Ασθένειες Περιστέρι δεν μπορεί να πετάξει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης uli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

uli

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2010
Μηνύματα
50
Πόλη
Αθήνα
Παίδες βρήκα και μάζεψα ένα περιστέρι που δεν μπορεί να πετάξει. Βασικά το έχω ξανακάνει κι άλλες φορές και αύριο μάλλον θα το πάω στην Anima. Θα σας ανεβάσω μερικές φωτογραφίες μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε...

Γνωρίζω ότι δεν πρέπει να το πιάσω με γυμνά χέρια λόγω ασθενειών και ότι δεν πρέπει να πετάξει. Θα του βάλω τροφή (σιτάρι) και νερό και λέω να το δώσω με τη σύριγγα βιταμίνη με νερό και δεξτρόζη. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα δεόντως.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

1IMG_0558.webp 2IMG_0564.webp 3IMG_0565.webp 4IMG_0568.webp
 
Δεν βλέπω τι παραπάνω θα μπορούσες να κάνεις... Δεν χρειάζεται να το ζορίσεις με τη σύριγγα, ίσως βάλεις νερό στους πνεύμονες αν αντιδράσει. Σταγόνες στα ρουθούνια και θα πίνει μια χαρά. 😉
 
Όπως είπε ο Γιώργος είναι ενήλικο άρα δεν χρειάζεται σύριγγα ούτε για νερό ούτε για τροφή.
Βάλτου σε δύο μπολάκια νερό και τροφή και άστο να φάει μόνο του.
Πιο πολλή όμως ήθελα να μιλήσω για τα γάντια που φοράς.
Μην μας πιάνει πανικός με της αρρώστιες των ζώων και γενικά της αρρώστιες.
Δεν κολλάνε έτσι εύκολα.
Ένας υγιής οργανισμός-ανοσοποιητικό δεν έχει πρόβλημα.
Μην σας τρελαίνουν τα κανάλια κατά καιρούς με εξάπλωση της τάδε αρρώστιας (γρίπη πτηνών) και της δείνα (γρίπη των χοίρων).
Έχω πιάσει αμέτρητες φορές περιστέρια με εμφανή συμπτώματα αρρώστιας και μετά έχω φάει μα άπλυτα χέρια και δεν έχω πάθει τίποτα 46 χρόνια τώρα. (Δεν σου λέω να κάνεις το ίδιο, εννοείται μετά τον χειρισμό του περιστεριού και οποιαδήποτε δουλειάς πλένουμε τα χέρια.)
 
Αγαπητέ Λάζαρε,

Σέβομαι απολύτως αυτό που λες αλλά έχω μια ένσταση! Το καλοκαίρι επισκέφθηκα μια θεία μου σε ένα κέντρο αποκατάστασης αναπήρων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Η γυναίκα είχε πάθει εγκεφαλικό και έκανε φυσικοθεραπεία γιατί δεν ήταν εύκολο να κουνήσει το δεξί της πόδι. Στον ίδιο θάλαμο υπήρχαν άλλες 6 περιπτώσεις. Δύο κοπέλες είχαν παραλύσει από τη μέση και κάτω. Η μία την είχε πατήσει επειδή μάζευε μανιτάρια και η άλλη επειδή τάϊζε περιστέρια. Οι γιατροί τους είπαν ότι υπάρχουν ορισμένα μικρόβια σε συγκεκριμένα μανιτάρια αλλά και στα περιττώματα των περιστεριών και μπορεί να προκληθεί μια ασθένεια μέσω του αίματος που σε αφήνει παράλυτο από τη μέση και κάτω. Βασικά αυτό είναι δυνητικά αναστρέψιμο. Και μιλάμε για νέες γυναίκες, η μία είχε ένα μικρό κοριτσάκι. Μάλιστα, παντού υπήρχαν επιγραφές να μην ταΐζουμε τα περιστέρια γιατί είναι φορείς πολλών ασθενειών. Τα συμπαθή αυτά πτηνά που έχουν εξυμνηθεί από λαογραφία, θρησκεία κλπ έχουν σίγουρα πολλές αρετές αλλά πιστεύω ότι ο φόβος μου είναι δικαιολογημένος. Δυστυχώς δε βρήκα περισσότερα για τη συγκεκριμένη αρρώστια για να μπορώ να σας το τεκμηριώσω πλήρως...
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν υπάρχει καμιά αρρώστια στα περιστέρια που να αφήνει τον άνθρωπο ανάπηρο από την μέση και κάτω έστω και προσωρινά.
Αν ήταν έτσι όλοι οι περιστεράδες έστω και μια φορά θα την είχαμε περάσει.
Και γνωρίζω αρκετούς τόσα χρόνια με τα περιστέρια και τα τελευταία χρόνια με το ιντερνέτ ακόμα περισσότερους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Αν ήταν έτσι πόσοι άνθρωποι που ταίζουν περιστέρια σε πλατείες θα είχαν πάει στα νοσοκομεία.
Θα άφηναν οι υγειονομικές αρχές κάτι τέτοιο.
Θα άφηναν δημαρχεία, εκκλησίες, δημόσια κτήρια περιστέρι για περιστέρι ζωντανό.
Έχουν γεμίσει όλα τα κτήρια με καρφιά γιατί λερώνουν και θα τα άφηναν ζωντανά αν είχαν και δικαιολογία.
Συν ότι είναι βούτυρο στο ψωμί των πολυεθνικών φαρμάκου να μας πλασάρουν κανένα εμβόλιο.
 
