Γενικά Περισσότερες κραυγές από ότι συνήθως

christina07

PB Member
Εγγραφή
14 Απρ 2020
Μηνύματα
1.213
Πόλη
Κομοτηνή
Εδώ και δυο εβδομάδες ο Ρικι δεν έχει σταματήσει να φωνάζει. Υπό κανονικές συνθήκες, ξυπνούσε, φώναζε για περίπου 10 λεπτά και μετά μιλούσε όλη μέρα, την τελευταία εβδομάδα ξυπνάει και φωνάζει όλη μέρα μέχρι και το βράδυ! Δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε στο περιβάλλον του, ούτε στην συμπεριφορά μου απέναντι του, έχει παιχνίδια αλλά δεν τους δίνει σημασία, προσπαθώ να παίξω μαζί του φωνάζει, του μιλάω φωνάζει, τον αγνοώ φωνάζει, του σφυρίζω φωνάζει, έβαλα και χαλαρωτικούς ήχους για παπαγάλους αλλά τίποτα. Μου είπαν ότι μπορεί να είναι και ορμονικό, αλλά πραγματικά καθημερινά έχω πονοκέφαλο. Ποια είναι η γνώμη σας;
 
@christina07 υπάρχει περίπτωση να είδε κάποιον άλλον άνθρωπο που να φωνάζει και να συμπεριφερόταν άγρια και εκανε απότομες κηνησεις(κατάλαβες τι ενοω ) και τώρα κάθε φορά που σε βλέπει να νομίζει πως θέλεις να του κάνεις κακό?
 
@Xrhstosk όχι, μόνη μου είμαι, αλλά και αυτό να γινόταν δεν θα ερχόταν στο χέρι μου, ούτε θα έπαιρνε φαΐ από το χέρι ούτε θα έβγαινε από το κλουβι και φαντάζομαι θα με θεωρούσε απειλή και θα με δάγκωνε. Αυτά τα κάνει αλλά όταν αρχίζει να φωνάζει δεν σταματάει με τίποτα, όταν ηρεμεί είναι το παλιό καλό πουλάκι.
 
@Μπαιρακταρης τασος 2 χρόνων είναι περίπου, έχουμε κάνει ένα τεστ και έχει βγει αρσενικό αλλά δεν παίρνω και όρκο, όχι δεν το πήρα από εκτροφέα και δεν έχει δαχτυλίδι
 
@Μπαιρακταρης τασος ηλικία μάθαμε από πτηνιατρο, την κυρία που το είχε πριν από εμένα αλλά και μετά από αρκετό καιρό που βρήκαμε ότι προήλθε από ένα πετ σοπ. Η μετάλλαξη του είναι turquoise blue pallid. Αλλά πραγματικά δεν με ενδιαφέρει και πολύ αν είναι θηλυκό ή αρσενικό, όπως και η ηλικία του. Άλλο είναι το ζητούμενο και αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω.
 
Δυστηχος ο ρινκνεκ παραγει πολλα ντεσιμπελ για το μεγεθος του αλλα τον ακους μονο τις ωρες υψηλης δρατηριοτητας δλδ το πρωι και λιγο πριν το σουρωπο. Τωρα αν πασχει απο ανοια και ζει στο κοσμο του ειναι λιγο δυσκολα. Η συμβουλη μου ειναι ενα παρκο για μεγαλους παπαγαλους και το βραδυ να σκεπαζεις με μαυρο πανι το κλουβι. Επισης ξυλα για να μασαει.
 
@Μπαιρακταρης τασος και πάρκο-σταντ έχει, τον σκεπάζω καιρό τώρα και ξύλινα παιχνίδια υπάρχουν στο κλουβι αλλά δεν τα τιμάει, και φυσικά ξύλινες πατηθρες. Και πως μπορώ να μάθω αν παρέχει από άνοια; Γιατί πτηνιατρος τον έχει δει πρόσφατα, πριν έναν μήνα δηλαδή. Μετά από συμβουλές πάντως,κατέληξα στο ότι μάλλον πρέπει να είναι ορμονικό. Τέλος πάντων ευχαριστώ πολυ
 
@christina07 τώρα διάβαζα ένα άλλο θέμα και ήθελα να σε ρωτήσω είσαι σίγουρη πως κοιμάται τις ώρες που πρέπει; Και χωρίς να ξυπνάει συνέχεια; Ίσως να παίζει ρόλο. Πάντα από αυτά που διαβάζω έκανα μια σκέψη.🙂
 
@ΜΑΡΙΑαα ναι κοιμάται 12 ώρες ακριβώς. Τον σκεπάζω και ούτε που ακούγεται, κοιμάται και λίγο το μεσημέρι.

