδή μίγματα ανεξάρτητα συσκευασίας .
Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος είναι μιας κατεύθυνσης.αν θα καθόμουν να μάθω αν έπρεπε να έχει μέσα καναβουρι στους σπόρους θα επικοινωνούσα με την εταιρεία. Αλλά όταν λέει σπόρους γενικά και αόριστα τι θα ρωτούσα? Ίσως γιατί στην φωτό δείχνει καναβουρι αλλά δεν το βλέπω στην συσκευασία..και αν απαντούσαν ποτέ θα το κοινοποιουσα εδώ
[automerge]1691849882[/automerge]
Παρεμπιπτόντως σε κάθε 2 3 φωτό από το site σχετικά με διαφορετικά προϊόντα στο κάτω αριστερά μέρος υπάρχει ένας πρασινωπος σπορος.. .δεν το λέω για τον σπόρο αλλά για το ότι έχουν την ίδια φωτό..ιδέα μου είναι?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@φιλομαθης
Προβληματική γιατί?
Για το αυτονόητο.
Η εταιρεία διαφημίζει με την τρίτη φωτογραφία ότι έχει καναβούρι. Οπότε θα έπρεπε να είχε ένα, ή δύο ή πέντε σπόρους καναβούρι το μείγμα της συσκευασίας που πήρε ο @STIB. Κ νομίζω ότι οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για κάθε προϊόν της δίνει η εταιρεία παραγωγής όχι κάποια τρίτη πηγή. Κ στις πληροφορίες που παρέχονται για το προϊόν αναφέρει ως προτελευταίο συστατικό το καναβούρι. Οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι πέτυχε στην περίπτωση που στην συσκευασία δεν υπάρχει καναβούρι.
Είναι κανείς σίγουρος αν η φωτό που βάζει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι σε απόλυτη αντιστοίχιση με το προϊόν ?
Αυτό είναι αστείο. Το αναφέρει ο τίτλος. Αν η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο προϊόν, αυτό από μόνο του είναι παραπλανητικό κ θέτει θέμα αξιοπιστίας.
 
  • Like
Αντιδράσεις: STIB
Η εταιρεία αναφέρει σπόρους η συσκευασία αναφέρει σπόρους άρα δεν σε παραπλανεί για κάτι.
Δεύτερο η άποψη μου για την συγκεκριμένη εταιρεία είναι ήδη εκφρασμένη
Τρίτον και σε προγενέστερο ποστ του δικού μου αναφέρθηκε το κατά πόσο είναι αξιόπιστη η συγκεκριμένη
Τέταρτον ο ίδιος συνέκριναν τις φωτό και το ανέβασα αν και είπα δεν θα το κανω
Πέμπτον ο θεματοθετης ανάφερε ότι τα pet shop από αναφέρουν την σύσταση χωρίς να αναφέρει ποια
Εκτον όποιος θέλει μιλάει με την εταιρεία και τους κράζει.
Τέλος να πω ότι η διαφορά στις τιμές των προϊόντων είναι σίγουρα κόστος μάρκετινγκ είναι το brand name ,αλλά είναι και η αξιοπιστία . Υπάρχουν τροφές με 2 ευρώ το κιλό με 4 με 6 και πάει λέγοντας Δεν είναι όλες ίδιες ούτε έχουν τις ίδιες γραμμές παραγωγής.




Αυτό είναι αστείο
Ο τίτλος της φωτό του αρχείου φωτογραφίας για την ακρίβεια είναι ένας ξερός αριθμός και διαφέρει από την μια στην άλλη η φωτό μου φάνηκε η ίδια εμένα. Δεν αναφέρομαι στον τίτλο/λεκτικό του hyperlink
Picture 3 κλπ
Και θα κλείσω λέγοντας ξανά ότι εγώ δεν θα αγόραζα τα προϊόντα τους όπως είπα μερικά ποστ πριν όπως συμπεραίνει κάποιος από τα γραφόμενα μου.Δεν την υπερασπίζομαι την εταιρεία..και για ποιο λόγο να το έκανα αλλωστε
 
  • Συμφωνώ
Αντιδράσεις: ianos
@mgerom Μου αρέσει σαν τροφή, και ήθελα έστω τό λίγο καναβουρι που έχει μέσα. Το θέμα είναι να προμηθευτώ ξανά? Η μία από τα ίδια? Είναι και θέμα αξιοπιστίας πλέον.
 
@STIB , θα έλεγα ότι πλέον (μετά τις παρατηρήσεις σου), και με δεδομένο ότι η σύσταση δεν αναγράφεται, επομένως η εταιρεία μπορεί να μεταβάλλει τη σύνθεση της τροφής ή της κάθε παρτίδας, να μην επιλέξεις ξανά τη συγκεκριμένη τροφή, γιατί κάθε φορά δεν θα ξέρεις τι παίρνεις.
 
@ianos Γιάννη πολύ σωστή η επισήμανση σου. Κ εγώ προτιμώ άλλες εταιρείες από την συγκεκριμένη. Όμως γιατί αυτό;
με δεδομένο ότι η σύσταση δεν αναγράφεται

Επανέρχομαι με το ερώτημα γιατί νομίζω χρήσιμη πληροφορία την απάντηση.
Ακόμα κ αν δεν αναγράφει την σύνθεση η συγκεκριμένη συσκευασία ή ακόμα κ αν οι φωτογραφίες που αφορούν το προϊόν είναι ανεπαρκείς ή αόριστες, οι πληροφορίες όμως στις ιστοσελίδες των πετ σοπ για ένα προϊόν δεν είναι πληροφορίες που δίνει η εταιρεία; Γιατί εκεί αναφέρεται η σύνθεση του μείγματος. Κ στην προκείμενη περίπτωση το καναβούρι αναφέρεται ως προτελευταίο συστατικό. Άρα δεν δεσμεύεται η εταιρεία; Κ δεν έπρεπε βάσει της πληροφόρησης ο @STIB να βρει καναβούρι στο μείγμα του;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα.Πως η εταιρεία δεσμεύεται σε κάτι ή υποχρεούται νομικά με τον οποίο τρόπο από ότι αναφέρει το κάθε pet shop στην σελίδα του. Σε ένα υποθετικό σύμπαν το κάθε pet shop θα έπρεπε να επικοινωνεί επίσημα με την κάθε εταιρεία για το κάθε προϊόν που μεταπωλει και να αναφέρει το σωστό λεκτικό.
Σε ένα υποθετικό σύμπαν όμως ..Σίγουρα υπάρχουν κάποια που το κάνουν σίγουρα υπάρχουν και κάποια που κάνουν copy paste από αλλά για να μην μπουν στον κόπο.
Θυμίζω την κουβέντα μας πριν μήνες για την pico και την περιεκτικότητα της σε κάποιους σπόρους και σε κάποια site είχαν την περσινή περιεκτικότητα ενώ σε πώληση ήταν η φετινή σοδειά και η συσκευασία είχε άλλη περιεκτικότητα. Κάποιοι ήταν ενήμεροι κάποιοι όχι
Επίσης όπως είπα νωρίτερα σε ξένα pet shop αναφέρεται ότι λέει και η σελίδα η επίσημη ...Δημητριακά και σπόροι.

Κινήθηκε από κάποιο μέλος εδώ η επικοινωνία με την εταιρεία για επίσημο παράπονο? Υπήρξε κάποια απάντηση?
[automerge]1692341701[/automerge]
Θυμίζω την κουβέντα μας
Post in thread 'Pico Extra Premium Canarini' https://community.petbirds.gr/threads/pico-extra-premium-canarini.46990/post-2527542
 
Back
Top