Φροντίδα Περιστέρι που δεν τρώει

Καλησπέρα , το πουλί δεν τόσο ¨ μικρό ¨ και σε λίγες μέρες ή την άλλη βδομάδα θα φύγει μόνο του ή θα το αφήσεις εσύ σε κάποια πλατεία . Εάν θες βάλε το σε μια βαθιά κούτα στο μπαλκόνι , δεν θα βγαίνει και θα νοιώθει ασφάλεια . Από πάνω βάλε ένα κομμάτι πλέγμα για να μην βγαίνει και ρίξε μέσα λίγο πέλετ να μην κάθεται στις βρωμιές του . Κανόνας είναι να μην του αφήνεις φαγητό και νερό αλλά ταίζεις - ποτίζεις και παίρνεις τα δοχεία . Τώρα εγώ καταλαβαίνω , επειδή είναι και γλυκούλι , πως θες κατά βάθος να σου μείνει . Είναι ζόρικα και θέλει πολύ δουλειά με την καθαριότητα . Καλή συνέχεια .
 
Συγχαρητήρια για την πραξη σου να σώσεις το περιστερακι!! Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να απαντησω εγκαίρως αλλά ευτυχώς σε καθοδηγησαν τέλεια τα παιδια και πανω απο ολα έκανες εξαιρετική δουλειά με την φροντιδα και το ενδιαφέρον σου!!
Πως τα παει??
Συμφωνώ και εγώ ότι σε μερικές μέρες θα ειναι έτοιμο να πεταξει!!
Σε λίγο καιρό δοκίμασε αν μπορεις σε ένα δωμάτιο με καλυμμένα παραθυρα και καθρέφτες να το αφήσεις σε ένα σχετικά ψηλό σημείο και να δεις αν θα δοκιμάσει κάποιες πτησεις.
 
Καλησπέρα !!20230626_113659.webp
Ήθελα να ρωτήσω, σχετικά με το περιστερακι που βρήκα, το οποίο είναι πολύ καλά κ τρώει καλά..
Είναι μερικές ημέρες που χτυπάει έντονα τις φτερούγες του ..αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο να φύγει ή το κάνει για να ξεπιαστει;;;
Πώς θα καταλάβω ότι είναι έτοιμο να φύγει;;;
 
@Andonia μπορείς να είσαι περήφανη!!!
Το ότι χτυπάει τις φτερούγες του σίγουρα δεν το κάνει για να ξεπιαστει, μάλλον γιατί θέλει να πετάξει το κάνει.. κάτι σαν πρόβα ας το πω.
Τώρα πώς θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο να φύγει δεν είμαι σίγουρη να απαντήσω εγώ..
 
κάνει προσπάθειες να πετάξει . Σιγά σιγά θα κάνει μεγαλύτερα ... άλματα στον χώρο . Μετά όταν νοιώσει βέβαιο θα κάνει τα πρώτα του ταξίδια στο περιβάλλον . Τέλος θα αποφασίσει εάν μείνει ή όχι. Κα΄λη συνέχεια.
 
Σε ντοκιμαντέρ που έχω παρακολουθήσει με αρπακτικά όμως πτηνά, τα μικρά από ένα χρονικό σημείο κι έπειτα (ηλικιακό) ενόσω παραμένουν μέσα στη φωλιά, κάνουν αυτή τη δουλειά συνέχεια, χτυπούν δλδ τις φτερούγες τους. Η ερμηνεία που δίδεται κάθε φορά είναι ότι γυμνάζουν τους μύες τους προκειμένου στο τέλος να αρχίσουν να κάνουν πτήσεις. Στη συνέχεια οι πτήσεις είναι μικρές, κοντινές δλδ, και αργότερα γίνονται μεγαλύτερες στις οποίες μαθαίνουν και τους ελιγμούς που πρέπει να κάνουν.
 
Καλησπέρα στην παρέα!
Σήμερα πήγα το περιστεράκι στην ΑΝΙΜΑ ..τους είχα ρωτήσει αν ήξεραν να μου πουν πώς θα καταλάβω ότι είναι έτοιμο να φύγει, τους έστειλα κ φωτογραφίες, αλλά μου ζήτησαν αν μπορώ να το πάω εκεί γιατί αν το άφηνα εδώ ίσως και να μην τα κατάφερνε, ενώ εκείνοι θα κάνουν την επανένταξη του σιγά σιγά γιατί ήταν, μου είπαν,σχεδόν κατοικίδιο....
Έτσι τώρα είναι στα χέρια ειδικών!!
Σας ευχαριστώ άλλη μία φορά για τις οδηγίες κ συμβουλές σας!!
Να είστε όλοι καλά!!!!
 
