Ασθένειες Περιεργος ηχος απο το καναρινι μου, σαν να τρωει σπορους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stylianos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
σημερα μολις, αγορασα 2 κουτια vetermec 15 ml απο τον κτηνιατρικο κυκλο 5,5 ευρω το ενα.

απο πεμπτη θα ξεκινησω θεραπεια σε ολα, μιας κ το Pulmosan μοιαζει σαν να μην εκανε δουλεια. Ελπιζω να μην ληφθη σαν δυσφημηση, αλλα δεν νομιζω να με καλυψε.

συμφωνα με οσα εχω διαβασει,θα λυθει το προβλημα με τα ακαρεα μετα την ληψη vetermec μιας κ τα πουλια δεν εχουν καρινα κτλ

ειναι ζωηρα, τρωνε, πινουν, γλεντανε:Dαλλα μαλλον γλεντανε κ τα ακαρεα μεσα τους... Οποτε ΑΚΑΡΕΑ καπουτ, μετα το φαρμακο.

αυτο που εχει σημασια, ειναι η υγεια των πουλιων uber alles

αλλα θα ηθελα να μαθω αν σε 1 -1μιση μηνα θα μπορουσα να τα ζευγαρωσω.

ενοειται με σωστη προετοιμασια κτλ

να τονισω πως τα πουλια πετανε συχνα (μεσα στο δωματιο), κανουν χλυαρο μπανιο,2 φορες την εβδομαδα multi-vit της beaphar στο νερο, καθαριοτητα, σωστη τροφη(συσκευασμενη trill τα καναρινια κ miscele greg ornitalia για το φανετοκαναρο)αμμο, πετρα ιχνοστοιχειων, φρουτα κτλ μονο μασαζ δεν τους κανω...

λετε να μην ειναι σωστο να ζευγαρωσουν;

σας επρηξα, αλλα εχω λιγη αγωνια η αληθεια ειναι.

ευχαριστω
 
Προσωπικά μετά απο περίπου ένα μήνα έπειτα και απο την δεύτερη δόση του Vetermec θα τα βάλω για ζευγάρωμα (εάν θέλουν 🙂 πιστεύω πως στον μήνα επάνω δεν θα υπάρχει πρόβλημα, εάν καποιος φίλος έχει να προσθέσει κατι (έχει βρεθεί στην ίδια κατάσταση) είναι καλοδεχούμενος!
 
Καλημερα το vetermec που μπορω να το βρω στο Ηρακλειο Κρητης; Ευχαριστω.
 
Καλημερα. Δυστυχως παιδια η καναρα μου χθες βραδυ την ωρα που ηταν να κοιμηθει εκτος απο τον χαρακτηριστικο ηχο του σπασιματος των σπορων εβγαζε και κατι πνιχτες φωνουλες. Πως κανουμε εμεις οταν ενωνουμε τα χειλη μας; Πρ πρ κατα την διαρκεια της εκπνοης αν δεν κανω λαθος. Ειλικρινα εχω αγχωθει πολυ και οπωσδηποτε σημερα μετα την δουλεια θα ψαξω να βρω πτηνιατρο και μιας και ακομα δεν εχω στο σπιτι ιντερνετ(αλλα το περιμενω πως και πως) θα πεσει πολυ ψαξιμο αλλα οπως και να εχει σημερα θα την παω και θα σας ενημερωσω. Ευχαριστω ολους σας.
 
Καλημερα σας. Εχθες τελικα πηγα και τα δυο μου καναρινια σε καποιο κτην. Κεντρο στο Περιστερι (το βρηκα μεσω του petbirds) και η διαγνωση ηταν οτι η θυληκια μου ειναι καλα αφου την εψαξε εξονυχιστικα και μου ειπε να της βαλω ακομη μια φορα το πουλμοσαν αλλα οχι στην τραχεια αλλα στον αυχενα. Ειδε και τον μικρο και χαιρει ακρας υγειας. Παντως αυτο που καταλαβα ειναι οτι οι κτηνιατροι οσον αφορα τους μικρους μας φιλους λειτουργουν εμπειρικα.Αλλα αυτο το συζηταμε σε αλλο θεμα του φορουμ.Αυτα.
 
