Φροντίδα Περιμένω το νέο μου cockatiel, τι χρειάζεται να κάνω;

Johnkoukou

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2019
Μηνύματα
106
Πόλη
Ρέθυμνο
Καλησπεριζω την παρέα.
Την Παρασκευή θα έρθει το cockatiel στο σπίτι και χρειάζομαι τις πρώτες συμβουλές;
Έιναι 2 μηνών, αγορά από ιδιώτη μέσο του petshop που ψωνίζω γιατί εδώ στο Ρέθυμνο δεν υπάρχουν και πολλά.
Είναι ταισμενο στο χέρι οπότε θεωρώ ότι θα είναι εύκολο στην εκπαίδευση του και ήρεμο.
Τι χρειάζεται να κάνω για αρχή;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποία βοήθεια και γνώμη.
 
Με το καλο να το δεχτειτε!

Μολις ερθει και μπει στο κλουβι του το αφηνετε στην ησυχια του σε ενα μέρος μακρυά απο αδιακοπα βλεμματα. Πολυ σημαντικο γιατι θα ειναι στρεσαρισμενο και θα ερθει σε αγνωστο περιβάλλον. Πολυ πιθανο να μην ακουμπησει το φαγητό του και για ολόκληρη ημερα.
 
Καλησπέρα και από εμένα, Και εγώ αυτό έκανα με το πρώτο μου κ οκατιελ. ΚΑΘΕ φορά που παω να βαλω το χερι μου μεσα στο κλουβί (για να αλλάξω το νερό και το φαΐ του) με δαγκώνει γτ το έχει κάνει το σπίτι του και όταν το παραβιάσεις χάνει την εμπιστοσύνη που έχει σε εσένα. Για αυτό όταν πηρα το δευτερο δεν το άφησα μόνο του( μόνο για 10') και μετά το αφησα ελεύθερο στο δωμάτιο μου για μια ώρα
 
2 μηνών είναι πολύ μικρό, γι'αυτό θα ζητήσεις οδηγίες από τόν εκτροφέα. Αν έχει απογαλακτιστει (τρέφεται μόνο με σπόρους) ή χρειάζεται να του δίνεις κάποια γεύματα κρέμα μέσα στην μέρα.
 
Για αυτό όταν πηρα το δευτερο δεν το άφησα μόνο του( μόνο για 10') και μετά το αφησα ελεύθερο στο δωμάτιο μου για μια ώρα
Aυτές οι τεχνικές δεν αποτελούν μεθόδους εκπαίδευσης ή εξημέρωσης. Αντίθετα είναι κατάλληλες για να τρομάξουν ένα ήδη τρομαγμένο πουλί ακόμη περισσότερο και να μην εξημερωθεί ποτέ.
 
@Φοίβος Όντος μπορεί να μην είναι η ποιο "safe" μέθοδος αλλά λειτουργεί. Απλά με αυτόν τον τρόπο το πουλί εναρμονιζετε με το περιβάλλον του χώρου και αρχίζει να πετάει για πρώτη φορά καθώς στο κλουβι του πετ σοπ απλά κουνιόταν
 
@Άγγελος Ρ Αυτο που λες ειναι τελειως λάθος. Δεν μπορούμε να προτρέπουμε νέα μέλη που ζητούν βοήθεια να τρομοκρατήσουν τα πουλια τους. Σε παρακαλώ να κρατάς τέτοιες αμφιλεγόμενες τεχνικές για τον εαυτό σου.
 
Ποια νομίζεις ότι είναι η σωστή ηλικία ώστε να το πάρω;
Μου είπαν ότι είναι ταισμενο στο χέρι και τώρα τρώει σπόρους.
Αν το πουλάκι είναι πλήρως απογαλακτισμένο (όχι "θέλει μια-δυο μέρες ακόμα με κρέμα") τότε 2 μηνών είναι οκ. Με το καλό να το δεχτείς 😁.
 
Τι χρειάζεται να κάνω για αρχή;
Έχεις κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις;

Γενικότερα, χρειάζεται ένα μεγάλο κλουβί με ξύλινες πατήθρες, παιχνίδια και γενικά διάφορα πράγματα για να ασχολείται. Ακόμα πρέπει να βγαίνει από το κλουβί αρκετές ώρες.