@Andonia , θα σε ειδοποιήσουν σχετικά με την πορεία επανένταξης / απελευθέρωσής του;
Κατά τη γνώμη μου πολύ καλά έκανες που τους το έδωσες. Ίσως έτσι να αυξάνονται οι πιθανότητες να επιβιώσει και να ζήσει επιτυχημένα ελεύθερο
 
@Andonia χαίρομαι με την εξέλιξη αυτή γιατί είχα μείνει με την εντύπωση ότι στην Άνιμα δεν πολυασχολουνται με τα περιστέρια/ δεκαοχτουρες πέραν κάποιων οδηγιών. Χαίρομαι πολύ που ήταν λανθασμένη η εντύπωση μου. Επικοινώνησε εσύ μαζί τους για να ρωτάς την πορεία του. Όταν πριν χρόνια είχα βρει ένα νεοσσό χελιδόνι κ το πήγα, (τον Θεμιστοκλή τον πρώτο ☺️) πήγαινα από κει κ έπαιρνα τηλέφωνο για να μάθω για την πορεία του, κ κάποια μέρα με ενημέρωσαν ότι το απελευθέρωσαν μαζί με άλλα χελιδόνια. Άρα καλό είναι να παίρνεις τηλέφωνο κ να ρωτάς κ αν θες ενημέρωσε κ εδώ για την πορεία του. Κ κάτι άσχετο αλλά κ κάπως σχετικό. Θυμάμαι ότι οι άνθρωποι εκεί ποτέ δεν ζητούσαν συνεισφορά (όποιος ήθελε έδινε αυτό που μπορούσε για τα έξοδα του έργου τους) αλλά ζητούσαν να φέρουμε αν είχαμε εφημερίδες ή χαρτιά προφανώς για υπόστρωμα. Όσες φορές πήγα εννοείται εκτός από την δική μου συνεισφορά, μάζευα εφημερίδες κ υλικό κ τους έδινα. Στα υπόψη εάν ακόμα έχουν αυτή την ανάγκη, για όποιον θέλει να βοηθήσει.
 
Αντωνία χαίρομαι κ εγώ με την εξέλιξη κ σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Είμαι σχεδόν σίγουρη όμως ότι η Άνιμα δεν κάνει περαιτέρω ενημερώσεις όσον αφορά περιστέρια! Υπάρχει κ σχετική ανακοίνωση δίπλα στην πόρτα της η οποία λέει εν ολίγοις ότι παραλαμβάνει περιστέρια διότι δεν υπάρχει άλλος φορέας να ασχοληθεί με αυτά, αλλά υπάρχουν κάποιοι "όροι" που ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ενημερώνουν για την πορεία τους κ την ενδεχόμενη επανένταξη τους καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός τους κ ότι η Άνιμα δεν μπαίνει στην διαδικασία να παραλάβει τραυματισμένο περιστέρι από οποιαδήποτε σημείο, πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να το φέρει ο ίδιος σε αυτούς!

Για όλα τα υπόλοιπα άγρια είδη δεν ισχύει αυτό φυσικά, απ'ότι ξέρω αναλαμβάνουν διασώσεις κ ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους, δηλαδή αυτούς που τους πήγαν κάποιο άγριο είδος πτηνού ή ζώου.

Έχω πάει μεγάλο αριθμό περιστεριών, κυρίως χτυπημένα από αυτοκίνητα, γι'αυτό τα γνωρίζω αυτά. Προσωπικά δεν με ενοχλεί που δεν ενημερώνουν, πιστέψτε με κάνω το σταυρό μου που υπάρχει η Άνιμα κάθε φορά που έχω στα χέρια μου ένα πονεμένο πλάσμα. Εμπιστεύομαι ότι θα κάνουν το καλύτερο!

Κ όντως Μαίρη δεν ζητάνε κάτι οι άνθρωποι, να είναι πάντα καλά! Υπάρχει ένα κυτίο κοντά στην πόρτα κ οποιος θέλει στηρίζει με όποιο ποσό θέλει! Κ σίγουρα δέχονται κ διάφορα χρήσιμα για αυτούς είδη!
 
Back
Top