... Και η διαγνωση ηταν οτι η θυληκια μου ειναι καλα αφου την εψαξε εξονυχιστικα και μου ειπε να της βαλω ακομη μια φορα το πουλμοσαν

Πώς κολλάνε τώρα αυτά; Εκτός εαν το πουλμοσαν και τα ακάρεα της τραχείας
δεν είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Δεν το λέω αυτό για να κρίνω οτιδήποτε και κανέναν. Θέλω να δώσω την ώθηση
για επίμονες ερωτήσεις όταν πηγαίνετε στον γιατρό. Μόνο έτσι μαθαίνετε τους λόγους
της θεραπείας και ενημερώνετε και όλους τους υπολοίπους σωστά.
Τώρα τί να υποθέσουμε; Τα πουλάκια είναι απολύτως καλά και το φάρμακο
δίδεται προλυπτικά; Μα ο ίδιος ο Στέλιος λέει οτι έχει αντιληφθεί συμπτώματα.😕
 
εχουν περασει λιγες μερες απο την χορηγηση του vetermec(ειχε προηγηθει το Pulmosan)κ δεν ξερω αν πρεπει να ειμαι χαρουμενος. Το αρσενικο καναρινι εχω την εντυπωση πως κανει πιο πολυ τον ηχο τωρα! Η συμπεριφορα του(φαγητο, κινητικοτητα) ειναι φυσιολογικες, αλλα δεν κελαηδαει μονο τζιτζιριζει:D (το back up nickname του εκτος απο Αρμιν ειναι και τζιτζιρας😛)

την παρασκευη που ερχεται θα κανω επαναληψη της θεραπειας! Υπαρχει περιπτωση να μην υποχωρισουν τα συμπτωματα;
 
Yanni,

oso ekanes tin therapia me to Vetermec den edines baniera kai fruta; Rotao mono gia na katalabeno ti bori na exei gini. Kanonika to thoribo stamatai to argotera meta 1-2 meres. Tin defetri dosi dinoume gia ta ayga ton akarion pou menoune meza sto pouli.
 
Αλεξανδρε, απο την στιγμη που ανακαλυψα πως εχουν ακαρεα, μια φορα εβαλα μηλο μετα την θεραπεια κ καθολου μπανιο! Σταματησα να τα βγαζω για πεταγμα επισης.
να πω πως οι ποτιστρες πλενονται καθημερινα ετσι κ αλλιως με σαπουνι, πατηθρες κτλ

να τονισω πως το φανετοκαναρο δεν εχει τετοια σημαδια κ το εχω ακριβως απο πανω απο το αρσενικο καναρινι. Απο την αρχη δεν ειχε, προληπτικα εκανα θεραπεια. Κελαηδαει συνεχεια κ πολυ καθαρα κ εντονα.

μολις τωρα ακουω κ το αρσενικο καναρινι να κελαηδαει:) τι να πω! Ισως βιαστηκα να μιλησω. Παντως το πρωι που εγραψα το πρωτο ποστ εκανε τον ηχο σιγουρα, επισης ανοιγει το στομα που κ που κ βγαζει την γλωσσα σαν να γλυφεται, για λιγο ομως.

ελπιζω να βοηθησα
 
Perimene akoma 1-2 meres, kai pes mas an kanei akoma to thoribo. Kanonika to bradi akous poli kala an einai apo ta Akaria.
 
Τιποτα ακομα

Καλημερα σας. Εγω απο την τελευταια φορα που εβαλα το πουλμοσαν στο ζευγαρακι μου στην τραχεια (3/3) εβαλα παλι στις 16/3 αλλα αυτη την φορα στον αυχενα (οπως μου ειχε πει ο κτηνιατρος)αντι για σαραντα μερες που λεει το φαρμακο. Ο αρσενικος μου δειχνει να ειναι καλα χοροπηδαει κελαηδαει κτλ. Η μικρη ομως συνεχιζει να κανει τα ιδια. Το χαρακτηριστικο ειναι οτι δεν κανει απλως τακ τακ τακ και σταματαει αλλα το κανει συνεχομενα οπως κανουμε εμεις που χτυπανε τα δοντια μας οταν κρυωνουμε δηλ. Τικ τικ τικ τικ τικ τικ. Σημ. Και δεν το κανει συνεχεια. Εχετε τιποτα κατα νου;
 
Γιατί ρε παίδες δε σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο να μην έχει ΚΑΜΙΑ σχέση αυτός ο θόρυβος με ακάρεα τραχείας; Αφού η αντιμετώπιση με πουλμοσάν και βετερμέκ δεν έλυσαν το πρόβλημα μας. Κάποιος να μου πει υπεύθυνα τη δοσολογία του vetermec και το σχήμα της αγωγής με αυτό. Επίσης αν έλυσε το πρόβλημα του με τη χρήση του εν λόγω σκευάσματος γιατι όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η χορήγηση μέσω νερού είναι μακράν η πιο εύκολη
 
εγω παντως εκανα κ τριτη χορηγηση vetermec γιατι στο 1 καναρινι δεν ειδα διαφορα.συνεχισε να ξυνεται κ να κανει το σπασιμο σπορων, να ξυνει συνεχεια την μυτη του κ να ανοιγει το στομα του, αρκετες φορες. Τι αλλο να κανω πια; Εκανα 1 φορα πουλμοσαν κ 3 φορες βετερμεκ ανα 9 μερες.σημερα κελαιδουσε αρκετες φορες. Για να δουμε!