Καλο ειναι να φορα γαντια και για την ασφαλεια του περιστεριου.. Ισως εμεις μπορουμε ενα αδυναμο και ηδη αρρωστο ζωο να το επιδεινωσουμε.
 
δεν ισχυει αυτο που λες για τις αρρωστιες και μη σε πιανει υστερια
καμμια κοινη αρρωστια των περιστεριων δεν περναει στον ανθρωπο δεν εχεις κανενα φοβο οσο για την περιπτωση που αναφερεις ο γιατρος ειπε 1 μπαρουφα (συνηθες για τους ελληνες γιατρους)

καλα θα κανεις που θα το πας στην ΑΝΙΜΑ
(απο οσα λες και τις φωτο δε μπορουμε να καταλαβουμε, ελεγξες το στομα του μεσα αν εχει ογκιδια; Αν οχι το πιθανοτερο ειναι να χει χτυπησει καπου εσωτερικα και δε μπορει να πεταξει-στα ποδια του στεκεται κανονικα;δηλαδη περπαταει;ωσπου να το πας ταισε το λιγο γιατι παιζει να μη μπορει να φαει)
 
Δυστυχώς το περιστέρι απεβίωσε ήρεμα χωρίς να ταλαιπωρηθεί. Ο γιατρός μου έδειξε ότι ήταν γεμάτο με τριχομονάδες το στόμα του και ήταν πολύ αδύνατο.

Τέλος, όσον αφορά την αρρώστια, υπάρχουν όντως ασθένειες που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο. Η μία είναι η εγκεφαλίτιδα και η άλλη η κρυπτοκοκκίαση. Και οι 2 μπορούν να προσβάλλουν κατευθείαν τον νωτιαίο μυελό και να σε αφήσουν παράλυτο. Απλά δεν κολλάς εύκολα διότι μεταδίδονται με τα κόπρανα και όχι με τον αέρα. Πρέπει δηλαδή να πέσει κουτσουλιά μέσα στο νερό π.χ. και να το πιεις, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο. Η κρυπτοκοκκίαση φυσικά οφείλεται σε πολύ κοινό μύκητα και δεν κολλάς εύκολα αλλά δε συμβαίνει το ίδιο με την εγκεφαλίτιδα που κύριος φορέας της στη φύση είναι τα πτηνά.
 
Θανάση, πραγματικα κρίμα για το πουλάκι και μπράβο για την προσπάθεια και την ανθρωπιά σου. Σε ευχαριστούμε επισης για τις τόσο σημαντικές πληροφορίες που μας έγραψες.
 
