Ασθένειες Περιστέρι δεν καταπίνει

nikilabiri

PB New Member
Εγγραφή
6 Σεπ 2018
Μηνύματα
7
Πόλη
Πάτρα
καλησπερα, βρηκα σημερα ενα περιστερι που φαινεται αρκετα βασανισμενο, δεν εχει ενηλικιωθει φαινεται απο το ραμφος του κ πεταει σχετικα χαμηλα. Το προβλημα ειναι οτι ενω του βαζω την τροφη στο στομα, δεν την καταπινει.σαν να μην μπορει. Ενω ηπιε νερο. Την τροφη ενω του την βαζω βαθυα στο λαρυγγα, μετα απο λιγη ωρα την ανεβαζει επανω. Επισης το σημειο κατω απο το ραμφος του στο λαιμο ειναι πολυ σκληρο. Οι κουτσουλιες του ειναι πρασινολευκες. Ειχα αναθρεψει κ στο παρελλθον περιστερια σε χειροτερη κατασταση, αλλα αυτο δεν μου εχει ξανασυμβει. Σας παρακαλω βοηθηστε με, δεν ξερω τι να κανω
 
Μήπως του βάζεις πάρα πολλούς σπόρους και λογικά απορρίπτει κάποιους;
Δοκίμασε να βάλεις λίγους σπόρους σταριού σε ένα μπολ με νερό για λίγες ώρες και μετά με ένα καλαμάκι του καφέ θα φυσάς με πολύ δύναμη μερικούς σπόρους να φτάσουν στον οισοφάγο του πουλιού.
Αν μπουν εκεί.. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν.
 
δεν εχω σπορους και του εβρασα αυγο. Πριν 2ωρες το βρηκα. Εχω την εντυπωση οτι κατι εχει στον λαρυγγα.. Ομως αυτο με το καλαμακι που μου ειπες θα με βοηθησει πολυ με οποιαδηποτε τροφη, σε ευχαριστω :)
 
Το πουλί είναι άρρωστο. Εάν έχεις γιατρό κοντά να δει τις κουτσουλιές! Πιθανώς έχει "και" σκουλήκια. Ξεκίνα να του δώσεις κάτι για τα σκουλήκια και μετά κάποιο φαρμακάκι για κοκκίδια - σαλμονέλες. Καλή συνέχεια.
 
Πολύ και σχολαστική καθαριότητα σε χέρια και σκεύη που χρησιμοποιείς. Αν έχεις δικά σου πουλιά στο σπίτι μπορεί να λειτουργήσει το περιστεράκι ώς "βόμβα" μετάδοσης ασθενειών στα δικά σου πουλιά...
 
εναν παπαγαλο εχω αλλα τον εχω μεσα στο σπιτι. Το περιστερι το εχω στην αυλη. Προστατευμενο βεβαια. Δεν το εχω ξανασυναντησει αυτο το προβλημα παροτι μεγαλωσα με ενα σωρο ζωα, γιαυτο οπωσδηποτε αυριο θα το παω στον κτηνιατρο.σε ευχαριστω για την ενημερωση
 
Είχα παρόμοια περίπτωση με τα δυο περιστέρια μου.
, σε πρώτη σταματάγαμε την κρέμα και αρχίζαμε τα σπόρια. Πρώτες μέρες τα έβγαζε με εμετό. Μετά συνήθισε. (έδινα ψιλή τροφή για παραδείσια αρχικά).
Η δεύτερη περίπτωση με μεγάλο περιστέρι που στο petshop έτρωγε μονο παπαγαλινι και στο σπίτι μου βρήκε πλούσια τροφή από την οποια άρχισε να διαλέγει τα μεγαλύτερα σπόρια (αρακά, καλαμπόκι, ροβίτσα) και μετά έκανε κάτι περίεργες κινήσεις και συχνά ερχόταν εμετός. Μόλις έβγαλα μεγάλα σπόρια από μίγμα τροφής του όλα πήγαν καλά. Τώρα τα τρώει όλα και μικρά και μεγάλα, απλά τα μεγάλα δίνω λιγότερα επειδή τα τρώει πρώτα από όλα.
Video που φαίνεται ότι του ενοχλεί κάτι στο πρόλοβο -

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Οποτε δες το μήπως είναι μεγάλα κομμάτια αυτά που δίνεις, η μπορεί να τον γρατσουνάνε τον οισοφάγο. Αν δυσκολεύεται ίσος τάισμα με κρέμα απ'ευτιας στο πρόλοβο είναι μια λύση.
 
παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους. Δυστυχως το περιστερακι δεν τα καταφερε.. Κατι πρεπει να ειχε φαει καυστικο. Το οποιο πρεπει σαν να πετρωσε στον φαρυγγα του. Αφου το κεφαλι του δεν σηκωνοταν ψηλα.σαν να ειχε κοκκαλωσει ο λαιμος του. Πριν το παω στον κτηνιατρο το πρωι ξεψυχισε στα χερια μου λες κ περιμενε να το αγκαλιαζει κατι θερμο σαν την φωλια που ηταν καποτε.. Δεν γραφω αλλα γιατι συγκινουμαικαι παλι σας ευχαριστω ολους για την αμεση ανταποκριση σας ☹
 
@Wind-sa, στο βιντεο φαινεται πως το περιστερι κανει κατι σαν παλινδρομηση στο στομαχι
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η δεκαοχτούρα προφανώς είχε σκουλήκια. Απλά αυτά τα πουλιά είναι δύσκολα διαχειρίσιμα, πράγμα που δεν βοηθάει την θεραπεία τους. Κρίμα το πουλάκι.
 
απο την περιγραφη πιθανον ειχε τριχομοναδα καπου στον λαιμο και δεν του επετρεπε να κατεβασει τροφη. (αν οπως λες επιχειρουσε να φαει αλλα το φτυνε). χτυπαει κυριως σε νεες ηλικιες, υπαρχουν αρκετα φαρμακα στο εμποριο που πρεπει να δοθουν αμεσα. την αλλη φορα θα ξερεις εκανες οτι μπορουσες.
@Wind-sa αυτο στο βιντεο ειναι αλλη αρρωστια
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top