τα αλλα απλα ξυνονται(οχι συνεχεια)κ χτυπανε τα ραμφη στις πατηθρες. Κελαιδανε κανονικα κ συνεχεια.

επισης επλυνα παλι ολο το κλουβι κ ψεκασα με pinex της tafarm τα παντα, εκτος απο ποτιστρα/ταιστρα.

αυτα δεν ειναι ακαρεα, ειναι εξωγηινοι:D

το μπανιο κ τα φρουτα πχ μηλο κανει να τα δινω; Γιατι δεν τα βαζω πια για μπανιο.
 
Οκ. Μετά να το ελευθερώσεις στην ομόνοια, εκεί στην πλατεία να ψάχνει για τη "δόση" του...
 
Φιλε Γιαννη καλυτερα να τους βαζεις να κανουν μπανιο γιατι βοηθαει. Δες αν το ενα καναρινι σου ειναι ισιο το ραμφος του. Παντως και εγω τα ιδια αντιμετωπιζω και αποφασισα να διακοψω δεν τους βαζω αλλο δηλητηριο μεσα τους. Μηλησα με τον Αλεξανδρο με πμ για το θεμα και μου ειπε οτι εχει μια καρδερινα η οποια εδω και 2 χρονια παιζει με το ραμφος της κανοντας αυτον τον χαρ/κο θορυβο.
 
katarxhn me sugxwrite pou den grafw sta ellhnika alla ksafnika to pc mou apofasise na grafei mono sta agglika.
tha ithela na rwthsw merika pramata giati kai gw antimetwpizw to idio problhma {akarea} kai polu fobamai pws de lunetai.
exw 2 kanarinia to ena eixe problhma alla gia kalo kai gia kako ekana therapeia kai sto allo me Pulmosan kai bogena sivotine. auta mou systhse ekei pou to eidane.to ena einai mia xara kelahdaei to allo tipota, prospathei alla de bgainei h fwnh. oreksh exei apla de kelahdei kai mpanio kanei. de kserw ti na kanw na arxisw therapeia pali? kai poses fores mporei na ginei; na to paw sto giatro?
ksexasa na pw pws madaei. an kserei kapoios as mou pei...
arketa sas zalisa, euxaristw
 
βασικα δεν κανω ουτε εγω αλλη θεραπεια. Πιστευω πως εχει γινει καλα, απλα ισως θελει λιγο καιρο να κελαιδησει.
ειναι ζωηρο κ τρωει κανονικα! Απλα δεν μου ειχε ξανατυχει κ φοβουμενος μην χειροτερευσει εκανα τις θεραπειες.

να πω πως δεν ειδα καποια παρενεργεια απο το φαρμακο.στην διαρκεια της θεραπειας ηταν φυσιολογικη η συμπεριφορα τους κινητικοτητα κτλ.

ο καιρος θα δειξει.
 
Πριν λίγο καιρό είχα ανοίξει και εγώ ένα παρόμοιο θέμα.. Ο κάναρος μου είχε βραχνο κελάηδημα όποτε κελαηδούσε(είχε ελατωθεί κατά πολυ). Στην αρχή πίστεψα πως ήταν κρύωμα και του έδωσα Aviomycine. στις 4 μέρες δεν είχε βελτιωθεί καθόλου και του έριξα μία σταγόνα Pulmosan.. Μετά από μία εβδομάδα όπου πλέον είχε τελειώσει η επταήμερη θεραπία με το Aviomycine και του είχα βάλει και το Pulmosan έγινε άψογος.. Το θέμα είναι όμως τελικά τι τον βοήθησε; Ήταν κρυωμένος και του έκανε καλό το Aviomycine ή είχε ακάρεα και τον βοήθησε το Pulmosan? Αν ισχύει το δεύτερο, θα χρειαστεί επαναληπτική δόση; Από το ράμφος ακόμα ακόγεται ο θόρυβος που έκανε(τσικ τσικ).. Δεν έχει αλλάξει κάτι.. Η φωνή τώρα καθαρή και πολύ δυνατη.. Τι το βασάνιζε τελικά; Κρύωμα ή ακάρεα; Έχουν περάσει 10 μέρες από το Pulmosan.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top