Γενικά Περισσότερες κραυγές από ότι συνήθως

@Φοίβος καλημέρα, ωραία θα δοκιμάσω να αυξήσω τις ώρες ύπνου για να δούμε πως θα πάει, τον ενθαρρύνω αρκετά να πετάει, σε αυτό το κομμάτι νομίζω ότι τα πάμε καλά, καλά φυσικά και δεν είναι εύκολη η ζωή με έναν παπαγάλο αλλά μου έκανε εντύπωση η αλλαγή συμπεριφοράς του για αυτό θέλω να μάθω και τι συμβαίνει ώστε να τον βοηθήσω, δεν δείχνει να ψάχνει για φωλιά αλλά φαίνεται πολλές φορές να κάνει τον χορό που λέμε, που ανοίγει τα φτερά σαν καρδιά από πίσω και περπατάει καμαρωτός, και μιλάει όταν το κάνει αυτό, το τεστ Dna είναι από το iq bird testing, αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Εννοείται πως δεν υπάρχει τρόπος να πεις ακριβώς την ηλικία, στο περίπου μου είπε ο άνθρωπος και μετά ανακαλύψαμε την κυρία που τον άφησε και το πετ σοπ που βρισκόταν, όποτε κάπως επιβεβαίωσαν την ηλικία του. Τώρα είναι 2; Είναι 22; Είπαν ψέμματα; Δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Εκτός και αν αυτό σημαίνει κάτι για τις κραυγές, που δεν νομίζω.
 
@christina07 Αναφέρθηκαα μόνο στο κομμάτι προσδιορισμού της ηλικίας του πουλιού απο την ειδικότητα του γιατρού. Για τα υπόλοιπα που ανακάλυψες εσύ για την ηλικία του και το παρελθόν του σαφώς και δεν έχω απόψη. 🙂
 
Επανέρχομαι στο θέμα με νέα δεδομένα. Έχω αυξήσει τις ώρες ύπνου και έχει ηρεμήσει λίγο. Κάτι που είχα ξεχάσει να αναφέρω και πιστεύω πως παίζει μεγάλο ρόλο είναι ότι έχει αλλάξει η διατροφή του (από σπόρια σε πελλετ) ήταν υπέροχος σε αυτό, τα δοκίμασε και ξεκίνησε να τρώει μόνος του, δεν δυσκολεύτηκα. Βέβαια τώρα τον παρατηρώ όταν φωνάζει είναι σαν να ψάχνει τα σπόρια και φυσικά όταν του τα βάζω κάπου ξεκινάει να τρώει και δεν φωνάζει. Υπάρχει περίπτωση να φωνάζει για αυτόν τον λόγο; Αλλά γιατί δεν το έκανε κατευθείαν και το κάνει τώρα μετά από έναν μήνα;
 
@christina07 Εμείς αλλάξαμε τη διάταξη τελείως στο κλουβί και μεταφέραμε το κλουβί σε άλλο δωμάτιο με λίγο χαμηλότερο φυσικό φως. Μέσα σε μια εβδομάδα έχει βγει τελείως απο την ορμονική φάση κι είναι ο παλιός καλός της εαυτός. Δεν αντεχόταν η κοπελίτσα.
 
@Φοίβος δεν αντέχεται πραγματικά! Έχω αυξήσει τις ώρες ύπνου, έχω τραβήξει την «χοντρή» κουρτίνα ώστε να μην μπαίνει τόσο φως, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, είναι σαν να μου αντιμιλάει κάθε φορά που φωνάζει 😂
 
@Μπαιρακταρης τασος όλη την ημέρα είμαστε μαζί, έξω από το κλουβι βρίσκεται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7-8 που μπαίνει μόνος του μέσα, η πόρτα του αυτές τις ώρες μένει ανοιχτή για να μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει,συνήθως όταν είναι έξω θα πετάξει, θα σκαρφαλώσει σε όλο το κλουβι και το σταντ, καμία φορά θα του κρύψω λιχουδιές στο παιχνιδι του, θα βουτήξει λίγο στην μπανιέρα του, το μεσημεράκι θα κοιμηθεί, και έπειτα θα φάμε μαζί φρούτα και θα μάθουμε κανένα νέο κολπάκι.
 