Σχετικά με την διατροφή, θέλει πέλετς ή ένα καλό (συσκευασμένο) μείγμα σπόρων και διάφορα λαχανικά. Σαν λιχουδιά μπορείς να χρησιμοποιείς μιλετ (κεχρί) ή ηλιόσπορους (με μέτρο γιατί είναι παχυντικοί). Σημαντικό είναι και το σουπιοκόκαλο! Μπορείς να βάζεις και αυγό ή αυγοτροφή 1-2 φορές την εβδομάδα.
Να και μερικές ιδέες:
 
Πιο πολύ θα ήθελα να μάθω για της πρώτες μέρες που θα τον έχω.
Έχω και δύο γιούς που μόλις τον δουν θα ξετρελαθουν και όπως καταλαβαίνετε θα θέλουν να ασχολούνται μαζί του.
Από όσα ξέρω πρέπει να τον αφήσουμε λίγο στην υσηχια του στην αρχή.
 
@Johnkoukou
Επειδή πρόσφατα και εγώ πήρα πουλάκι και ζω σε σπίτι με παιδί μικρό τις πρώτες μέρες βάλαμε το κλουβί ψηλά (στο υψος του κεφαλιού περιπου όχι πιο πάνω) σε ένα δωμάτιο που δεν έχει πολύ φασαρία .Οταν ήμασταν γύρω του φροντίζαμε απλά να κινούμαστε ήρεμα γύρω από το κλουβί και με αργές κινήσεις για να μην ταράζεται!Προσωπικά στο δικό μου παπαγαλακι είχα παρατηρήσει πως έιχει μεγάλη σημασία να είσαι ήρεμος δηλαδή όχι απότομες κινήσεις που ίσως ασυνείδητα κάνουμε και όχι δυνατές φωνές τις πρώτες μέρες!Δεν ξέρω αν βοηθάνε αυτές οι πληροφορίες γιατί και εγώ καινούργια είμαι!Όσο για τον μικρό απλά του εξηγήσαμε κάποια πράγματα για το πουλάκι και για το ότι φοβάται ακόμα και πρέπει να προσέχει..!Και να μην τον ταίζει εκείνος από μονος γιατι τρώει συγκεκριμένες τροφές ,μιας και το πρώτο που είπε μόλις το είχαμε φέρει ήταν αν μπορεί να του δώσει μια πατάτα τηγανιτή 😅😅😅
 
@Φοίβος Απλά λέω την άποψη μου και το τι έκανα εγώ (Δεν αναγκασα κανέναν να το κάνει ) Και εγώ μένω στο Ηράκλειο στην Κρήτη, Πολύ μάλλον ξέρετε τον Λευτέρη που εχει το e-papagalos. Ο Λευτέρης είναι φίλος Μ Καισε πόλους παπαγάλους τους κάνει την ίδια μέθοδο
 
@Άγγελος Ρ σίγουρα κάποια στιγμή πρέπει να βγάλεις το πουλί έξω για να καταλάβει πως υπάρχει και άλλος κόσμος έξω από το κλουβί του που μπορεί να πετάξει να παίξει να εξερευνήσει. Αλλά δεν είναι η κατάλληλη ώρα να γίνει αυτό μόλις έρθει φοβισμένο σπίτι.
Και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει το κλουβί σπίτι του και να το υπερασπίζεται μένοντας κάποιες ώρες μόνο μέσα. Απλά το καθένα έχει το χαρακτήρα του, το πρώτο σου ήταν λίγο πιο άγριο και σε δάγκωνε από την αρχή και να φανταστώ με της πρώτες δυσκολίες απογοητευτικές και δεν του έκανες μια σωστή και ήρεμη εξημέρωση. Η δικιά μου εξημερωμενη πλέον μπορεί τώρα να μανουργιαζει με το δάχτυλο μου και στο επόμενο δευτερόλεπτο να κάνει υπόκλιση για να της χαιδεψω το κεφάλι της. Και στο δεύτερο ήσουν πιο τυχερός και ήταν πιο δεκτικό.
 
Καλησπέρα σας.
Ήρθε ο τυπικός και είναι πολύ ορεξατος θα έλεγα, φοβισμένος όταν πλησιάζω το χέρι μου κατά τα άλλα όλη μέρα φωνάζει.
 
Back
Top