Τέλος, όσον αφορά την αρρώστια, υπάρχουν όντως ασθένειες που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο. Η μία είναι η εγκεφαλίτιδα και η άλλη η κρυπτοκοκκίαση. Και οι 2 μπορούν να προσβάλλουν κατευθείαν τον νωτιαίο μυελό και να σε αφήσουν παράλυτο. Απλά δεν κολλάς εύκολα διότι μεταδίδονται με τα κόπρανα και όχι με τον αέρα. Πρέπει δηλαδή να πέσει κουτσουλιά μέσα στο νερό π.χ. και να το πιεις, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο. Η κρυπτοκοκκίαση φυσικά οφείλεται σε πολύ κοινό μύκητα και δεν κολλάς εύκολα αλλά δε συμβαίνει το ίδιο με την εγκεφαλίτιδα που κύριος φορέας της στη φύση είναι τα πτηνά.
ΠΟΥ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΤΗΝΑ
http://www.emedi.gr/κλασική-ιατρική/λοιμωξιολογία/item/5049-κρυπτοκοκκίαση.html#.VsXdofKLTIU
http://www.onmed.gr/ygeia/item/327612-egkefalitida-apo-ti-prokaleitai-kai-pos-antimetopizetai
 
Καταρχήν γράφε με μικρά! Σου είπα ότι μου τα είπαν οι ειδικοί, δεν τα διάβασα κάπου στο internet και τα πέταξα εδώ μέσα φόρα παρτίδα για να κάνω τον έξυπνο.

Αν τώρα εσύ και οποιοσδήποτε άλλος νομίζει ότι γνωρίζει περισσότερα από τους επαγγελματίες ιατρούς, τότε δικό του θέμα. Εγώ το θεωρώ επικίνδυνο και αφελές να πιάνω με γυμνά χέρια ένα πτηνό που τρώει όχι και την καθαρότερη τροφή και κάνει μπάνιο σε λιμνάζοντα νερά κοντά στους υπονόμους...
 
Εγώ το θεωρώ επικίνδυνο και αφελές να πιάνω με γυμνά χέρια ένα πτηνό που τρώει όχι και την καθαρότερη τροφή και κάνει μπάνιο σε λιμνάζοντα νερά κοντά στους υπονόμους...
σωστό
Όσον αφορά ομως τις ασθένειες τα άρθρα λένε τελείως διαφορετικά πράγματα απο τους γιατρούς...
 
Δεν χρειάζεται να ψάχνετε πολύ, έχουμε κι εμείς αντίστοιχο άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Ασθένειες-των-πτηνών-που-προσβάλλουν-τον-άνθρωπο.18450/ και μάλιστα πιο λεπτομερές.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η επαφή μας με τα πουλιά θα μας αρρωστήσει.
Εμείς που έχουμε ενυδρεία, γνωρίζουμε ότι η σαλμονέλλα καραδοκεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα καταργούμε.
Το παιδάκι του γείτονα αρρώστησε από κατά λάθος κατάποση του άσπρου της βαμβακίασης των πεύκων, αυτό δεν σημαίνει πως τα παιδάκια δεν πρέπει να κάνουν βόλτα στα πεύκα.
Μια στοιχειώδης προσοχή μας καλύπτει από κάθε ενδεχόμενο. Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Παντού μπορεί να σε βρουν τα πάντα.
Ψείρες στο λεωφορείο, δεκάδες μολυσματικές ασθένειες, ισχυρά μικρόβια όταν επισκέπτεσαι έναν ασθενή σε νοσοκομείο.
Η μόνη προστασία μας είναι η καλή φυσική μας κατάσταση και η απλή καθαριότητα. Ο φόβος εξασθενίζει το ανοσοποιητικό μας.
Και οι γιατροί όταν μας βλέπουν μικροβιοφοβικούς, για να έχουν τα νώτα τους καλυμμένα, μας λένε ναι-ναι. Σιγά μην ρισκάρουν.
 