Ειναι πολλες ωρες εξω αν φευγεις το βαζεις μεσα; αυτες τις ωρες που παιζετε κ.τ.λ. πιστευεις οτι κουραζεται; οπως και να εχει με ενα ρινκνεκ στο σπιτι δε κοιμασαι το μεσημερι! Γενικα ειναι δυσκολα πουλια και πολυ ζωηρα. Τα αρσενικα κανουν ποιο πολυ φασαρια.
 
@Μπαιρακταρης τασος ναι φυσικά όταν φεύγω μπαίνει μέσα, είναι πολλές ώρες γιατί δεν δημιουργεί πρόβλημα, δηλαδή ούτε ζημιές κάνει ούτε δεξιά και αριστερά κουτσουλιές. Δεν νομίζω πως κουράζεται, έχει αρκετό χρόνο για τον εαυτό του εγώ θα κάτσω μαζί του κανένα 2ωρο και μετά θα τον αφήσω στην ησυχία του, εκτός κι αν με ζητήσει ή έχει έρθει η ώρα για την εκπαίδευση, άλλωστε για αυτό αφήνω την πόρτα ανοιχτή ώστε να γυρίσει όταν κουραστεί. Γενικά είναι πολύ ήσυχος, το μεσημέρι δεν φωνάζει, ίσως μιλήσει αλλά δεν φωνάζει, από τις 2 μέχρι τις 5 δεν ακούγεται τίποτα. Και με άλλα Ringneck που τον έχω συγκρίνει είναι ήσυχος και ήρεμος. Για αυτό απορώ που φωνάζει πιο πολύ από το συνηθισμένο του, γιατί παλαιότερα ξυπνούσε, έκανε 10 τσίου και μετά μόνο μιλούσε, ενώ τώρα μπορεί να φωνάζει και κανένα 2ωρο.
 
@christina07 πρεπει να τον κουραζεις για παραδειγμα να πεταει απο σταντ σε σταντ για να παρει μια λιχουδια μεχρι να κουραστει. Να κρεμασεις ενα κουπακι καλαμποκι και να κανει κοπο για να το φαει. Ετσι θα αφιερωνει περισοτερο χρονο στη χαλαρωση. Μουσικη του βαζεις;
 
@Μπαιρακταρης τασος ναι αυτό κάνω, το έχουμε πιάσει πιο ζεστά, για να κουράζεται. Έχω απομακρύνει λίγο το σταντ για να πετάει πιο μακρυά και μετά πάλι πίσω στο κλουβι, αυτό το κάνουμε πάνω κάτω 5-6 φορές. Μουσική ναι του βάζω, χαλαρωτικά τραγούδια που ακούω και εγώ. Έκανα προσπάθεια και με χαλαρωτικούς ήχους για παπαγάλους αλλά δεν συγκινήθηκε. Προτιμάει τα τραγούδια.
 
Είχα πριν 30 χρόνια Αλεξανδρινό και οι συνθήκες διατροφής λόγω άγνοιας δεν ήταν οι καλύτερες, ευτυχως κλουβι του είχα μεγαλούτσικο για την εποχή, όμως δεν γκαριζε όπως η τελευταία που έχω, ήταν ήσυχο πουλι γιαυτο και αγόρασα πάλι! Και τότε ούτε παιχνίδια, ούτε άσκηση ούτε τίποτα! Φαΐ ηλιοσπορους σκετους! Η διαφορα όμως τεράστια, αυτή κάθετε σε αναμμένα κάρβουνα! Δαγκώνει τα πάντα και μπορεί κ να γκαρίζει όλη μέρα!
 
Back
Top