@Tony Forpus ευχαριστώ, τώρα το κατάλαβα.
Για ανία δεν νομίζω βρε παιδιά, δηλαδή και αρκετά παιχνίδια εχει και σταντ με παιχνίδια και όλη μέρα μαζί του ασχολούμαι (μαθαίνουμε κόλπα και λεξούλες). Αλλά αν τον πιάσει το υστερικό δεν μου δίνει και πολύ σημασία. Ενταξει ίσως υπερβάλω και εγώ γιατί ακούγεται μόνο το πρωί και λίγο πριν τον ύπνο αλλά μου κάνει εντύπωση καθώς δεν ήταν πουλάκι που φώναζε τόσο πολύ.
 
Εγώ τους το έκοψα με το να τα σκεπάζω όταν ένα από τα δύο κράζει. Στην αρχή το είχαν πάρει σαν παιχνίδι, γιατί τα άφηνα λίγα λεπτά "τιμωρία" αλλά όσο περισσότερο φώναζαν τόσο περισσότερο τα είχα σκεπασμένα. Πλέον επειδή έχω τον υπολογιστή δίπλα από το κλουβί τους και όσο είμαι σπίτι είμαι στον υπολογιστή, φωνάζουν μόνο αν χαθώ από το οπτικό τους πεδίο ή αν μείνει το φως αναμμένο μετά της 10:30 το βράδυ. Σαν να μου λένε "σε κράζουμε γιατί μας κρατάς ξύπνια"
 
@seemsfunny τον σκεπάζω μόνο το βράδυ επειδή βρίσκεται σε καινούριο κλουβι,στο παλιό(πιο μικρό) δεν είχε θέμα αν δεν τον σκεπάσω φωνάζει. Αυτό με το οπτικό πεδίο το έχουμε, αλλά αν του πω «εδώ είμαι, έρχομαι» σταματάει και αρχίζει να μιλάει (έτσι έμαθε να με ζητάει, δηλαδή να μιλάει και όχι να φωνάζει), καταλαβαίνει ότι με τις φωνές δεν έρχομαι αλλά όταν μιλήσει πηγαίνω κοντά του.
 
@christina07 Δεν ξέρω άμα είναι σίγουρο αλλά σε αυτό το βίντεο λέει ότι επί ορμονικης περιόδου που είναι φθινόπωρο και άνοιξη (και εσύ μας είπες ότι ξεκίνησε πρίν 2 βδομάδες δηλαδή αρχές φθινόπωρου )ουρλιάζουν λίγο περισσότερο.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
ναι κοιμάται 12 ώρες ακριβώς. Τον σκεπάζω και ούτε που ακούγεται, κοιμάται και λίγο το μεσημέρι.

Χριστίνα δοκίμασε να αυξήσεις τις ώρες ύπνου σε 14-15. Επίσης αν πετάει είναι καλό να ενθαρρύνεις τις πτήσεις μέσα στο σπίτι ώστε να εκτονώνει την ενέργειά του. Δυστυχώς η ζωή με τους παπαγάλους στην πραγματικότητά της δεν είναι ποτέ όσο τέλεια βγαίνει στις φωτογραφίες μας. Σε άλλους υπάρχουν πολλές κραυγές, σε άλλους δαγκωνιές και σε άλλους όλα μαζί. Για να σε παρηγορήσω θα σου πω ότι το ήσυχο κατα τ'άλλα κοκατού μας έχει εδώ και μερικούς μήνες ανακαλύψει μια καινούρια κραυγή σαν "σκουίιιιιιικ" η οποία αν και δεν είναι δυνατή είναι επίμονη για πάρα πολλή ώρα. Χωρίς να σου τρυπάει τα αυτιά καταφέρνει και γίνεται ανυπόφορη.

Τα ρινγκνεκς δεν νομίζω ότι έχουν αναπαραγωγική περίοδο τώρα ούτε όλο το χρόνο όπως τα αυστραλιανά είδη. Ψάχνει για φωλιά?

Το τεστ DNA το έχεις ξαναναφέρει. Απο ποιο εργαστήριο είναι? Τέλος την ηλικία δεν υπάρχει τρόπος να την προσδιορίσει κανείς αν τα πουλιά έχουν χάσει τα σημαδια της "παιδικής" ή "εφηβικής" τους ηλικίας. Η εκτίμηση οποιουδήποτε κτηνιάτρου σε αυτό το θέμα δεν έχει καμία βαρύτητα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top