Γενικά Σας παρουσιάζω το Ricko το νέο μου cockatiel

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sonikoly
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλημέρα,
θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη συμπεριφορά του Ρίκο. Βγαίνει καθημερινά από το κλουβί του (6-7 πρωί και απόγευμα). Του έχω παιχνίδια να παίζει μέσα και έξω από το κλουβί. Γενικά προσπαθώ όταν τον έχω έξω να παίζω μαζί του και να μην κάνω άλλη δουλειά. Αυτό που με προβλημάτισε, είναι μια συμπεριφορά που εμφανίζει τα απογεύματα κυρίως. Σκαρφαλώνει και κάθεται στο στήθος και όταν τον χαϊδεύω αρχίζει να βγάζει ήχους (όπως κλαίνε τα μωρά κοκατίλ για να τα ταϊσουν). Ταυτόχρονα με κοιτάει και ρίχνει σώμα του μπροστά και ανασηκώνει την ουρά του. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Κάνω κάτι λάθος μαζί του; Αλλά γιατί να κλαίει; Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι σχετικό;

@Sonikoly
Πιστεύω ότι σε θεωρεί ταίρι του, και το κλάμα είναι ένα είδος ερωτικού καλέσματος.
Λιγότερα χάδια και μόνο στο κεφάλι, και περισσότερες ώρες ύπνου μπορούν να κατευνάσουν τις ορμόνες του.
. Ταυτόχρονα με κοιτάει και ρίχνει σώμα του μπροστά και ανασηκώνει την ουρά του.
Είναι μία κίνηση που κάνουν όταν βρίσκονται σε σεξουαλική διέγερση ιδιαίτερα τα θηλυκά.
Είσαι σίγουρη ότι είναι αρσενικό ;

@Vada Δεν έχω κάνει ακόμα καμία εξέταση να δω το φύλο του. Ακόμα μικρό δεν είναι όμως; Όταν τον πήρα ούτε να πετάει δεν ήξερε. Οι ώρες που κοιμάται είναι από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί και κατά τη διάρκεια του μεσημεριού. Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το ψάξω.

@Sonikoly Θεωρητικώς είναι νωρίς, αλλά πρακτικά πολλοι παπαγάλοι μπορούν να έχουν ορμονική συμπεριφορά σε πολύ νεαρή ηλικία. Εδώ υπάρχει παιδί πέντε ετών που έμεινε έγκυος. Αν τον χαϊδευετε οπουδήποτε πέραν του κεφαλιού και λαιμού, τότε σίγουρα αυτό φέρνει ορμόνες. Επίσης δεν κοιμάται αρκετά. Καλό είναι να χτυπούν το 12ωρο ύπνου, ακόμα και 14ωρο για να μην εχουν ορμόνες.

Πάντως σίγουρα δεν σε φοβάται.
Πράγματι μοιάζει με τον ήχο που κάνουν όταν τα ταΐζουμε, θα έλεγα ότι είναι ήχοι ευχαρίστησης.
Πιστεύω ότι δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε ανησυχεί.
Είναι μικρό και χαδιάρικο, πολύ καλό πουλάκι, να σου ζήσει.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ο Ρίκο είναι το πρώτο παπαγαλάκι μου, οπότε κάθε περίεργη αντίδραση μπαίνει στο μικροσκόπιο. Τόσο στην εκπαίδευση του Σπύρου όσο και σε αυτόν στηρίζομαι στις γνώμες των παλαιότερων ώστε να αποφύγω πιθανά λάθη. Καλημέρα σε όλους και καλή συνέχεια

Διορθώνω το λάθος στο προηγούμενο post. Το προσθέτω και εδώ:

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα από την εξέταση DNA των φτερών του παπαγάλου μου. Τελικά έχω μια κουκλίτσα στο σπίτι. Μια ζουζούνα που τρελαίνεται για χάδια. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι από εδώ και πέρα έχουμε την Ricko στην παρέα μας.
Καλά να περνάτε όλοι!!!

Back