Αν τώρα εσύ και οποιοσδήποτε άλλος νομίζει ότι γνωρίζει περισσότερα από τους επαγγελματίες ιατρούς, τότε δικό του θέμα. Εγώ το θεωρώ επικίνδυνο και αφελές να πιάνω με γυμνά χέρια ένα πτηνό που τρώει όχι και την καθαρότερη τροφή και κάνει μπάνιο σε λιμνάζοντα νερά κοντά στους υπονόμους...[/QUOTE]

χωρις προθεση αντιπαραθεσης
κατα την αποψη μου μεγαλο ποσοστο κτηνιατρων δεν εχουν ιδεα για ασθενεις πουλιων - επισης πιστευω οτι οι εκτροφεις ξερουν περισσοτερα απο τους περισσοτερους κτηνιατρους (εκτος ισως απο εξειδικευμενους πτηνιατρους)
επισης στη βαρυγδουπη φραση επαγγελματιας ιατρος θα απαντησω κατι που μου ειπε ενας απο τους κορυφαιος γιατρους της χωρας (και δυστυχως πολυ μικρη μειοψηφια) ειπε ''ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ''

Μπραβο σου για την προσπαθεια εκανες οτι μπορουσες
(πληροφοριακα υπαρχουν φαρμακα για τις τριχομοναδες περιστεριων, βεβαια το κλειδι ειναι να δωσεις το φαρμακο οσο γινεται νωριτερα-επισης στην ΑΝΙΜΑ μου χουν πει παλιοτερα ακομα και οταν δεν μπορει να φαει απο τριχομοναδες περα απο το φαρμακο το ταιζουν με καθετηρα που βαζει την τροφη στον οισοφαγο)
 
Παιδιά δε θέλω να μπω σε μια τέτοια αντιπαράθεση και μάλιστα μέσω πληκτρολογίου...
Θανάση όπως είπες άστο μην το συνεχίσουμε και χαλάσουμε της καρδιές μας.
Μια παρατήρηση μόνο, η παραπομπή που έκανες είναι εταιρεία που κάνει απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα και η απώθηση πτηνών με ακίδες.
Πως θα σε κάνει πελάτη;
Εσύ μπορεί να πεις ''άσε τα πουλάκια, βρωμίζουν λίγο αλλά θα τα καθαρίσω, που να πάνε και αυτά''
Όταν όμως σε φοβίσουν με αρρώστιες και κινδυνεύουν τα παιδιά σου, αλλάζεις γνώμη.
 
Διάβασα όλα τα παραπάνω. Ναι, πράγματι είναι γεγονός ότι οι εταιρείες με τις απολυμάνσεις θέλουν να πιάσουν πελάτες αλλά υπάρχουν και μερικά άλλα θέματα.

Βασικά εδώ στην Ελλάδα, έχω μια δικιά μου εταιρεία που κάνει απολυμάνσεις σε ιατρεία και νοσοκομεία. Μόνο μικροβιακή απολύμανση, ούτε απεντόμωση, ούτε μυοκτονία και τα σχετικά όπως με περιστέρια. Υπάρχει οδηγία της Ε. Ε. Για μικροβιακή απολύμανση των ιατρείων κάθε μήνα (κάθε 28 μέρες). Να ξέρατε επίσης το τι μικρόβιο κυκλοφορεί σε ιατρεία και νοσοκομεία αν δεν κάνουν απολύμανση! Πας π.χ. Για εξέταση και φεύγεις με ένα σωρό μικρόβια! Στην ΕΥΔΑΠ που έκανα την πρακτική μου ως χημικός μηχανικός, όταν στις Μονάδες Επεξεργασίας Ύδατος διαπίστωναν ότι στο νερό υπήρχε περιστέρι σήμαινε συναγερμός παρόλο που έκαναν καλή απολύμανση. Μάλιστα, έχουν και κανόνια κρότου με πεπιεσμένο αέρα για να τα τρομάζουν και να μην πλησιάζουν...

Τέλος, σίγουρα υπάρχουν γιατροί κομπογιαννίτες αλλά το να επιμένουν τόσοι αξιόλογοι επιστήμονες να αποφεύγουμε τα πτηνά δεν είναι τυχαίο. Στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων οι γιατροί ήταν κάθετοι για τις ασθένειες των πτηνών. Οπότε ο καθένας ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει, στο φινάλε η πρόβλεψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, ούτε ενοχοποίησε κάποιον.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top